| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| UFO k/Kętrzyna | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
|
Witam... Mam fotkę czegoś co leciało na horyzontem (nad drzewami) i na pewno nie wydawało żadnych dźwięków. Nie wygląda to na płatowca... Gdzie mogę zamieścić fotkę??
|
|
|
Witam, nie wiem gdzie możesz ją zamieścić ale napewno możesz mi ja przesłać na maila. Z góry dzięki !
|
|
|
Jesli mozna... rowniez prosze o zdjecie.. poddamy je malej analizie!
Moj mail: arkadiusz_www@poczta.onet.pl
|
|
|
Wyslij do mnie to umieszcze ci zdjecie na serverze online i zamieszcze tu na forum.
Mail : Goliath@9th-cmc.de
[%sig%]
|
|
|
Patrzac na to zdjecie, momentalnie powstaje w mojej glowie pytanie: jaki byl cel tej fotografii? Skoro zamierzone bylo tylko i wylacznie uchwycenie owego obiektu, dlaczego wieksza czesc zdjecia skupia sie na polanie?
A to lekkie zastrzezenia: za duzy kontrast obiektu w stosunku do obiektow znajdujacych sie w tej samej odleglosci (wydaje sie nawet ze te blizej maja mniejszy kontrast), na podstawie kąta cieni (zwlaszcza słupa) można się doczepić o jaskrawość obiektu oraz tworzące się zaciemnienie pod nim i obicie promieni slonecznych na nim.
Jest to kolejne zdjęcie, ktore nie przedstawia sprawy jasno. Sądze, ze wiecej w tym fotomontarzu niz prawdy:)
Pozdrawiam!
|
|
|
O ludzie...nie spodziewałem się takiej reakcji - sądziłem że zaraz zauważycie coś co ja przegapiłem..:-(((
Otórz jest to rodzinan wiocha mojej żony... Fotografowałem z okna domu moje dziecko bawiące się w piaskownicy. Potem pomyślałem że walnę zdjecie panoramy wiochy , bo moi rodzice nigdy tam nie byli. To jest kolejna fotka z serii "panorama Garbna". Fotografowałem ogólny widok. Była cisza - słychać było dzieci jak się bawią.
To pamiętam dlatego , że od razu jak robiłem fotki nasunęł ami się myśl , że to mega dziura - zero ludzi, cisza....
Dopiero w domu na komputerze dostrzegłem ten obiekt. Nie robiłem żadnego fałszerstwa!! Jedyne do czego się przyznaję to 20 km dalej odbywał się tego dnia piknik lotniczy!! Ale były tam tylko obiekty śmigłowe a to tak nie wygląda - poza tym nie generowało hałasu - a jeżeli to tak minimalny że go nie usłyszałem...
Szkoda tylko że to fotka na matrycy 2 mega - powiększenie niewiele nam daje. Ale moze ktoś z Was ma jakiś cudowny programik - może coś z tego zdjęci awyciągnie...
|
|
|
Postaram sie jeszcze cos poszperac w grafice.. ale ciezko bedzie, troche maly ten obiekt w stosunku do rozdzielczosci calosci. Moja wczesniejsza wypowiedz byla odruchem na pierwszy rzut oka w strone zdjecia. Dlatego, ze UFO zazwyczaj przejawia sie w zupelnie inny sposob. Mozliwe ze to jakis obiekt latajacy z cyklu "przedziwne maszyny latajace, konkurs 2004":)
Bogan, pamietasz moze z jaka predkoscia to sie przemieszczalo? Albo stalo w miejscu, albo miales ustawiony tryb szybkiego naswietlania...(?)
Dlaczego nie ma wiecej zdjec? Obiekt byl na tyle duzy, ze w aparacie cyfrowym na pewno zostalby zauwazony. Tylko to jedno zdjecie nie daje za wiele mozliwosci...
|
|
|
...no i tu Cię zaskoczę... Nie widziałem tego w aparacie - w momencie robienia zdjecia nic nie widziałem!! Dopiero w domu gdy to wrzuciłem na komputer...
Sądząc to wyglądzie obiektu (brak zamazań...) to coś poruszało się dość wolno... Czasy migawki itp. itd. miałem na "AUTO".
I jeszcze jedno...Nie twierdzę , że to statek kosmiczny!! Ale na pewno jest to UFO czyli po polsku NOL (Niezidentyfikowany Obiekt Latający). No bo jak na razie nie wiadomo co to jest...
Zdjecie też wysłałem do lotniska, które w tym dniu organizowało festyn. Może oni wiedzą coś o tej maszynie - albo zobaczą w niej jakieś podobieństwo do czegoś...
Ciekawostka - prawda??;-)) Zawsze raczej podchodziłęm sceptycznie do tych spraw ale muszę przyznać , że teraz czuję lekkie podniecenie tą sprawą...;-))
|
|
|
Przeprowadzilem analize zdjecia przepuszczajac przez filtry umozliwiajace wyodrebnienie odbic i cieni danego obiektu. Wyraznie widac, ze obiekt jest w ksztalcie dysku z wcieciami trojkatnymi. Jeden mozna wyodrebnic, natomist w glebi widac jeszcze inny (o ile jest wcieciem, a nie gra swiatel). Ten dalszy jest za malo wyrazny, aby uwzgednic co tam sie znajduje. Zahaczam ci w mailu fotografie w zblizeniu i po przefiltrowaniu oraz fotografie przedstawiajaca przypuszczalny ksztalt i kat polazenia obiektu (trzymajac sie mysli ze owa rzecz nie zostala sztucznie upozorowana). Byc moze owe wciecie w rzeczywistosci bylo mniejsze, a grubosc dysku wieksza... Po prawej u gory nie pasuje odbicie swiatla, ktore moze byc czyms w rodzaju steru-skrzydla.
http://www.csd.net.pl/alert/2.jpg -sfiltrowana fotografia
http://www.csd.net.pl/alert/1.jpg -przypuszczalny ksztalt
|
|
|
No no....;-))) Niezła ta twórczość kolegii!!;-))
Kurcze...cały czas podchodzę do tego sceptycznie. Wczoraj nawet pojawiła się dość ciekawa koncepcja. Wg. Jednej osoby jest to lotnia. W sumie mogłoby tak być , to by tłumaczyło małą prędkość obiektu i brak wszelakich odgłosów...
Tylko... Dziwny ten kolor jak na lotnię - zwykle są to żywsze kolory a nie ciemne i do tego połyskujące w słońcu.
Po drugie... Do oderwania się od ziemii lotnią trzeba jakiejś górki a tam... równina na wieeele kilometrów!! Hmmmm... ale zawsze mogę się mylić...
|
|
|
Odpowiedź z klubu motolotniarzy...
"Witam - jeżeli to nie jest głupi żart, to nie jest to motolotnia.
Pozdrawiam Mirosław Kruczek."
http://www.motolotnie.com.pl/
A to odpowiedź z lotniska Wilamowo - niedaleko (20km) miejsca sfotografowanego obiektu...
"Szanowny Panie,
niestety z takiego zdjęcia nie jesteśmy w stanie stwierdzić, a nawet podejrzewać co to za statek powietrzny ( obiekt jest za mały).
Jest nam niezmiernie przykro, ale nie możemy Panu pomóc.
Łączymy serdeczne pozdrowienia,"
Katarzyna Tołwińska
Agent Generalny ds. Promocji i PR
k.tolwinska@lotniskoketrzyn.pl
|
|
|
http://www.evert.de/indefte.htm kolesie tutaj staraja sie odnalesc ukryte schematy maszyn w piktogramach, w sumie nawet ciekawa strona, tylko nie podoba mi sie ta nazwa, "perpetum mobile" przeciez cos takiego nie istnieje, jezeli te ich maszynki dzialaja to oni tylko nieswiadomie nazwali je perpetum mobile, skas musza energie brac np z efektu telekinetycznego.
To ufo na foto wyglada troche jak VW Golf :) albo jakis sterowiec :), niedlugo ja skoncze swoje UFO (Jonokraft) i wypuszcze na wolnosc ;) i tez beda mowic ze to obcy :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |