| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| TR3B Astra i B-2 - wpisujcie co wiecie o nich !! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
Jakis czas temu dowiedzialem sie o tym latajacym trojkacie produkcji USA, zostal on stworzony w tym samym miejscu co super tajny do lat 80 - tych bombowiec B-2. Podobno jego napedem jest udoskonalone urzadzenie podobne w dzialaniu do maszynki Podkletnova - plazma pod duzym cisnieniem i z duza predkoscia krazy w torusie, bedac w stanie nadprzewodnictwa i wystwarza ubytek masy wokol reaktora, jak ktos cos wie ciekawego to piszcie.....druga sprawa to uzycie urzadzenia o nazwie lifter - mozna je zobaczyc u mnie na stronie http://www.xdave.webpark.pl/ppj.html - do wspomagania lotu bombowca B-2, czytalem kiedys artykul w jakiejs gazecie z USA gdzie profesor co mial stycznosc z badaniami B-2 mowil ze taki naped stosuje sie w B-2 poniewaz pozwala on leciec bombowcowi bezglosnie i bardzo daleko, poniewaz ilosc zuzywanego przez lifter pradu jest o wiele mniejsza niz ilosc paliwa jaka zuzywa B-2 na napedzenie pradnicy zasilajacej ten lifter. Jak cos wiecie fajnego o tym to piszcie :))
|
|
|
kamyk: masz racje, ten rysunek jest bledny i pochodzi jeszcze z czasow jak sien ie znalem na lifterach....juz dawno mialem go poprawic..
|
|
|
Jeszcze dodam ze ta chwura jonow jaka otacza B-2 ma bardzo wazne znaczenie dla ochrony antyradatowej samolotu z tego co czytalem, mam tam jakies ksiazki o tym to moge wyslac komus jak chce ?
|
|
|
Do zdarzenia doszło 2 2004 roku w okolicach żywca a dokładniej nad samym Jeziorem Żywieckim.Przelot obiektu miał miejsce w nocy około 22.00 zdarzenie miałem przyjemnoć obserwować ze swojego tarasu ,co dziwnego mnie spotkało "oglšdałem przelot nad mojš głowš na wysokoci gdzie 2km dwa trójkštne obiekty jeden i min po drugi punkty swieciły tak jasnym wiatłem ze było mozna dokladnie zaobserwować wielkoc obiektu który zasłaniał gwiazdy.co dziwnego moja mama dalej uparcie twierdzi ze to był zwykły samolot jeżeli macie państwo pytania to prosze pisać z poważaniem Damian Bogacz.
|
|
|
Bardzo dziwne obiekty latajšce zachowujšce zupełnš cisze podczas lotu to chyba w wyniku napędu antygrawitacyjnego bardzo ciekawe jak wyglšda kokpit pilota skoro te obiekty sš aż tak duże,to ciekawe gdzie stacjonujš,kto ma do nich dostęp i najważniejsze pytanie kiedy wiat oficjalnie usłyszy o tych obiektach. Widać nadchodzi nowa era super samolotów lub jak tko kiedy powiedział "samolotów które zachowujš sie troche inaczej".Lecz my mozemy tylko czekać i obserwować niebo i wypatrywać niekonwencjonalnych obiektów na niebie!!.
|
|
|
Jakies piec lat temu podano w naszej telewizji, ze Anglicy skonstruowali samolot, ktory bedzie lecial z Sydney do Londynu 45 minut. Pokazywali nawet loty probne tego samolotu. Byl to prototyp. Wszyscy w Australii juz sie bardzo cieszyli, ze tak szybko bedziemy mogli znalezc sie w Europie. Wiadomosc o tym samolocie powtorzyla sie chyba trzy razy. Do dzisiaj na ten temat nie ma wiecej ani slowa. Dalej podroz do Europy trwa 30 godzin.
|
|
|
Gosia, a kto by zarabiał na tym? Pomyl ile może kosztować bilet na samolot, który nie używa paliwa? Pkesem byłoby drożej wtedy podróżować i to dużo drożej :D
|
|
|
Program ASTRA (wczeniej nazywano go AURORA) był tajnym programem w ramach którego miał powstać następca samolotu
|
|
|
Program ASTRA (wczeniej nazywano go AURORA) był tajnym programem w ramach którego miał powstać następca samolotu SR-71 Blackbird. Wstępne założenia okrelały że samolot będzie osišgał prędkoć ok. 8-10 Mach. Jednak podczas projektowania okazało się że przy takiej prędkoci dziób samolotu będzie nagrzewał się do temperatury powyżej 1200 stopni Celsjusza i musiałby być pokryty specjalnymi płytkami z ceramidu (podobne jak na wachadłowcach). Postanowiono dać konstruktorom wolnš rękę w projektowaniu na zasadzie "róbta co chceta liczy się tylko efekt". W wyniku takiego postępowania powstało kilka (kilkanacie) samolotów(?) mniej lub bardziej udanych takich chociażby jak duet SR-74 Scramp (nosiciel) i SR-75 Penetrator; X-22A Dark Star czy też najbardziej lubiany przeze mnie TR-3B Black Triangle (nazywany też Flying Triangle). Co do osišgów tego samolotu to prawdopodobnie nie dowiemy się nigdy jakie naprawdę były ponieważ nowa doktryna wojenna USA mówi że wszystkie super tajne projety lotnicze nie ujrzš nigdy wiatła dziennego a wszystkie samoloty (obiekty) będš demontowane. W necie kršży wiele infirmacji na temat prawdopodobnych osišgów TR-3B można znależc między innymi takš notatkę że dwa lata temu przekroczył już 50 Mach w locie poziomym. Byłoby zajebicie ponieważ byłby to najszybszy obiekt jaki zbudował człowiek. Co bardziej cierpliwi szperacze mogš znależćw internecie film przedstawiajšcy przelot prawdopodobnie TR-3B w czasie uderzenia drugiego samolotu w WTC. Według specjalistów poruszał się wtedy z prędkociš około 16 000 km/h co i tak jest już bardzo dobrš wartociš. Kilka lat temu gdy pracowałem w Niemczech niedaleko Kaiserslautern (znajduje się tam największa baza amerykańska poza USA) obserwowałem w nocy lšdujšcy obiekt w kształcie trójkšta i nie był to na pewno B-2 był znacznie większy(ale też nie miał napewno 183 m tak jak to przypisuje się TR-3B). WRAŻENIE BYŁO ZAJEBISTE a przy tym ten dziwny dżwięk jaki mu towarzyszył, inny niż wszystko co do tej pory słyszałem. Widziałem też raz trójkštny obiekt na niebie (w Krakowie) ale poruszał się na wysokoci kilku kilometrów i był cały srebrny. Na koniec chciałbym powiedzieć że bardzo się cieszę że USA posiadajš takie cudeńka ponieważ może to być w przyszłoci gwarantem względnego spokoju na tym naszym ziemskim padole. Wszystkich zainteresowanych zajebistymi projektami lotniczymi odsyłam do pojęcia "MAGNOKRAFT" (widziałem już makietę takiego urzšdzenia)
|
|
|
no fajny text tylko 1 problem cale te wypociny Dr Pajška i magnetokrafcie jakies dziwne dla mnie sš.... 8 - 10 Ma no tojest prpblem u mnie na stronie jest film jak to fajnie zap omoca zimnej plazmy sie zmniejsza sile urezeniowa poeitrza o 50% budowa cepa i wtedy opór jak by sie lecialo 4Ma a leci sie 8Ma, problem z tymi samolotami byl zaqwsze taki ze nie moze go pilotowac czlowiek sam bo jest za wolny, musi to robic z komputerem gdzie wiekszosc robory odwala komputer albo wogle sie nie dotyka tylko wprowadzic tor lotu jaki ma byc na klawaturze komputera kokladowego. Ja sam pracuje nad silnikiem lifter ktory moglby sporo rzeczy umozliwoc samolotom.
|
|
|
siemka słyszelicie o projekcie Ajax,to samolot produkcji radzieckiej który ma z przodu urzšdzenie do jonizacji atmosfery,które eliminuje opór czołowy powietrza z resztš ,wejdzcie na www.testpilot.ru to zobaczycie inne fajne samoloty.Po zatym wg. mnie rosjanie dysponujš technologiš hipersonicznych lotów od dawna.
Bóg mi wiadkiem że w chacie mam dokumentacje techniczne rosyjskich samolotów hipersonicznych.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |