| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Bush w Polsce. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
|
Jutro spotkanie Bushmendy z Lechem.
Jakie są wasze opinie dot. budowy tarczy na terenie kraju i jakie wg. was będą szkodliwe skutki współpracy naszego kraju z imperatywem 'walki o demokrację'?
Czy nasz król da sobie włożyć na wazelinę jak Klaus?
Właśnie oglądałem relacje z tvn'u24 gdzie Bush z Blair'em stwierdzili że musimy walczyć z zagrożeniami dla pro zachodniej walki o demokrację które łypią na nas okiem terroryzmu w trudnych czasach XXI wieku.
Wspominali też o konieczności walki z globalnym ociepleniem co zresztą jak wiemy powtarzają od lat jebani hipokryci.
Choć stany zjednoczone są odpowiedzialne za emisję 25% CO2 w skali świata nie podpisali się pod protokołem Kioto.
Na ten przykład Polska zredukowała emisję gazów o 30% a zobowiązanie protokołu dotyczyło jedynie 6%.
Po raz kolejny wygłaszali swoje cuchnące obietnice 'potrzeb zmiany' Przy czym skurwiele mieli wyjątkowo dobre nastroje jakby chcieli mówiąc lakonicznie ryknąć śmiechem zza fasady swojego pierdololo.
|
|
|
a ja tam nie lubie politykow...... pierdola........ trzy po trzy a i tak nic nie robia,aby bylo lepiej
|
|
|
Ja jestem tylko ciekawa, jak dlugo Rosja to wszystko wytrzyma ?
Moze przylaczy sie kiedys do amerykanskiej demokracji ?
|
|
|
Marta dobrze gada (Liszaj zresztą też) - nic nie robią, aby było lepiej, bo gdyby było dobrze, to nie byliby potrzebni.
Rosja nie przyłączy się do takiej "demokracji", bo zbyt by straciła na znaczeniu, a jest tam nadal potężna armia i przemysł zbrojeniowy.
Zarówno Stany Zjednoczone, jak i Rosja muszą mieć cały czas jakiegoś wroga.
Zobaczycie, że jak zabraknie terrorystów itp., to wezmą się za kosmitów :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
A my jak zwykle będziemy lojalni, mocnym usciskiem przypieczętujemy przyjaźń polsko-amerykańską, sprzedamy się za bezcen i po raz kolejny narazimy wschodniemu eksbratu. Czyli ogólnie rzecz biorąc standard. Szkoda tylko, że zawsze nasze zachowanie pełne jest ofiar i działa w jedną stronę.
|
|
meduza |
|
|||
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Darowałeś życie temu kierowcy autobusu, co pieska kolegi niechcący zabił? :)
A co do rakiet, to w stratosferze Polsce zaszkodzą jak i całej Ziemi.
|
|
|
Kto miecz ostrzy niechaj szykuje się na wojnę.
- jakiś filozof
|
|
|
SRac te wszystkie tarcze.
Najdziwniejsze w tym jest to, ze w 20 wieku nadal sa tacy ludzie co nie potrafia sie normalnie w sposob cywilizowany dogadac.
Jak by umieli to zadne tarcze ani rakiety nie bylyby potrzebne.
|
|
www.google.pl |
|
W tym problem, że oni nie chcą się dogadać, bo im się to nie opłaca.
Chory jest współczesny system sprawowania rządów i to, na czym się zarabia.
Chyba jednak bez dużej katastrofy ten świat się nie zmieni.
|
|
|
Oglądam manifestację z Juraty bo to blisko mnie.
Ludzie krzyczą 'kwiaty zamiast tarczy' czy coś takiego.
Rzecz w tym że krzycząc taranują policyjny kordon xD
|
|
|
Jak zauważył szuineg huj w trąbkę strzelił z taką tarczą której zdolności obronno - militarne ogranicza standardowa (przestarzała) technologia balistyczna.
W razie zagrożenia zebranie danych pozycjonowania trajektorii lotu pocisku może trwać 5 - 12 min. w tym należy podkreślić że pocisk wchodzący w atmosferę jest kilka razy szybszy.
Zresztą co tu będę mówił po próżnicy.
Z punktu współpracy militarno - politycznej pod kątem zagrożenia USA i jego 'sojuszników' ze strony Iranu i innych państw jak powiedział Bush 'zbójnickich' pomysł jest absurdalny. Do tego stopnia że z otwartą gębą oglądałem wypowiedzi polskich polityków, analityków i profesorów którzy zarzucili Putinowi agresję, zwodniczą grę polityczną i inne epitety w związku z propozycją budowy radaru w Azerbejdżanie zamiast propozycji 'tarczy' USA.
W ramach ochrony USA i europy przed 'globalnymi zbójnikami' mamy budować obce struktury militarne na naszym terytorium ale to propozycja Putina jest szalona.
Ci wszyscy twardogłowi analitycy to krętacze i należało by ich solidnie kopnąć w dupę.
Amerykanie są właścicielami baz to znaczy że jest pod pełnym zwierzchnictwem USA i co jest wiąże się z odpowiedzialnością militarną.
A jak wiemy imperatywu trzymają się wojny i waśnie więc z punktu geopolityki sam fakt zaistnienia tak hujowej broni na terenie naszego kraju pod jurysdykcją obcego narodu jest czystym szaleństwem.
Papierowe kapiszony a odpowiedzialność ogromna.
|
|
|
|||
www.google.pl |
|
Akurat tarcza w Azerbejdżanie to głupi pomysł, bo antyrakiety muszą lecieć na przeciwko celu, a nie go gonić, bo go nie dogonią, jak słusznie zauważył Liszaj - rakiety balistyczne są szybsze.
Dobrze czasem spojrzeć na mapę.
Busha nie stać na wojnę z Iranem i zdominowany przez demokratów kongres mu na to nie pozwoli (nie da kasy).
Tylko w takim razie po co ta tarcza?
Iran sam z siebie chyba Europy nie zaatakuje?
Chyba, że Amerykańcy i ich sojusznicy planują jakąś prowokację.
A może chodzi po prostu o zdobycie strategicznych przyczółków w Polsce, które mogą się przydać do różnych celów?
Polityka to brudna gra - przemysł zbrojeniowy będzie miał zlecenia, a i Putin będzie miał pretekst, aby pobudzić koniunkturę.
Niestety, ale zarówno USA, jak i Rosja muszą od czasu do czasu jakąś wojenkę poprowadzić, a przynajmniej zimną wojenkę.
Polska leży w takim miejscu, że zawsze była i będzie punktem strategicznym dla... strategów wszelkiej maści.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 26 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |