| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
Zorza wywolana przez HAARP :
http://serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2552178.html
|
|
|
Tak sobie z rezerwą podchodzę do kwestii roku 2012, ale widzę, że sprawa robi się coraz poważniejsza.
Pewnie już przed tym rokiem będziemy wiedzieć, co się święci.
Oby tylko ludzie zachowali spokój, bo panika jest złym doradcą.
Ja tam śmierci się nie boję, ale nie mam też nic przeciwko pożyciu sobie jeszcze przez jakiś czas :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Patrick Geryl i 2012
Mamy znajomego astrologa i tarocistę, funkcjonującego jako "Norman", który w Warszawie znany jest z tego, że chadzają do niego tak zwane "VIP-y i gwiazdy". Znani politycy, sławni aktorzy, ludzie z pierwszych stron gazet. Jest to człowiek bardzo dyskretny i nigdy nie zdradza tajemnic swoich klientów, za co bardzo go szanuję. A jednak kiedyś zrobił wyjątek i ujawnił nam jedną ze swoich tajemnic, która zresztą także jego samego wprawia w bezgraniczne zdumienie. Otóż stawiając horoskopy różnym ludziom astrolog zauważył, że wszystkie one przewidują jakieś niesłychane "życiowe zamieszanie" za 5 lat. Wygląda to tak, jakby różnych ludzi akurat w 2012 roku miała spotkać wspólna "przygoda", która dla jednych zakończy się szczęśliwie, a dla innych trochę mniej. Zapytaliśmy astrologa, cóż takiego stanie się w roku 2012, ale unikał jednoznacznej odpowiedzi. Tłumaczył, że horoskop nie jest aż tak precyzyjny, aby wskazać powód tego zamieszania, ale niewątpliwie stanie się coś, co zmieni bardzo dużo w życiu każdego z nas... Nasz znajomy nie jest jedynym, który twierdzi, że za 6 lat wydarzy się coś ważnego. Na całym świecie temat roku 2012 zaczyna powoli wywoływać niepokój. A wszystko zaczęło się od kalendarza Majów.
Też kiedyś zająłem się (na krótko) Tarotem.
Zadałem nawet pytanie o rok 2012.
Rozkładu nie zapisałem, ale zapisałem interpretację, oto ona:
JA
1. Twórcze spełnienie, realizacja działań natchnionych przez boski pierwiastek słonecznej energii.
2. Sława, zjednywanie ludzi.
3. Pomagaj ludziom, bądź sprawiedliwy.
ŚWIAT
1. Transformacja.
2. Brak alternatywy.
3. Nie ma możliwości ominięcia tego procesu.
4. Przemiany są generowane z głębi duszy i są nieodwracalne.
5. Transformacja dotyczyć może sposobu myślenia, poglądów, starych przyzwyczajeń.
PODSTAWA
Zwracając się ku swojemu wnętrzu, odrzucając chwilowo logiczne postrzeganie rzeczywistości możemy uzyskać wgląd do źródła wiedzy, energii, miłości, przychodzących z prędkością błysku światła, po czym przyjdzie siła, moc i jasność spraw racjonalnych.
PRZESZŁOŚĆ
Zdobywanie, gromadzenie, próżność, pieniądze, władza.
WYNIK
Brak spełnienia, niepewność jutra, apatia i zniechęcenie, niechęć do działania, brak motywacji.
JAŹŃ
1. Powrót i opamiętanie.
2. Zbudowano coś, co z racji swego ziemskiego pochodzenia nie jest doskonałe, bo jako materialne takie być nie może.
3. Są sprawy, których fizyczne zaniechanie lub zaniedbanie okażą się zgubne.
OTOCZENIE
1. Negatywne emocje, nerwowy pośpiech.
2. Za późno na wpływanie na bieg sprawy.
OCZEKIWANIA
Należy spodziewać się zmiany na lepsze.
REZULTAT
1. Moc sprawcza dla zabezpieczenia istotnych interesów naszego życia.
2. Surowy osąd.
3. Czyn i powodzenie mimo wielu przeszkód.
Znalazłem jeszcze notatki ze spotkania z pewnym naukowcem z Moskiewskiego Instytutu Magnetyzmu Ziemskiego.
Otóż, stale jest badany poziom wibracji Ziemi, i tak:
w 1978 roku było to 7,8 Hz
w styczniu 2005 roku - 13,5 Hz
a na grudzień 2012 roku przewidują 80 - 90 Hz (wynika to z obserwacji i wykresu trendu)
Mówią że w grudniu 2012 r. poziom wibracji Ziemi będzie tak duży, że spowoduje przeskok kwantowy do wyższego wymiaru.
No cóż, pożyjemy, zobaczymy, ale ten rusek powiedział, że wielu (ci co nie dostosują się wibracyjnie, bo nie podniosą poziomu swojej świadomości) zginie jeszcze przed 2012 rokiem.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ten rok zapewne będzie doniosły. Obojętnie czy się coś wydarzy, czy też nie. Wyobrażacie sobie co będzie się działo jeśli jednka nic się nie wydarzy? Autorytety wielu osób upadną. Kalnedarz Majów, Geryl, itd., itp., - oj będzie się działo :)
|
|
|
Część dozna euforii, że jednak koniec nie nadszedł...
A tymczasem, to się stanie w styczniu 2013 - niektóre źródła (np. Witkowski na podstawie czegoś) tak twierdzą.
Nie lubię gdybać, ale jestem coraz bardziej podniecony.
A może coś się w 2012 wydarzy na skutek podniecenia ludzi? No wiecie - te duże ilości energii :)
|
|
|
|||
|
Całkiem niezły pomysł - to wyzwala ogromne ilości energii :)
Może dzięki temu przejdziemy w wyższy wymiar? :)
|
|
|
|
|
|
Też tak myślę :)
|
|
|
Fajny link, i musze przyznac, ze nie znalem. Dzieki.
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
http://l.interia.pl/cb2
Może to tylko odbłysk słońca na chmurach:) a może jednak zorza...
-Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii[/quote]
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia [/quote]
|
|
|
Przepraszam ale coś mi się link nieodpowiednio wkleja. Chodzi o " Niecodzienne zjawisko nad Krosnem"
|
|
|
Mam znajomego (występował w TVN u Drzyzgi), który jest w kontakcie z jakimiś kosmitami (gada coś o Federacji Galaktycznej) i twierdzi, że niedługo nastąpi zmiana kąta nachylenia osi ziemskiej.
P.S.
Muszę wreszcie się z nim spotkać, bo ma naprawdę dużo do powiedzenia.
Zapytam go m.in. o tą piękną kosmitkę, która go zwabiła na ich statek kosmiczny :)
|
|
|
|||
Wina tuska |
|
O federacji wspomina też Hejal( kosmita:), który pisze bloga)...Wyjechał na wakacje teraz, ale gdyby ktoś chciał , mozna mu zadawać pytania:)- odpowiada....Wendol podawał już linka do jego strony.
|
|
- sloneczne i serdeczne
![]() |
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |