Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bush w Polsce.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26

Jutro spotkanie Bushmendy z Lechem. Jakie są wasze opinie dot. budowy tarczy na terenie kraju i jakie wg. was będą szkodliwe skutki współpracy naszego kraju z imperatywem 'walki o demokrację'? Czy nasz król da sobie włożyć na wazelinę jak Klaus? Właśnie oglądałem relacje z tvn'u24 gdzie Bush z Blair'em stwierdzili że musimy walczyć z zagrożeniami dla pro zachodniej walki o demokrację które łypią na nas okiem terroryzmu w trudnych czasach XXI wieku. Wspominali też o konieczności walki z globalnym ociepleniem co zresztą jak wiemy powtarzają od lat jebani hipokryci. Choć stany zjednoczone są odpowiedzialne za emisję 25% CO2 w skali świata nie podpisali się pod protokołem Kioto. Na ten przykład Polska zredukowała emisję gazów o 30% a zobowiązanie protokołu dotyczyło jedynie 6%. Po raz kolejny wygłaszali swoje cuchnące obietnice 'potrzeb zmiany' Przy czym skurwiele mieli wyjątkowo dobre nastroje jakby chcieli mówiąc lakonicznie ryknąć śmiechem zza fasady swojego pierdololo.

Jedyny Bush ktorego lubie to moj bush !

www.google.pl

a ja tam nie lubie politykow...... pierdola........ trzy po trzy a i tak nic nie robia,aby bylo lepiej

Ja jestem tylko ciekawa, jak dlugo Rosja to wszystko wytrzyma ? Moze przylaczy sie kiedys do amerykanskiej demokracji ?

Marta dobrze gada (Liszaj zresztą też) - nic nie robią, aby było lepiej, bo gdyby było dobrze, to nie byliby potrzebni. Rosja nie przyłączy się do takiej "demokracji", bo zbyt by straciła na znaczeniu, a jest tam nadal potężna armia i przemysł zbrojeniowy. Zarówno Stany Zjednoczone, jak i Rosja muszą mieć cały czas jakiegoś wroga. Zobaczycie, że jak zabraknie terrorystów itp., to wezmą się za kosmitów :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/12589/bush_mina_450.jpeg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/17827/potin_g8_afp.jpeg

A my jak zwykle będziemy lojalni, mocnym usciskiem przypieczętujemy przyjaźń polsko-amerykańską, sprzedamy się za bezcen i po raz kolejny narazimy wschodniemu eksbratu. Czyli ogólnie rzecz biorąc standard. Szkoda tylko, że zawsze nasze zachowanie pełne jest ofiar i działa w jedną stronę.

meduza

Liszaj:
Jakie są wasze opinie dot. budowy tarczy na terenie kraju i jakie wg. was będą szkodliwe skutki współpracy naszego kraju z imperatywem 'walki o demokrację'?
Mnie dziwi jedno, że ktokolwiek w tym kraju zakłada możliwość budowy u nas takiej tarczy. I nie chodzi tu o obecność obcych wojsk, oddanie w ich ręce skrawka naszej ziemi, czy to że chcą za to jeszcze jakieś kasy. Publiczna dyskusja - w mediach - zawiera tylko element na jakich zasadach powstanie ta tarcza, jasno dając do zrozumienia że ona tu będzie bo to jest super sprawa. Szkoda że rakiety wchodzące w skład planowanej tarczy mają mieć zasięg paru setek kilometrów. Więc np. leci sobie dziesięć rakiet międzykontynentalnych z głowicami nuklearnymi, celami są: Londyn, Liverpool, Manchester, Paryż, Lion, Berlin, Frankfurt, Wiedeń, Amsterdam, Rzym. Polska mogłaby ucierpieć tylko od opadu radioaktywnego znad berlina, ale mamy tarczę która zestrzeli wszystkie dziesięć rakiet i te wybuchną nad polską, zabijając nas wszystkich. Ale interes, bomba. A najdroższy element tarczy (wielokrotnego użytku), czyli system radarowy nie ucierpi bo będzie poza naszymi granicami. Żadnej tarczy u nas nie będzie, nie pozwolę na to, jak będzie trzeba to wysadzę całą warszawę. Lepsze 2 mln ofiar niż 40 mln.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Darowałeś życie temu kierowcy autobusu, co pieska kolegi niechcący zabił? :) A co do rakiet, to w stratosferze Polsce zaszkodzą jak i całej Ziemi.

Kto miecz ostrzy niechaj szykuje się na wojnę. - jakiś filozof

SRac te wszystkie tarcze. Najdziwniejsze w tym jest to, ze w 20 wieku nadal sa tacy ludzie co nie potrafia sie normalnie w sposob cywilizowany dogadac. Jak by umieli to zadne tarcze ani rakiety nie bylyby potrzebne.

www.google.pl

W tym problem, że oni nie chcą się dogadać, bo im się to nie opłaca. Chory jest współczesny system sprawowania rządów i to, na czym się zarabia. Chyba jednak bez dużej katastrofy ten świat się nie zmieni.

Oglądam manifestację z Juraty bo to blisko mnie. Ludzie krzyczą 'kwiaty zamiast tarczy' czy coś takiego. Rzecz w tym że krzycząc taranują policyjny kordon xD

Bush cos zaniemogl. Kto wie, czy do Polski pojedzie ?

To przez to piwo co mu się ulało na spotkaniu z Merkel.

Ha, busz przelatywał koło mojej chaty!

Jak zauważył szuineg huj w trąbkę strzelił z taką tarczą której zdolności obronno - militarne ogranicza standardowa (przestarzała) technologia balistyczna. W razie zagrożenia zebranie danych pozycjonowania trajektorii lotu pocisku może trwać 5 - 12 min. w tym należy podkreślić że pocisk wchodzący w atmosferę jest kilka razy szybszy. Zresztą co tu będę mówił po próżnicy. Z punktu współpracy militarno - politycznej pod kątem zagrożenia USA i jego 'sojuszników' ze strony Iranu i innych państw jak powiedział Bush 'zbójnickich' pomysł jest absurdalny. Do tego stopnia że z otwartą gębą oglądałem wypowiedzi polskich polityków, analityków i profesorów którzy zarzucili Putinowi agresję, zwodniczą grę polityczną i inne epitety w związku z propozycją budowy radaru w Azerbejdżanie zamiast propozycji 'tarczy' USA. W ramach ochrony USA i europy przed 'globalnymi zbójnikami' mamy budować obce struktury militarne na naszym terytorium ale to propozycja Putina jest szalona. Ci wszyscy twardogłowi analitycy to krętacze i należało by ich solidnie kopnąć w dupę. Amerykanie są właścicielami baz to znaczy że jest pod pełnym zwierzchnictwem USA i co jest wiąże się z odpowiedzialnością militarną. A jak wiemy imperatywu trzymają się wojny i waśnie więc z punktu geopolityki sam fakt zaistnienia tak hujowej broni na terenie naszego kraju pod jurysdykcją obcego narodu jest czystym szaleństwem. Papierowe kapiszony a odpowiedzialność ogromna.

wyckret:
Ha, busz przelatywał koło mojej chaty!
Mogles strzelac a nie okami sie gapic

www.google.pl

Akurat tarcza w Azerbejdżanie to głupi pomysł, bo antyrakiety muszą lecieć na przeciwko celu, a nie go gonić, bo go nie dogonią, jak słusznie zauważył Liszaj - rakiety balistyczne są szybsze. Dobrze czasem spojrzeć na mapę. Busha nie stać na wojnę z Iranem i zdominowany przez demokratów kongres mu na to nie pozwoli (nie da kasy). Tylko w takim razie po co ta tarcza? Iran sam z siebie chyba Europy nie zaatakuje? Chyba, że Amerykańcy i ich sojusznicy planują jakąś prowokację. A może chodzi po prostu o zdobycie strategicznych przyczółków w Polsce, które mogą się przydać do różnych celów? Polityka to brudna gra - przemysł zbrojeniowy będzie miał zlecenia, a i Putin będzie miał pretekst, aby pobudzić koniunkturę. Niestety, ale zarówno USA, jak i Rosja muszą od czasu do czasu jakąś wojenkę poprowadzić, a przynajmniej zimną wojenkę. Polska leży w takim miejscu, że zawsze była i będzie punktem strategicznym dla... strategów wszelkiej maści.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.