| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 17 lipca 13:11 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
|
Godzinna medytacja na rzecz Ziemi stymulowana impulsem energetycznym. Blizsze info na stronach Nautilusa. Pozdrawiam.
|
|
|
http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=1071
To tak dla ułatwienia - zwłaszcza, gdy temat zejdzie z głównej NAUTILUSA.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
I ? i co w zwiazku z tym ?
widac, ze wystarczy godzinke pomedytowac i juz mamy wojny, biede, glod, choroby, niewolnictwo niesprawiedliwosc a na dodatek ocieplenie i pierdoly....
lepeij by bylo gdyby przez te godzine zrobili cos konkretnego na rzecz blizniego, a nie dumali....
Przeciez i tak koniec jest juz blisko, i jest watpliwe by nagle teraz za minute dwunasta moc wplynac na politykow i przemyslowcow, wojskowych i reszty decydentow tej planety.
W Chinach praca niewolnicza milionow dzieci, ktore pracuja po 20 godzin dziennie, Afryka targana wojami dzieci, wszedzie glod i bieda. A tu nagle sie smieni bo kilku oszolomow zrobi cyrk jaki od dawna czynia wszelkie religie swiata. Dumaja, medytuja i pierdza w stolki. Naprawde wystarczy, ze dasz blizniemu to co posiadasz.
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Nie rozumiem Romku Twojej nagle objawionej agresji- Chodzi Ci o bezowocność takich akcji , czy też ubolewasz nad utratą przez zaganianych ludzi drogocennej godziny? Myślenie w pozytywnych intencjach nie może zaszkodzić i nawet jeśli skuteczność medytacji można poddawać w wątpliwość to już nie to iż każda forma wspólnego wysiłku podejmowana w cela poprawy sytuacji ,powinna raczej cieszyć niż złościć. Wszak lepsze to niż nic a kto robi więcej ponad myślenie to tylko chwała mu za to.
|
|
|
czemu wy sie tak wszyscy rozpisujecie.................. tego sie nawet nie chce czytac.............
|
|
|
|||
|
Postawmy sprawę jasno
Nie namawiam, żeby bezkrytycznie wierzyć w każdą zasłyszaną relację, z góry akceptować teorie nie poparte dowodami, ignorować naukę i odrzucać argumenty sceptyków. -tajne.org
wiec chyba jasne ?
naprawde sloneczne pozdro.. |
|
|
Jak to zwał, tak to zwał, ale tu chodzi przede wszystkim o medytację, o pojednanie, o wyrażenie wspólnego pragnienia pomocy Ziemi, o przekazanie energii, o intencję zmian na lepsze, o podniesienie świadomości.
Całkiem sporym osiągnięciem jest już zastanowienie się i osiągnięcie przez większą liczbę ludzi świadomości tego o czym wie już np. Romek :)
Moim zdaniem to będzie coś w rodzaju Konwergencji Harmonicznej i duża dawka energii dla kształtującej się Noosfery.
Tu macie zegar:
http://www.firethegrid.org
Ja będę medytował w komfortowych warunkach, bo będę miał urlop.
Do kościoła nie chodzę, bo "czarnych" nie popieram, ale na tak szczytny cel oddam trochę swej energii.
Kiedyś rozmyślałem całą noc nad przyszłością Ziemi i "modliłem się", by przełom był bezkrwawy. Nad ranem usłyszałem jakiś metaliczny chrobot, który zmienił się stopniowo w zrozumiałe słowa: "dziękujemy wam wszystkim" - usłyszałem, i jeszcze: "o świcie wyląduje gołąb". O świcie otworzyłem oczy i zobaczyłem lądującego na parapecie gołębia.
Oczywiście Romku, że taka medytacja sama w sobie niczego nie zmieni - ma jednak dać impuls do zmian, a na niektórych ma wywrzeć presję - pokazać im, że ludzie o pewnych sprawach wiedzą.
Jeśli ja sam potrafiłem swoim umysłem wywierać znaczny wpływ na rzeczywistość, to co dopiero wielka grupa ludzi?
Ważne tylko, aby mieli wspólne intencje - ale temat jest już określony.
Coś mi się zdaje, że pewne sprawy uległy przyspieszeniu.
Warto się "nastroić" - polecam muzyczkę:
http://www.firethegrid.org/pol/downloads-pol.htm
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
To też ciekawe:
http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=1074
Wygląda na to, że szykuje się coś wielkiego.
|
|
|
|||||
|
|||
|
Dobrze by bylo zacytowac cale zdanie, wtedy mozna by uniknac posadzen o probe przeklamania tekstu:
|
|||||||||
World Jump Day was an event scheduled for July 20, 2006 at 11:39.13 UTC, at which time the organization claimed to have 600 million people from the western hemisphere jump simultaneously. They claimed this would move the Earth out of its orbit, and into a new one, one that would not cause global warming.
Tutaj link do nowej (ostatniej) wersji strony
A tutaj link do starej (z przed skoku) wersji strony
przykre, nie ?
pozdro |
|
|
Do Romka. Dzięki za przypomnienie wypowiedzi z przed roku, ale jej pierwsza część nie była skierowana do Ciebie tylko w obronie Doro na którą naskoczyli ludzie...co do jej drugiej częsci o Chińczykach....stwierdziłem tylko fakt. Nie zamierzam wykopywać topora wojennego z powodu nieporozumienia. Co do "zmieniania stanu moich wypowiedzi" nie zmieniam ani sensu ani nie wycofuje się z tego co napisałem, staram sie powiedzieć że wszystko(łącznie z tą nieszczęsną medytacją) co w jakiś sposób nas otwiera na wielowymiarowość świata w którym przyszło nam żyć, tylko może nam pomóc a nie zaszkodzić. Rozumiem Twoje rozdrażnienie tym że jest tyle do zrobienia na planie fizycznym a ludzie zajmują się dumaniem nad tym, zamiast przejść do czynów i nie trzeba tu wcale dawać za przykład dzieci chorych lub głodujących w Afryce bo i w Polsce ich nie brakuje- Każdy daje z siebie ile może lub chce, ja robię swoje, choć im głebiej w las tym więcej widać drzew i wydaje się że cokolwiek by sie nie zrobiło to ciągle jest to tak bardzo mało...ale ziarnko do ziarnka.... A gdyby nawet nie odczuło się jakiejkolwiek zmiany po tych medytacjach i podejrzewam że tak właśnie będzie(lwia część ludzkości nie jest w stanie swiadomie wychwycić różnic w zmianie poziomów wibracji( ja na pewno nie) to przecież to może być częścią czegoś wiekszego,przekraczającego nasze wąskie pojmowanie- Nam pozostaje tylko wybór czy włączyć się lub nie w prośbę zawartą w słowach tego hipotetycznego przekazu. Pozdrawiam.
|
|
|
|||||||
|
Rozpisz się trochę Marto, bo nie wiem o co Ci chodzi.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |