Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Hipnoza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

Witam . Chcialem zapytac , czy mozliwe jest zahipnotyzowanie czlowieka w ten sposob aby usnal na 24 godziny . Wiem ze pytanie dosyc glupie , ale wiaze sie z pewna historia , otoz pewna dziewczyna opowiadala mi ze uczestniczyla kiedys w obrzedzie szatanistycznym , podczas ktorego kazano jej usiac na krzesle i zamknac oczy . CZlowiek ktory prowadzil obrzad wypowiadal jakies slowa i machal czyms w powietrzu , a ona zasnela i obudzila sie nastepnego dnia . Czy cos takiego jest mozliwe ? Pytam z czystej ciekawosci , jezeli dany topic juz powstal to przepraszam , ale pierwszy raz jestem na forum . Prosilbym o w miare powazne odpowiedzi , za ktore belbym wdzieczny . Pozdrawiam.

Czytałem na ten temat niezły artykół i tam pisało że podczas hipnozy ma się nad soba przez cały czas kontrole i nie zrobisz czegoś wbrew sobie. Sen to potrzeba nie zależna od człowieka. Ani na zyczenie nie będę spał 24 godziny ani nie rozboli mnie brzuch ani nie będę miał zmęczonych nóg... Mistrzowie kontroli świadomościa własnej fizjologi kontroluja temperature, puls... Podczas hipnozy hipnotyzer nie ma nad tobą kontroli tylko więź... a tym bardziej nie może kontrolować twojego ciała i fizjologi...

Dzieki za odpowiedz , pozdrawiam .

Hipnoza jest odmiennym stanem swiadomosci. Moze to wyda sie troche dziwne... ale kazdego dnia podlegamy chociaz lekkiej hipnozie, czyli wplywowi czyjejs sugesti. Wiadomo ze wszystko we wszechswiecie zawdziecza swoje isnienie przez wibracje, "na początku było słowo". Podobnie teoria strun w fizyce odnosi sie do tej sprawy z wibracją. Tak samo nasz dźwięk wydobywany z ciała, dotyk, obrazy wzrokowe, smak, węch itp to tylko wibrację i to właśnie one mają moc twórczą lub niszczącą. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob zostana wykorzystane. Istnieje bowiem wiele metod hipnozy, począwszy od odpowiedniej częstotliwości wahadła do zwykłej gry wibracji słownych. Nie zapomninajmy jednak - jak zostało tu już wspomniane - że człowiek oddaje się hipnozie z własnej woli i moze w kazdej chwili zablkokowac dostep do swojej podswiadomosci przed dzialaniem zewnetrznym (chyba ze to osoba z rozdarciami wew., lub słabą psychiką). Także jest bardzo prawdopodobne, że twoja koleżanka była poddana hipnozie. Ktos opanował metode wahadełkową i teraz wykorzystuje to do własnych celów. Dziwne, że twoja znajoma wdała sie w jakies tam obrzedy demonistyczne - totalny brak rozsadku lub problemy zyciowe. Na jej miejscu zastanowilbym sie nad soba, przeprowadzil mala analize swojego wnetrza, a na koniec udalbym sie do prawdziwego hipnotyzera i psychologa z certyfikatami, aby sprawdzil czy przypadkiem nie zostala zaprogramowana podswiadomosc (brak dostepu swiadomosci do programu). Program moze sie uaktywnic dopiero na dany znak, miejsce lub czas. Konieczne jest przeprowadzenie takiego zabiegu! Pozdrawiam!

Witam Otóż podobna historia spotkała moją koleżankę, z tą jednak różnicą, że nikt jej nie zahipnotyzował. Lecz widziałem osobiście jak ktoś wpływał na jej osobowość. Niektórzy mogli by stwierdzić, że po prostu jej odj____ło, ale to nieprawda, bo teraz jest wszystko w porządku. Uporanie się z tym problemem zajęło kilka dni. Cała problem znikł po zniszczeniu jego zdjęcia. Rozumiem że takie sytuacje mogą być napędzane przez autosugestię. Tutaj jednak to nie była autosugestia. Człowiek, który ją prześladował bawił się satanizmem. Miał jej zdjęcie. Z tego co mi wiadomo istnieją sposoby wpływania na cudzą świadomość. Zerwanie takiej więzi jest bardzo trudne. Do pomocy poprosiła swojego kuzyna, który parał się po trochu parapsychologią. Po zerwaniu tej więzi jej dręczyciel mocno ucierpiał. To są fakty nie moje wymysły. I co wy na to? Pozdrawiam Zakręcony filozof

Ja osobiście niemiałem okazji spotkać sie z Hipnozą.Myśle że to wielka jedna bujda:).Jak ktoś jest tak mądry żeby odpowiedział na pytanie"Czy hipnoza to jest prawda i jak sie hipnozyje"niech napisze na mój adres kamil@op.pl.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.