| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| zycie za granica............... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54 |
|
no weiesz zalezy gdzie jestes................ bo tam gdzie ja jestem to nawet zwykla salatka jest nie dobra.....
|
|
|
No to po chuj zes tam sie pchala jak traz narzekasz. Dorobkiewiczko ty:) (lol)
PS: pozdro dla nowych forumkowiczek:P
|
|
Wina tuska |
|
No, ja dopisze.
Zycie jest cacy WSZEDZIE !
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Romek Ciebie jest wszedzie pelno,ale to mnie cieszy.....
ale czy te zycie jest wszedzie takie samo... ???
|
|
|
Nie, wszedzie jest inne, i na tym to polega wlasnie !
Ojczyznę kocha się nie dlatego, że wielka, ale dlatego, że własna.
- Seneka
Moją ojczyzną jest cały świat.
- Alighieri Dante
Żadne miejsce nie powinno być dla ciebie milsze od ojczyzny.
- Cyceron
Dziękuję niebu, że we wszystkich swoich instynktach pozostałem Polakiem.
- Fryderyk Nietzsche
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
romek chodzi mi o to jakie jest dla was zycie za granica,jak was traktuja....
|
|
|
do zobaczenia za 3 tygodnie.... wakacje... (brak dostepu do kompa)
pozdro dla wszytskich :)
|
|
|
a gdzie jestescie?? bo ja w londynie..fakt ze jedzenie nie jest najlepsze ale...mozna cos dobrego zjesc jka sie wie gdzie i co kupic:)) no a poza tym to nienarzekam....wszedzie jest tak samo w polsce czy nie wszedzie beda problemy ....czasami sie sama w nie laduje to fakt ale czasami jest naprawde super...poznalam sporo ludzi tutaj niekoniecznie z polski i bardzo ich lubie...szczerze mowiac to sie ciesze ze nie jestem w polsce..polska bywa szara i przytlaczajaca..tutaj tez roznie bywa ale i tak jest lepiej no i sa wieksze mozliwosci:))
|
|
|
ja jestem teraz w warwickshire. pracowalam tez w leicestershire, derbyshire i statfordshire. Ogolnie jest ciezko na obczyznie. Narzekalam bardzo na Anglie ale zaczelam sie zastanawiac czy ona rzeczywiscie jest taka zla bo jest jesnak rasizm ale mysle ze np. w niemczech albo francji jest gorzej bo jednak angole poszli na renke duzo emigrantom. Spotkalam dwie Polki u mnie w sklepie powiedzialy mi ze Polacy za 3? na godzine pracuja w Birmingham. Jedzenie ja uwielbiam jesc tutaj masz do wyboru jedzenie z calego swiata ja teraz po chinsku gotuje i sie ucze palkami jesc bo mieszkam z chinka. Jak znajdziesz bufet to mozesz jesc i jesc i probowac za pare ? fajne zarcie. Restauracje do wyboru do koloru czego ino chcesz sprobowac, albo azjackie dzielnice i sklepy z jedzeniem mozena fajne rzeczy kupic.
Polska szara przybijajaca nadal mysle ze bez perspektyw dla mlodych.
A jaki szok jak jest miesznka kulturowa w domu mieszkam z Anglikiem i Chinka wow czasami to lepiej nie wchodzic na tematy jak historia albo polityka kazdy ma inny punkt widzenia. Masakra!!
Pracowac trza ciezko ale moze efekty beda:)
|
|
|
rasizm jest wszedzie ...angole to rasisci,polacy i nie tylko...ja poznalam angoli, australijczykow, albanczykow, wegrow, nowozelandczykow irlandczykow, francuzow, zydow...wbrew temu co sie o zydach mowi to fajni ludzie..duzo lepsi niz angole..angole tez rozni bywaja..sa ludzie ok sa mniej ok..wszystko zalezy od tego kogo spotykasz...moj obecny chlopak to brazylijczyk:) jest nas dosc duzo w anglii wiec za nami nie przepadaja le nie jest tak zle...co do jedzenia to sie zgodze, mozna wybierac co sie cche..porobowac..chinskie jedzenie uwielbiam, hinduskie niekoniecznie...ale sa tez sklepy z polska zywnoscia , sa restauracje ...dobre restauracje gdzie mozna kupic dobre polskie jedzenie i wcale nie tak drogo...jak sie ma prace jest ok bo mozna zaszalec a jest gdzie w londynie..no i mozna kupic fajne rzeczy...czasami jest ciezko np. jak sie straci prace i sdzuka nowej..ale jak tylko se znajdzie nowa juz jest ok.
|
|
|
mi chodzi ogolnie o rasizm bo rasitow spotkasz wszedzie w kazdym kraju. Chodzilo mi o kraj ze jest calkiem dobrze ukierunkowany w strone emigracji lepiej niz inne w europie o ile sie interesujesz emigracja albo jej psychologicznymi aspektami. Ludzi tez tu poznalam z caleko swiata i za to lubie anglie.
|
|
|
no to ze anglia duzo lepeij przyjela emigratow to wiem...a o rasizmie napisalam ze jest wszedzie....ale jedno czego nie lubie w anglii to to ze angole wszystkim wkrecaja ze nie sa rasistami ..a tAK NAPRAWDE MAJA UPRZEDZENIA I TO STRASZNE..ja kiedys od jednego uslyszlam ze polacy i zydzi powinni do gazu isc.
|
|
|
ja jestem w niemczech.... wczesniej pracowalm,a terz sie ucze........ jest roznie....czasami patrza na nas jak na biedakow z polski....no,ale my na pewno od nich lepiej wygladamy....jak popatrzec tak na te niemry......ohhhh od razu wzywa cos do toalety.... wlosy z odrostami.... wlosy pod pachami nie ogolone....nogi rowniez zarosniete.... wiec co innego pewnie tez ;)
a jak sie powie cos o nich..... to........... rozmawialismy o tym jacy sa niemcy a polacy.... wiec powiedzialam,ze niemcy sa "nawet" mili to jedna baba spojrzala na mnie i powiedziala"nawet" i popatrzyla sie tak z gory...ale ja ja olalam i nic sobie z tego nie zrobilam...... druga sparwa...oni byli tez w polsce w takim mini hotelu...pokoje dla mnie i dla innych polakow byly naprawde ok.....(my tam nie mieszkalismy bo mieszkalismy u siebie w domach)..a oni tak narzekali,ze tego sluchac sie nie chcialo....ze tu jest kurz....ze to...ze tamto...a ciekawi mnie to jak oni sami maja w domach....
ach szkoda pisac.....
wiec narazie to tyle.....
podro dla egimy i yohanna22 ktore intensywnie udzielaja sie na moim forum ...
buziaki :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 54 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |