Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
UFO - LATAJĄCE TALERZE... Z POLSKI?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32

W całej dzielnicy ludzie obserwowali "latające talerze". Ponieważ działo się to w pobliżu największego na świecie portu lotniczego, często zauważali je piloci przelatujących samolotów. Moje eksperymenty przyczyniły się walnie do powstania nagłaśnianej odpowiednio przez media ogólnoamerykańskiej histerii o zaobserwowanych UFO latających nad Chicago i okolicznymi stanami, w których również przeprowadzałem próby. W trakcie doświadczeń często traciłem bezpowrotnie modele, które znikały z moich oczu lub eksplodowały na dużej wysokości. Nawet po znalezieniu zniszczonego lub uszkodzonego modelu statku kosmicznego, okoliczni mieszkańcy nie byli zorientowani z czym mają do czynienia. Należy zaznaczyć, że były to czasy "zimnej wojny" pomiędzy dwoma systemami, a latające talerze pojawiły się w czasie, gdy niemiecki konstruktor Werhner Braun przystępował do budowy amerykańskiej rakiety "Saturn". Amerykanie wykorzystali moje latające dyski przeciwko Rosjanom, twierdząc, że rząd Stanów Zjednoczonych nawiązał kontakt z cywilizacją pozaziemską, która udostępniła mu swoje technologie kosmiczne. Moi bliscy wiedzieli o moich próbach z modelami kosmicznymi, a szczególnie syn, który często towarzyszył mi w nocnych startach. Wokół wznoszącego się pojazdu tworzyła się wtedy aureola z płonących gazów: początkowo niebieskich, następnie barwy czerwonej, by w końcu przejść w pomarańczową poświatę. Tęczowy latający krąg czynił duże wrażenie na lotnikach prowadzących samoloty. Bujna wyobraźnia naziemnych obserwatorów wyolbrzymiała wielokrotnie rozmiary latających spodków, które według ich zeznań osiągały niebotyczne rozmiary... Więcej na mojej stronie WWW http://www.chester.zdrowemiasto.pl Pozdrawiam! CHESTER TUSZYNSKI P.O. Box 205 Rensselaer, IN 47978, USA Phone Contact: 219 866 38 29

??? Twoja wypowiedz jest bardziej fantastyczna niz to co do tej pory jest;) Jak zatem wyjasnisz wierzenia starozytne, oraz umiejscowienie takich zjawisk (spotkan) w wiek przed powstaniem wojny?:)

właśnie:jest ciekawy opis pojazdu czytany między .45 a .50r w podręczniku do religii, a podręcznik napisany musiał być napewno wcześniej........ narazie tylko tyle.............. serdeczne pozdrowienia

Moderator proszony

z kosmitami to najlepiej zrobić tak: czaić czy jakiś spodek nie przyleci obok ciebie gdy wyjdą z spodka kosmici podlecieć do nich i im wyjechac z glana i oddac zbutowanych konfidentów wojsku+++

Może Chester się reinkarnował i w starożytności też ufo puszczał :D:D:D Wsumie możliwe, że cośtam puszczał, ale czy tym chce wyjaśnić doniesienia o ufo z całego świata?????? Czy uprowadzał tymi modelami ludzi ????? No Chester, bez jaj, wysyłaj sobie w powietrze co chcesz, ale wiedz, że utrudniasz prace prawdziwym obserwatorom. jozi88 dobre podejście do ufoli :D:D:D

Dobre, Panie Tuszyński, naprawdę, z całym szacunkiem ale żeby w ten sposób reklamować swoja stronę WWW ?? Pomijając fakt istnienia obserwacji z innych rejonów i niemożliwość przeprowadzenia wszystkich "nalotów" obcych przez Pana nad terytorum Chicago, to jak u licha osiągnął Pan takie przyspieszenia kątowe swoich modeli, jakie obserwowano i mierzono przez aparaturę wojskową ?? Chyba, że im się popsuła :-).... [%sig%]

Autor: CHESTER TUSZYNSKI (---.byd.elnet.pl) Data: 19-07-2004 22:36 "Moi bliscy wiedzieli o moich próbach z modelami kosmicznymi, a szczególnie syn, który często towarzyszył mi w nocnych startach" -.......To o chorobie też pewnie wiedzieli :) A na marginesie to ta cud-gupola opowieść tak się urywa,bo pewnie właśnie weszli pielęgniarze z kaftanem i musiałeś szybko lecieć do domu......., Zrób światu przysługe i nie uciekaj już więcem lekarzom.....:) Pozdrawiam Im więcej ktoś wie,tym bardziej wątpi(Wolter)

Pamiętacie tą afere ze zbożowymi kręgami? wiecie, że w Stanach jakiś facet wyłowił rybę z identycznym znakiem jak tym na polskich polach? Źródło jest pewne... wyczytałam to w jakiejś gazetce i było nawet zdjęcie... Zadziwiające. Ciekawe czy ma to jakiś związek z obcymi...

.... hmm wierzcie lub nie ale widzę to COŚ co jakieś dwa dni. Co to jest : samolot raczej nie , chywa że pilot pijany gwiazda też nie, 2 księżyc - hmm za małe. Satelita hmmm też nie. ................ większe od gwiazdy jakiaś 1/8 średnicy księżyca i świeci stałym światłem, nie pulsuje. leci sobie prosto potem znika pojawia się za chwile a potem skręca robi takie tam pierdoły. Czasami wylatuje przed chmury............ i nie tylko ja to widziałem. Kumple mieli w porach jak to zobaczyli, koleżankę ( he he .... :-)) musiałem odprowadzać do domciu. Kurka nie mam kamery a by się przydała. Dajcie znać jk coś takiego widzieliście!

kto jod kiedys kupe sprubujta bardzo dobra zrubta se kiedy koktail z kupy najlepiej ze sraczki i dodajta do ni cytryne jak bedzie smakowac to dobrze ! jak bedziecie mieli zatwardzenie to przysyłajta do mni bo ja bardzo lubie i moje kury tyz w pralce najczesciej jedzo . piszta co

Chester coś nie pisze. Pewnie, gdzieś poleciał tym swoim spotkiem. Chyba do psychiatryka :D

Albo jeszcze z kaftanu się nie wyplątał :) Pozdrawiam

Hm... Owych kilka zdan nt. U-O-S to fragment obszerniejszego tekstu autorstwa Chestera Tuszynskiego, znajdujaca sie na jego stronie WWW (adres podano) oraz w wydanej ksiazce pt. MOC PRZEZNACZENIA, ktora mowi glownie o przezyciach autora w okresie II w.s. Jeden rozdzial poswiecony jest pasji, ktora bylo projektowanie modeli latajacych (ot, zwykle hobby!). Zatem nie jest to jakas wypowiedz na tym zacnym (?) forum dot. problematyki UFO, kosmitow i in. zjawisk tej masci, a raczej "zajawka" strony WWW, ktorej celem bylo zachecenie do lektury lub/i kontaktu telefonicznego z autorem (ciekawa postac). Przy okazji naprawiam blad: KONTAKT: tel. 219 866 38 28 oczywiscie IN, USA Wszelako spostrzegam, iz jesli mowic o chorobie jakiejs, to toczy ona raczej kilku autorow zamieszczonych komentarzy nizli Ch. T. Swoja droga nie wezmie on dyskusji na lamach tego forum z powodu prozaicznego (m.in. nie zna tego adresu... ale tez i wiek nie pozwala na sleczenie przy komputerku...). Wracajac do tematyki latajacych obiektow... Sa czy ich nie ma - bez znaczenia. Faktem jest, ze pewien Polak od kilkdziesieciu lat zajmowal sie projektowaniem obiektow latajacych, ktorych modele testowal w okolicy Chicago, co moglo wielokrotnie byc rozpoznawane swego czasu w tamtej okolicy jako owe UFO (w latach 50-tych ub. wieku zwlaszcza!). Oczywiscie jak kazdy hobbysta jest typem osobliwego pasjonata, a rodzaj pasjii i kontrowersje wokol tego typu zjawisk mialy wplyw rowniez na jego poglady i opinie. Warto jednak odnotowac, iz ktos cos takiego robil (mowa o modelach latajacych) i ze tym kims jest Polak, inzynier z USA, ktory obecnie ma ponad osiemdziesiat lat. Swego czasu wyemitowano (jeden z prywatnych kanalow TV w USA) film o Ch. T., jako ze projektami swego czasu intersowali sie amerykanscy oficjele. Nauka czesto korzysta z pomyslow rozmaitych wizjonerow, pasjonatow, "szalencow", etc., bo nie wszystko co szalone jest glupie (kto zna historie wynalazkow nie bedzie przeczyl). Nt. glupoty wypowiadac sie nie warto, wystarczy przeczytac pare powyzszych wypowiedzi. Nosza cechy wspomnianej. To juz inna sprawa :-> Reasumujac wyglada na to, ze zamieszczenie informacji na tym forum bylo pomylka. Zycze dobrej zabawy... :->

jozi88 dlaczego konfidentów i dlaczego zbuntowanych? tak dobrze ich znasz a może coś ci zrobili? ja wiem że to jest prawda, widziałem pojazd latający... zielonych niestety nie miałem przyjemności poznać

Qrde, a ja myślałem, że to ty jesteś Chester.

UFO lata bo niewie gdzie lekarz i psychiatra i pewnie jak jednego sie zabije to czarnieją ze strachu i beda muwic aguguaguguagugu

UFO TO DEBILKI ALBO DEBILE ALBO NAJLEPIEJ GEJE LEZBY HAHAHAHA

Z całym szacunkiem ale pan CHESTER to napisał chistoryjke chyba w całości wyssaną z palca puszczać to on mógł ale pierdy z d*** wy

w e-mailu we wdzięczny "ę" zamieńcie na "e"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.