Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy będzie koniec świata?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49

Jak myślicie kiedy będzie koniec świata??

Liszaj ! Klamcy, oszusci, mordercy i fantasci sa bardzo niebezpieczni !!!

My pleasure :)

"Jego Świątobliwość Dalaj Lama apeluje do wszystkich ludzi dobrej woli o modlitwę i medytacje ( szczególnie w dniach 5 - 10 maja ) w intencji najbliższej przyszłości ludzkości. Nadchodzi bardzo trudny rok, swoim zaangażowaniem możemy wpłynąć na bieg wydarzeń i zmniejszyć cierpienie które już jest lub wkrótce będzie udziałem wielu istot." To "latający" tekst z dolnego paska Nautilusa. Ale o co chodzi?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Jego Świątobliwość Dalaj Lama apeluje do wszystkich ludzi dobrej woli o modlitwę i medytacje
Czy wiecie, ze jest na swiecie miliony ludzi, ktorzy placa fortune aby zdobyc ususzone odchody Dalaj Lamy, bowiem spozywaja to uznajac za "cudowne" lekarstwo na wszelkie choroby. Moze Jego Świątobliwość Dalaj Lama ma rozwolnienie, badz zatwardzenie ? Moze mu zabraklo zlotego panaceum dla swych wiernych ? Naprawde ! Mase wyznawcow uzywa zasuszonego kalu Dalaj Lamy jako dodatku do lekarstw, jako swietego panaceum. Co te religie wyprwaiaja z oglupialymi owieczkami ! Niech sie sami szybko modla, bo jak te owieczki zaczna powoli przegladac na oczy, to latwo moga sie przemienic w stado zglodnialych i laknacych zemsty wilkow.... A w ogole to jest juz kilku Dalaj Lamow, i kazdy jest wcieleniem Buddy, - ktory to z nich chce bysmy sie modlili ? Choc według buddyzmu tybetańskiego Dalajlama jest jednym z tulku - istot, które po śmierci świadomie wybierają swoje kolejne wcielenie. Dalajlamowie wielokrotnie przepowiadali za życia, gdzie narodzi się ich następna inkarnacja. Tym samym, zgodnie z tybetańskim światopoglądem, jest tylko jeden Dalajlama, a kolejne numery oznaczają jedynie kolejne wcielenia tej samej osoby. Tylko jak wytlumaczyc fakt, ze obecnie jest kilku tulukow ? Gendun Czokji Nima [ur. 25 kwietnia 1989 roku], rozpoznany przez obecnego Dalajlamę, Tenzina Gjatso jako XI inkarnacja Panczenlamy. Swego czasu okrzyknięty najmłodszym, bo sześcioletnim, więźniem politycznym na świecie. Miejsce pobytu Ganduna Czokji Nimy jest nieznane. Nie wiadomo nawet, czy żyje, ponieważ konsekwentnie, od 11 lat władze chińskie nie dopuszczają do spotkania się z nim ani dziennikarzy, ani wysłanników organizacji walczących o prawa człowieka. Swego czasu rząd polski otrzymał od dyplomacji Chin obietnicę dostarczenia aktualnej fotografii XI Panczenlamy, ale z obietnicy tej Pekin nie wywiązał się. Władze chińskie utrzymują, że Gendun uczęszcza do szkoły i wiedzie normalne życie, jednak ani miejsce jego pobytu, ani rzeczywista prawdziwość tych twierdzeń nie mogą być zweryfikowane. Pozdro

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Romek:
Co te religie wyprwaiaja z oglupialymi owieczkami !
To w mniejszym stopniu "zasługa" religii, a w większym stopniu głupota ludzka. Jedni czczą Dalaj Lamę, inni papieża. Prawda jest taka, że ludzie na odpowiednio wysokim poziomie rozwoju duchowego nie życzą sobie, aby ich czcić. To samo dotyczy innych istot i bytów duchowych. Nie znam Dalaj Lamy i nie wiem, jak on odnosi się do swojej popularności.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Prawda jest taka, że ludzie na odpowiednio wysokim poziomie rozwoju duchowego nie życzą sobie, aby ich czcić. To samo dotyczy innych istot i bytów duchowych.
W pelni sie zgadzam. NIKT rozwiniety dostatecznie umyslowo, badz duchowo, nie zechce aby ktokolwiek czy cokolwiek ich czcilo, wychwalalo czy ubustwialo. Zadna normalna istota nie znosi byc wywyzszana oraz widziec takie marnostrastwo energii i dobra jakie powoduja balwochwalstwa i ofiary duchowe skladane bozyszczom i innym idolom.
wendol:
Nie znam Dalaj Lamy i nie wiem, jak on odnosi się do swojej popularności.
Mialem okazje kilkakrotnie brac udzial w konferencjach Dalajlamy i kiedys bylem dosyc aktywny w sprawie Niepodleglosci Tybetu. - nie wyglada mi na chelpiacego sie idiote, ani nie przypomina innych kretynow, ale sam fakt, ze MUSI byc swiadomy, ze sa ludzie ktorzy spozywaja jego odchody, i nie sprzeciwiac sie temu, juz mi go stawia na rowni z reszta cymbalow.... No bo w koncu co to za lider religijny, czy przywodca duchowy, ktory zezwala by wierni, ktorym przewodniczy pozerali jego odchody, ale przedewszystkim by zyli w niewiedzy, glupocie, ignorancji. Chyba jedynie z powodu wlasnie czerpania korzysci materialnych. Ja innego wytlumaczenia nie jestem w stanie i sposobie dostrzec.

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Czczenie X jest efektem ubocznym dzialalnosci publicznej X. Pytanie: dlaczego niektorzy potrzebuja czcic X?? Moim zdaniem jest to kwestia form i uczucia. Przywolywanie X do swiadomosci powoduje obudzenie jakiejs formy, ktora daje satysfakcje czcicielowi. La Vey pisal, ze ludzie dziela sie na tych, ktorzy lubia sie czuc jak dzieci oraz na tych, ktorzy lubia sie czuc niezalezni. Zatem zwykle na czele jakiejs organizacji stoi jedna osoba, bedaca forma matki lub forma ojca. Czciciele sie czuja jak dzieci (owieczki) i daje im to po prostu satysfakcje.

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.

"La Vey pisal, ze ludzie dziela sie na tych, ktorzy lubia sie czuc jak dzieci oraz na tych, ktorzy lubia sie czuc niezalezni." Tych dzieci jest tak strasznie duzo !!!

hallo.ja mam pytanko do aktywnych obserwatorów nieba.możecie mi powiedziec czy ostatnio zauwazono jakis wzmozony ruch w gwiazdozbiorze oriona?????nie wiem ktos cos czytal w prasie czy gdzies sluszal cos na ten temat.bo slyszalem cos i nie wiem skad wziac dokladniejsze informacje!!!!!prosze o pomoc bo bardzo mnie to interesuje!dzieki wielkie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.