Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
zycie za granica...............
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54

jest czasmi do dupy...........

ja nie narzekam :)) ale jedzenie nie jest dobre

no weiesz zalezy gdzie jestes................ bo tam gdzie ja jestem to nawet zwykla salatka jest nie dobra.....

No to po chuj zes tam sie pchala jak traz narzekasz. Dorobkiewiczko ty:) (lol) PS: pozdro dla nowych forumkowiczek:P

Wina tuska

alkazm leck uns am arsch :) Pozdro :)

a kto powiedzial,ze ja tam pracuje?????????????

marta541 nikt :)

no wlasnie ;)

moze ktos cos nowego dopisze????

No, ja dopisze. Zycie jest cacy WSZEDZIE !

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Romek Ciebie jest wszedzie pelno,ale to mnie cieszy..... ale czy te zycie jest wszedzie takie samo... ???

Nie, wszedzie jest inne, i na tym to polega wlasnie ! Ojczyznę kocha się nie dlatego, że wielka, ale dlatego, że własna. - Seneka Moją ojczyzną jest cały świat. - Alighieri Dante Żadne miejsce nie powinno być dla ciebie milsze od ojczyzny. - Cyceron Dziękuję niebu, że we wszystkich swoich instynktach pozostałem Polakiem. - Fryderyk Nietzsche pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

romek chodzi mi o to jakie jest dla was zycie za granica,jak was traktuja....

do zobaczenia za 3 tygodnie.... wakacje... (brak dostepu do kompa) pozdro dla wszytskich :)

a gdzie jestescie?? bo ja w londynie..fakt ze jedzenie nie jest najlepsze ale...mozna cos dobrego zjesc jka sie wie gdzie i co kupic:)) no a poza tym to nienarzekam....wszedzie jest tak samo w polsce czy nie wszedzie beda problemy ....czasami sie sama w nie laduje to fakt ale czasami jest naprawde super...poznalam sporo ludzi tutaj niekoniecznie z polski i bardzo ich lubie...szczerze mowiac to sie ciesze ze nie jestem w polsce..polska bywa szara i przytlaczajaca..tutaj tez roznie bywa ale i tak jest lepiej no i sa wieksze mozliwosci:))

ja jestem teraz w warwickshire. pracowalam tez w leicestershire, derbyshire i statfordshire. Ogolnie jest ciezko na obczyznie. Narzekalam bardzo na Anglie ale zaczelam sie zastanawiac czy ona rzeczywiscie jest taka zla bo jest jesnak rasizm ale mysle ze np. w niemczech albo francji jest gorzej bo jednak angole poszli na renke duzo emigrantom. Spotkalam dwie Polki u mnie w sklepie powiedzialy mi ze Polacy za 3? na godzine pracuja w Birmingham. Jedzenie ja uwielbiam jesc tutaj masz do wyboru jedzenie z calego swiata ja teraz po chinsku gotuje i sie ucze palkami jesc bo mieszkam z chinka. Jak znajdziesz bufet to mozesz jesc i jesc i probowac za pare ? fajne zarcie. Restauracje do wyboru do koloru czego ino chcesz sprobowac, albo azjackie dzielnice i sklepy z jedzeniem mozena fajne rzeczy kupic. Polska szara przybijajaca nadal mysle ze bez perspektyw dla mlodych. A jaki szok jak jest miesznka kulturowa w domu mieszkam z Anglikiem i Chinka wow czasami to lepiej nie wchodzic na tematy jak historia albo polityka kazdy ma inny punkt widzenia. Masakra!! Pracowac trza ciezko ale moze efekty beda:)

rasizm jest wszedzie ...angole to rasisci,polacy i nie tylko...ja poznalam angoli, australijczykow, albanczykow, wegrow, nowozelandczykow irlandczykow, francuzow, zydow...wbrew temu co sie o zydach mowi to fajni ludzie..duzo lepsi niz angole..angole tez rozni bywaja..sa ludzie ok sa mniej ok..wszystko zalezy od tego kogo spotykasz...moj obecny chlopak to brazylijczyk:) jest nas dosc duzo w anglii wiec za nami nie przepadaja le nie jest tak zle...co do jedzenia to sie zgodze, mozna wybierac co sie cche..porobowac..chinskie jedzenie uwielbiam, hinduskie niekoniecznie...ale sa tez sklepy z polska zywnoscia , sa restauracje ...dobre restauracje gdzie mozna kupic dobre polskie jedzenie i wcale nie tak drogo...jak sie ma prace jest ok bo mozna zaszalec a jest gdzie w londynie..no i mozna kupic fajne rzeczy...czasami jest ciezko np. jak sie straci prace i sdzuka nowej..ale jak tylko se znajdzie nowa juz jest ok.

mi chodzi ogolnie o rasizm bo rasitow spotkasz wszedzie w kazdym kraju. Chodzilo mi o kraj ze jest calkiem dobrze ukierunkowany w strone emigracji lepiej niz inne w europie o ile sie interesujesz emigracja albo jej psychologicznymi aspektami. Ludzi tez tu poznalam z caleko swiata i za to lubie anglie.

no to ze anglia duzo lepeij przyjela emigratow to wiem...a o rasizmie napisalam ze jest wszedzie....ale jedno czego nie lubie w anglii to to ze angole wszystkim wkrecaja ze nie sa rasistami ..a tAK NAPRAWDE MAJA UPRZEDZENIA I TO STRASZNE..ja kiedys od jednego uslyszlam ze polacy i zydzi powinni do gazu isc.

ja jestem w niemczech.... wczesniej pracowalm,a terz sie ucze........ jest roznie....czasami patrza na nas jak na biedakow z polski....no,ale my na pewno od nich lepiej wygladamy....jak popatrzec tak na te niemry......ohhhh od razu wzywa cos do toalety.... wlosy z odrostami.... wlosy pod pachami nie ogolone....nogi rowniez zarosniete.... wiec co innego pewnie tez ;) a jak sie powie cos o nich..... to........... rozmawialismy o tym jacy sa niemcy a polacy.... wiec powiedzialam,ze niemcy sa "nawet" mili to jedna baba spojrzala na mnie i powiedziala"nawet" i popatrzyla sie tak z gory...ale ja ja olalam i nic sobie z tego nie zrobilam...... druga sparwa...oni byli tez w polsce w takim mini hotelu...pokoje dla mnie i dla innych polakow byly naprawde ok.....(my tam nie mieszkalismy bo mieszkalismy u siebie w domach)..a oni tak narzekali,ze tego sluchac sie nie chcialo....ze tu jest kurz....ze to...ze tamto...a ciekawi mnie to jak oni sami maja w domach.... ach szkoda pisac..... wiec narazie to tyle..... podro dla egimy i yohanna22 ktore intensywnie udzielaja sie na moim forum ... buziaki :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.