| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Baba Jaga | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
|
Kiedy miałem pięć lat i nocowałem u babci miałem zetknięcie z Babą Jagą. Całość pamiętam jak przez mgłę bo to było w 1988 roku.
Leżałem sobie w łóżku i wtedy za wysokim oknem pojawiła sie ona, była bardzo stara i brzydka,przerażająca,unosiła się w powietrzu na trzecim piętrze. Powiedziała: "obetnę ci wszystkie paluszki i uszka i zrobię sobie z nich łańcuszek".Mówiła coś jeszcze ale więcej nie pamiętam. Byłem przerażony,dostałem chyba szoku psychicznego,bo od tamtej pory co noc gdy kładę się spać chowam całą głowę i nogi pod kołdrę i przyduszam pościeł tak żeby nie mogła jej ze mnie zdjąć kiedy przyjdzie,mam po prostu taki uraz.
Dowiedziałem się znaczenia słów "Baba Jaga" - "Ta ,która zabija Ducha",taka osoba pała się czarną magią,zjada dzieci itp. tak jak w bajce "Jaś i Małgosia".
Pamiętam że kiedy krzyczałem że się boję bo ktoś jest za oknem moja babcia na mnie bardzo krzyczała co jeszcze bardziej potęgowało napięcie.
Możliwe że to wszystko było moją fantazją,z biegiem lat tak właśnie o tym myślałem,ale ostatnio zastanawiam się czy jednak podania i legendy ludowe mogą być prawdziwe.
|
|
|
Mysle ze powinienes przeczytac DZIADY :P. A moze to jakis kolega/kolezanka z sasiedztwa Twojej babci sie z Ciebie nabijal hm? pomysl o tym :P
|
|
|
siemka ludziska! ale bujasz w obłokach! może ci sie cosik przysnilo a ty myslales ze to naprawde?!
|
|
|
Do mnie też kiedyś przyszła proponowała sex oralny, jednak widząc jej brak uzębienia, jakoś mnie to zniechęciło :D.
Mówiłem o tym wszystkim, ale uznali mnie za wariata, nawet matka mi nie chciała wierzyć :D. Ja im jeszcze wszystkim pokaże :D
|
|
|
Dla niekumatych to co napisałem o babie jadze robiącej lody to był żart :D
|
|
|
Efeb, uważam, ze masz całkowitą słuszność. nie wolno i nie należy wręcvz odrzucać żadnego z naszych ludowych podań. I to co powiedziałeś też zapewene jest prawdą. Więc miałeś kontakt 3 stopnia z Babą Jagą. Oczywiście nie można wykluczyć iż to było UFO przeprowadzające kolejny eksperyment... ale w takim wypadku powinno porywać Cię nadal. Hmm... uważam że powienienś zgłosić się do jakiegoś słynnego na cały świat astrologa, bądź wróza mającego kontakt z zaświatami lub parającego się czarną magią. On Ci powinien pomóc. Trzymaj się stary i wierz w siebie! Niech moc będzie z Tobą!
|
|
|
male sprostowanko bracie..ufo nie przeprowadza eksperymentow... przeprowadzaja je obcy z ufo:P moze sie czepiam..ale...:)
|
|
|
DROGI BRACIE
CHCIIALBYM SIE Z TOBA ZAPRZYJAZNIC JESTEM TWYM ODDANYM FANEM I NIE UKRYWAM ZE I CICHYM WIELBICIELEM POZDRAWIAM
|
|
|
Chciałbym być w posiadaniu -miotły Baba Jagi ,- lata bez paliwa,łatwa w pilotażu i nie robi hałasu a przy tym nigdy nie wchodzi w korkociąg
|
|
|
jak dla mnie możliwe jest istnienie takiej osoby.
Wiadomo że to wiedźma a nie widze nic niezwykłego w istnienu wiedźm....
W końcu istnieją magowie,szamani itd a wszystkich łączy to ,że posługują się innymi mocami...
|
|
|
TY!!!! A ja kiedyś spałam u swojej babci i się obudziłam, dawno to było i za oknem był taki potwór, małpolud czy takie coś i ruszało pyskiem "auauauaua". Byłam wtedy mała wystraszyłam się i obudziłam babcie (u mojej babci na wsi w nocy panują ciemności egipskie) babcia powiedziała że bym już nie patrzyła w okno, sama tez nie spojzała, zapytała się czy zmówiłam pacież, ja powiedziałam, że nie i natychmiast go zmówiłam, potem juz nie patrzyłam w okno...
...Mojej mamie czesto się wydawało ze ktos w nocy chodzi po domu babci (moze ktos poprostu lunatykuje?), mi tez okolo 2 lata temu wydawało mi się ze ktos chodzi serce wtedy nawalało mi jak bomba, nie miałam odwagi spojrzec
To wydarzyło się naprawde, ale nalezy zauwazyc co do tego potwora w oknie, to ja byłam wtedy jeszcze mala.
A moze ten malpolud to tez baba jaga bo moja babcia mieszka kolo gór swietokszyskich...
a moze to działanie księzyca w nocy o niektórych godzinach swieci prtzez okno i swiatło pada w prost na łozko w tej czesci gdzie sa glowy i wywoluje sny na jawie czy co?
|
|
|
a moze baba jaga jest lub byla wampirem ? eeeee watpie.....
fajnie piszecie mozna sie troszke usmiać :)
|
|
|
ja wiem co to bylo to byla moja babcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Heh wampiry są fajne i strasznie krwiożercze :), ale baba jago to chyba nie to...
|
|
|
ja też kiedyś widziałam Babe Jage, w kościele!!!!!!!!!!stała przy chórze!!!!!!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |