Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy to wypada???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29

Mam pytanie natury społecznej. Czy to wypada żeby dziewczyna "pomieszkiwała" u chłopaka? Nie są małżeństwem, nie są zaręczeni, a ona spędza u niego każdą noc i większość czasu. Czy to wypada? Co inni mogą o tym myśleć?

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Teraz pomieszkuje sie u tego, kto ma mieszkanie. Takie czasy !

W XXIw. slowo wypada czy nie wypada odnosnie tego tematu staje sie archaizmem. A co cie to obchodzi? A co to obchodzi innych? A czy w ogole ta para sie przejmuje jak inni na nich spojrza, o nich pomysla? Dla mnie twoje pytania sa pytaniami retorycznymi.

W dzisiejszych czasach takie rzeczy dziwią już chyba tylko Szuinega ;) ... i słuchaczy Radia Maryja :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

a czasy będą coraz gorsze....:P

Wina tuska

A jak dodam do tego że chłopak ma koło 30 stki i mieszka z rodzicami, dziewczyna ma koło 20 stki i "pomieszkuje" u niego, czyli u jego rodziców właściwie. To chyba trochę zmienia sytuację. Co prawda on chyba pracuje, ona raczej nie. I co to za mieszkanie w dwóch miejscach (u swoich i chłopaka rodziców). Czy to naprawdę wypada??

Jak się kochają i nie mają własnego mieszkania, to wszystko "wypada". Ten chłopak to Ty? Jeśli tak, to wielkie gratulacje - wreszcie Ci się udało :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Jak się kochają i nie mają własnego mieszkania, to wszystko "wypada".
Jak to wszystko?? Chyba są jeszcze na tym świecie jakieś normy obyczajowo-społeczne? Nikt inny się nie wypowie?

Nie wypada głośno prutnąć przy kobiecie. Co ma piernik do wiatraka? I co zmienia tu mieszkanie z rodzicami albo w dwóch mieszkaniach? Gdy wszyscy się dogadują w tym układzie to w czym problem?

Jak nie wypada to nie trzeba zaszywać. Nie wiem czemu tyle osób się sugeruje zdaniem osób postronnych. Mnie np. nie obchodzi co myśli o mnie sąsiad z naprzeciwka. Bo to nie jego sprawa co robię.

jezeli maja przyzwolenie ich rodzicow...wiec nie ma o czym mowic:))

Zawsze zyjemy w pewnej spolecznosci i o te niepisane formy nalezy dbac. Nigdy nie wiemy, czyja opinia bedzie miala wplyw na nasze dalsze losy. Mlodzi ludzie najczesciej chca zyc wlasnym zyciem i nie chca sie liczyc z otoczeniem. Nie zalezy im na nikim. Dbalosc o formy przychodzi dopiero wtedy, jak na kims zaczyna im zalezec.

Tak Wrono, należy żyć w zgodzie z własną społecznością. Ale trzeba brać przedewszystkim pod uwagę zdanie tych z którymi jesteśmy blisko a nie postronnych, pełnych hipokryzii ludzi którzy widzą drzazgę w twoim oku a nie dostrzegają belki w swoim. Nic nikomu do tego kto gdzie mieszka i tylko słabi i zakompleksieni postępują wbrew sobie bojąc sie tego "co ludzie powiedzą"

Nie mówie żeby prowadzić wojny w społeczeństwie ale żeby każdy sie zajoł tym co ma robic i nie wtykał sie tam gdzie go nie proszą.

Czlowiek powinien miec w sobie pewne hamulce dla wlasnego bezpieczenstwa. Bez wzgledu na to, co inni powiedza. Mloda dziewczyna zamieszkala bez slubu u chlopaka. W kazdej chwili chlopak moze jej powiedziec - wynos sie, bo juz mi sie znudzilas. Bylas latwa i nie musze sie o ciebie starac i dbac. Najwazniesze jest wiec to, co tak naprawde ten chlopak mysli o niej ? Najczesciej w takiej sytuacji chlopak ma tylko darmowy sex. Darmowa prostytutke.

Darmowy sex,prostytutka? Zawsze wydawało mi się że ludzie robią coś wspólnie bo oboje tego chcą. A może tak naprawde to wy nas wykorzystujecie w tej materii wmawiając nam ze jesteście wykorzystywane? ;))))))) Wedłog doniesień seksuologów kobieta przeżywa parokrotnie mocniejszy orgazm od mężczyzny więc moja teoria przynajmniej ma jakiś punkt zaczepienia:)

Oj Wrona chyba nie lubi mężczyzn, a zresztą mężczyźni (jak i kobiety) są różni - ja np. mam w ponad połowie kobiecą psychikę. W ogóle rozwinięte istoty mają w sobie sporo cech przeciwnej płci. Lubię dominujące kobiety, ale tylko w seksie :) Za to HAARP mnie wcale nie podnieca :P

masz rację Wendol i czasami te cechy przeciwnej płci sa najbardziej pociagające

a ogólnie to teraz my kobiety rządzimy ha ha;-))

i to nie tylko w łóżku ..............:-))
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.