| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 3 WOJNA ŚWIATOWA. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464 |
|
Podejmuję temat inspirowany artykułem w 35 numerze "Wprost". Krótkie wprowadzenie: "Syjoniści dobrze wiedzą, że jeśli ośmielą się zaatakować nasz kraj (Iran), dostaną nauczkę na całe życie. Ten sztuczny twór zniknie raz na zawsze z powierzchni ziemi. Na pierwszy ogień pójdzie Dimona (izraelski ośrodek atomowy), potem spalimy Tel Aviv i Hajfę - mówi gen. Idalla Dżiwani, jednen z dowódców irańskiej Straży Rewolucyjnej. Wg niego, największe izraelskie miasta i ośrodki wojskowe znajdują się już od pewnego czasu na muszce irańskich rakiet balistycznych SHAHAB-3. Izreal nie pozostaje dłużny. - Musimy zniszczyć irańskie reaktory (jeden z nich jest budowany w Buszer, oddanie do użytku - 2005 rok - STRUMYK), zanim będzie za późno. Trzeba się spieszyć, ponieważ już za chwilę Teheran będzie miał broń atomową - alarmują telawiwscy generałowie i członkowie parlamentarnej komisji obrony Knesetu. To nie czcza pogróżka, wiedzą o tym wszyscy, którzy pamiętają, że to właśnie atak izraelskiego lotnictwa pozbawił Saddama Hussajna szans na zbudowanie bomby atomowej".
No właśnie, jest to troszkę niepokojące, a może nie ma się czym martwić??????????? Co o tym myślicie? jakie jest wasze zdanie? Czy możliwa jest 3 wojna światowa? Jeśli tak, to gdzie, kiedy, jak? ;). Jakie kraje wg was posiadają broń atomową i jakie mogą ją wkrótce zdobyć? Proszę Was o zabraniu udziału w KONSTRUKTYWNEJ dyskusji :)). Zbierajcie wszelkie materiały, linki i wklejajcie je w posty. Zapraszam was do pisania.
|
|
|
Nie nie jset możliwa, a Iran dalej sobie może popierdywać, co on to nie zrobi :D
|
|
|
skąd taka pewność, że nie jest możliwa? przecież na Ziemii jest paru szaleńców, gotowych zdobyć broń atomową. Jeśli nie Iran, Irak.... to broń może mieć Korea Północna, Pakistan czy inne tego typu kraje....
|
|
|
Co do Iranu to uwazam ze maja chlopaki racje, zniszczenie izraela to jedyna szansa na stworzenie swiata gdzie liczy sie czlowiek a nie pieniadz. Mysle ze najprosciej byloby Iranczykom zrobic podkop pod izrael wsadzic tam bombe atomowa 100 Mega ton i nadusic guzik. Powstala by wielka dziura pod ziemia w ktora zapanie sie izrael a potem zaleje go woda z moza srodziemnego. Palestynczycy wiedza co robia i Hitler tez wiedzial i byl swiadomy zagrozenia jakim jest zyd ( nie mowie kazdy ale wiekszosc ) jeszcze mu za to pomnik postawia ludzie.
Odnosnie wojny 3 to mysle ze raczej nie bedzie to mialo zwiazku z bliskim wschodem, poki istnieje ameryka to zaden kraj muzulmanski nie odwazy sie jej uzyc. Jezeli bedzie jakss wojenka to mysle ze raczej zaczna ja szybciej chinczycy niz araby. Byloby to dziwne dla swiata poniewaz chiny teraz zarabiaja gigantyczne pieniadze na swoich tanich fabrykach z taniasila robocza, ale moze to o to chodzi...zeby zarobic i za to zaczac wojne.
|
|
|
tu sie zgadzamy, rowniez jestem za powstaniem jeziora tudziez zatoki Izrael, a odnosnie Chinczykow to ich armia liczebnoscia przekracza kilka razy liczbe ludzi w Polsce:) i to juz od jakiegos czasu
|
|
|
III wojna światowa jest bardziej możliwa niż uderzenie asteroidy w ziemię czy UFO na Warszawą. Iran chce mieć broń atomową, a to nie podoba się Izraelowi i Stanom Zjednoczonym. Broń Atomowa w ręku państwa arabskiego i do tego nie przychylnego polityce USA jest drzazgą w oku, panom z białego domu i gabinetu Szarona. Po drugie Iran posiada znaczące zasoby ropy naftowej, a w tym kontekście armia Busha miała by nie lada problem zaatakowaniem Iranu posiadającego arsenał atomowy...Nie poszło by tak „łatwo” jak z Irakiem... Czy Izrael mógłby uderzyć w kompleksy atomowe Iranu? Teoretycznie Tak. Wydaje mi się jednak, że będą chcieli wykorzystać nagonkę medialną, a jeżeli to nie pomoże posłużą się sabotażem. Co do samej III wojny uważam, iż czas pokoju wkrótce się skończy. Zapalnikiem będzie Bliski Wschód. Jeżeli Iran nie zdąży wytworzyć atomu, już w niedługim czasie stanie się kolejnym celem. Bush wygra wybory prezydenckie i nadejdzie czas planowania kolejnych akcji. Wojny roponośne rozgorzeją na dobre!
|
|
|
My czyli ja i CT czekamy az sie zacznie, moze w koncu to zydowskie imperium zla upadnie !!
|
|
|
Pakistan odpada, Irak odpada, Chiny odpadają (jakoś nie mogę sobie wyobrazić Chin po innej stronie niż nasza, tak, tak powiecie komunizm, a ja powiem dupa, kasa i pieniądze, Chiny teraz naprawde nie chcą III wojny hehe).
Mimo, że byłbym jak najbardziej przeciwny używaniu broni atomowej to jendak pomysł z tym podkopem fajny jest.
Jednak wojna to najprostrze, najgłupsze i najbardziej kosztowne rozwiązanie problemu.
Wątpie czy byłoby wam do śmiechu gdybyście usłyszeli w wiadomościa, że wysadzili Izrael i tym samym wybucha III wojenka hehe.
Najpierw przeszedłby was dreszcz taki zimny z góry na dół. Ze swoją rodziną siedzielibyście zbladnięci przed telewizorami, słuchająć wiadomość o powołaniach do wojska :D.
Ehhhh żyć nie umierać, fajnieby było :D
narka
|
|
|
dziwicie mnie chlopaki... przciez jest tu mowa o wojnie miedzy 2 KRAJAMI(izrael-irak itd), a nie wojnie swiatowej. DZiwisz mnie dawidku bo popierasz takiego tyrana jak hitler. A nikt przy zdrowych zmyslach nie rzuci sie na reszte swiata od tak, nikt nie posiada takiej przewagi militarnej, aby zaryzykowac... pozdro
|
|
|
Simonus: Nie wyolbrzymiaj problemu, MAsterek mowi o wojnie miedzy 2 krajami, jezeli Iran rzuci bombe na Izrael to USA ani nikt inny nie zareaguje bo beda sie bac i obywatele USA na to nie pozwola, bylyby tak gigantyczne protesty w USA ze nawet gwardia narodowa nie moglaby uspokoic tych 10tek milionow ludzi na ulicy - oni maja juz dosc Iraku i sciemniania jakie stosuje Bush.
Masterku nie uogolniaj tego co napisalem - napisalem tylko i wylacznie o likwidacji zydkow przez Hitlera i za to mu ludzie pomnik pewnego dnia postawia i to tego jestem pewien jak to ze mamy 1 ksiezyc, oczywistym jest ze wszystkie inne dzialania po za tym potepiam. Co do Hitlera jeszcze to trzeba przyznac ze to bardzo ciekawy czlowiek byl mimo wszystko i dokonal wielu rzeczy nie mozliwych - znam wmiare dobre jego biografie. Mysle ze w Polsce przydalby sie taki czlowiek ktory choc w polowie mial by jego charakter i nei mowie tu o zabijaniu i terrorze jaki Hitler stosowal, tylko o tej haryzmie, umiejetnosci zjednoczenia rodakow i wprowadzania przemian. Mozna powieddziec ze mielismy takiego czlowieka - Pilsudzki sie nazywal, on posiadal te cechy. To co sie dzieje dzis na swiecie to jest tylko i wylacznie zasluga zydkow, od pewnego czasu zaobserwowuje sie nawet coraz to wieksze nastroje antyzydowkie na swiecie bo porpostu coraz wiecej ludzi zaczyna widziec co sie naprawde dzieje a nie co szpikuja nam media. Zydzi wymyslili sobie taki slowo "antysemityzm" dziwne ze nie ma w zadnym innym narodzie odpowiednika takiego slowa, slowa tego boja sie jak ognia mozni tego swiata - kazdy boi sie byc oskarzony o antysemityzm i zydzi to wykozystuja do osiagania wlasnych celow - przyklad to ostatnie wydarzenia w Francji, bylo o tym w radiu i TV jak jakis wysoki urzednik panstwowy nie przychylny zydom w jakiejs sprawie zostal okrzykniety przez nich antysemita i wrogoscia zydow, urzednik ten jezeli by sie przyznal do tego mogby stracic stolek, wiec zalatwil ta sprawe o ktora chodzilo zydom i juz nie byl antysemita i na nastepny dzien sciskal sie z pejsakami. Takich przykladow mozna wyszukac mnustwo potwierdzjajacych falszywosc i kompletna nieludzkosc tego narodu - ja naprawde nic bym do nich nei mial ale zniszczyli moj kraj upodlili przed cale lata PRLu moich rodakow, wymieszali ich z ukraincami i o to mam żal.
|
|
|
Piękne jest to co napisałeś Dawid R. Ten ANTYSEMITYZM jest wkurzający ;). Naród jak naród - Żydzi - inteligentni, ale coś zatracili ze swojej dawnej świetności ;P. Nie potrafią dogadać się z Palestyńczykami.... Ariel Szaron to jakiś dziwny człowiek. Ja popieram Palestyńczyków i to by mieli swoje własne państwo. Uważajcie na konflikt między Izraelem a Iranem. Warto będzie obserwować ich wzajemne zaczepki.
|
|
|
STRUMYK: Dzieki :-) co do swietnosci to nigdy oni jej nie mieli, zawsze lubieli krasc i wyzyskiwac ludzi w najbardziej podstepny sposob, myslisz ze dla czego akurat u zydow pojawil sie Jezus ? - odpowiedz prosta, bo byl to najgorszy narod na ziemi i Jezus chcial zaczac naprawe swiata wlasnie od nich, oni sobie zadaja pytania typu; czemu Bog dopuscil do holokaustu, czmu jestesmy rozrzuceni po calym siewcie, czemu tak duza ilosc ziemian nas nie lubi, czemu nie mozemy zaznac spokoju w naszej ojczyznie ? .... odpowiedz jest prosta - to kara od Boga dla was zydzi za to jak traktujecie inne narody. Zyd judaista to czlowiek ktory jeszcze posiada jakas wartosc i czyms sie kieruje w zyciu ale zyd ateista to najgorszy potwor jaki chodzi po ziemi, to zydzi ateisci zalozyli komunizm w Polsce i wymyslili go kilkadziesiat lat wczesniej i dzis nami rzadza, spowodowali upodlenie naszego narodu, wychowali za PRLu Polakow bez rozumu i Ci polacy dzis na nich glosuja, to przykre. Kiedys swiat naprawde obruci sie przeciw im, araby wiedza to co tu pisze i dla tego walcza z nimi. Bardzo ladnie bylo widac zydow z naszego rzadu na uroczystosciach kolo tej stodoly w ktorej zekomo polacy wymordowali zydow. Nasi najwieksi dostojnicy panstwowi ktorzy tam byli siedzieli z myckach, modlili sie razem z zydami o czyms to chyba swiadczy....nie wiem czy dobrze pamitam ale ten minister co calowal ziemie parodiujac papierza tez chyba tam byl, pamietam tez jak okolo 2 miesiace temu minister ten (nazwiska nie podam bo sie boje) wypowiadal sie z Polsacie jak to on wielce szanuje papierza i jego zdanie. Jak to zobaczylem to myslalem ze ...no nawet nie wiem co myslalem ale krew sie zagotowala we mnie....i jak tych zydkow lubic jak oni ciagle leca z nami w ch...ja !
|
|
|
Dobrze, dyskusja się pięknie rozwija...ale mi chodziło o 3 wojnę światową a nie o ludzików z Izraela ;P. Polecam wam zwrócić uwagę co powie we wrześniu Coondolezza Rice (czy jak się to pisze <:)) pod adresem Iranu. Patrząc na działania pewnych ludzi, nie trudno dojść do wniosku, że żyjemy w czasach apokalipsy. 7 pieczęci się otwiera i jest spoko. Bombę atomową mają USA, Rosja, Francja i Anglia, Izrael na 100%. Pytam się was kto może ją wkrótce zdobyć?
|
|
|
Dawid zwariowałeś, nikt nie zareaguje, jeżeli Iran zrzuci bombe na Izrael???
Gdyby coś takiego zaszło, to by była reakcja, a jaka? Zmiecionoby Iran z powieszchni Ziemi.
Jednak następny konflikt w tamtym rejonie jest praktycznie na 99% pewny.
A powód prosty, Izrael napewno uderzy na Iran, tak jak to zrobił niegdyś z Irakiem. Chodzi tu o atak na elektrownie atomowe.
Ich dowódcy już napewno planują akcje. Zracji, że Izrael ma jedno z najlepszych lotnictw na świecie akcja się powinna udać. ale co dalej się stanie, możemy się tylko domyślać.
narka
|
|
|
Simonus: nikt nie zareaguje, zmiecenie Iranu = z zmasowanym atakiem na USA i byc moze panstwa ktore im pomagaja, atak byl by ze strony panstw islamskich.
|
|
|
Wiesz sam nie wiem, trudno tu mówić co by było gdyby.
A po drugie, cały ten Irak i Iran to głupia banda matołów, zasłaniających się Bogiem.
|
|
|
Matoły to nie są tak do końca.... czy wiecie coś o istnieniu Portalu do innych wymiarów do innych światów? Dlatego jest tam tak gorąco ;P
|
|
|
rok 2005 rokiem rydwanów ognia wojownicy opuszczą swe mury ( państwa ) siły dobra i zła zaczną zmierzać ku ostatecznej Bitwie ( Armaggedon ) . Będzie rokiem Zmian .. reszte dopowiem w odpowiednim czasie .. przygotowuje się do opracowania obrazu losów państw zapalnych i dążących do dominacji pod prestekstem Szerzenia Dobra .Gdy materiał będzie gotowy opublikuje go na łamach tegóż forum . Wcześniejsze opracowania ( były trzy ) wypełniły się ..
ps.
1 ) przewidziałem początek interwencji sił koaalicji w iragu i szybkie jej zwycięstwo ( chodziło o Bagdad).
2 ) Wypełniła się wróżba dotycząca Korei północnej .. odsłoniła swoje oblicze i zagroziła atakiem na usa ( ta informacja była w mediach , choć krótki okres czasu niewielu mogło ją zauważyć)
3 ) Zostanie wybrany prezydent iragu , czas udało mi się wyliczyć perfekcyjnie , co sam byłem w szoku .. oraz Silne Walki i odwet amerykanów plus pojawienie się nowej partii w świecie Terrorystów.
Strumyk Pozdrawiam .. widzę że się nie marnujesz , i dobrze , miło oko nacieszyć twoimi mądrymi słowami Pozdrawiam .. ( Aurell)
|
|
|
Aurel: ciekawe ktote to sily dobra a ktore zla, bo tak sie przemieszalo ze nie wiadomo kto jest kto.....To wez tam oblicz co bedzie w Polsce i jakie beda losy skrywanych dobrych technologii ktore sa chowane w bunkrach. Zasadniczo ja cos wyczowam tez bo wymyslilem cudowna maszyne i nmaszyna okazuje sie po woli kolejna "cudowna" maszyna do pozysku energii, szykujemy sie do powtorki exerymentu Podkletnova, jak sie uda to bedzie cos wielkiego, podwaliny to rozwoju calkiem nowych technologii w Polsce - rewolucji technologicznej mozna powiedziec.
|
|
|
2005
Kolejny rok zapowiada gigantyczne przeobrażenia społeczne, obyczajowe i kulturowe. Zmiany jakie obejmą liczne kościoły i religie są trudne do wyobrażenia. Zaczną się spełniać wielkie proroctwa Malachiasza, Nostradamusa, Edgara Cayce, Fatimy i inne...Rydwany Ognia - Anielskie Rydwany Zapraszam na www.epuls.pl nick Aurell Jeden ze snów "Ataki" i wiele innych zacznie się powoli wypełniać , choć tego nie chcę . Sny dostępne w Pamiętniku u góry.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 464 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |