Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pieniadze szpieguja.....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

Amerykańska agencja CIA ostrzega, że postęp technologiczny sprawił, iż możliwe jest umieszczanie urządzeń szpiegowskich wewnątrz monet. Ostatnio udało się je wykryć w kanadyjskich dolarach. Monety z wyglądu w niczym nie różnią się od swych pobratymców pochodzących z mennicy. W ich środku jednak umieszczano elektronikę zdolną do informowania o poczynaniach właściciela dolara. Pieniądze w tajemniczy sposób rozpowszechniono pomiędzy październikiem 2005 i styczniem 2006 roku. Ofiarami byli kontrahenci Pentagonu. Nie ujawniono zbyt wielu szczegółów na temat incydentu, wiadomo jednak, że ryzyko było realne; nawet jeśli ktoś mógł przypadkiem pozbyć się monety kupując za nią gazetę czy batonik. Przedstawiciele kanadyjskiego odpowiednika CIA, CSIS, twierdzą, że agencja nie miała pojęcia o incydencie. Eksperci wykluczają też, żeby monety wyprodukowano na zlecenie Kanady, oba rządy bowiem bardzo aktywnie się wspierają podczas walki z przestępczością. http://www.idg.pl/news/105024.html Wlasnie nie tak dawno czytalam, ze w Ameryce maja byc wprowadzone metalowe 1-dno dolarowki. Moze juz wprowadzili ?

Spoko - dadzą wszystkim po takiej monecie z indywidualnym kodem i będą wiedzieć gdzie kto chodzi :) Zapomniałaś dodać, że taki układ umieszczony w metalu (w tym przypadku w monecie) jest mocno tłumiony i niemożliwe jest zeskanowanie go z satelity - były to układy pasywne. Te monety otrzymywały w prezencie ważne osobistości. Teraz Amerykanie zastanawiają się kto ich szpiegował - podejrzewają Chiny i Francję.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol napisal : "Zapomniałaś dodać, że taki układ umieszczony w metalu (w tym przypadku w monecie) jest mocno tłumiony i niemożliwe jest zeskanowanie go z satelity - były to układy pasywne." wendol nie udawaj, ze sie na wszystkim znasz i ze masz pojecie o wszystkich dzisiejszych mozliwosciach. Nie ja napisalam ten artykul !!!!

wendol:
Spoko - dadzą wszystkim po takiej monecie z indywidualnym kodem i będą wiedzieć gdzie kto chodzi :)
Bez sensu. Przeciez monety zmieniaja non stop wlascicieli. Wydajemy, rozmieniamy, pozyczam, dajemy, głubimy i znajdujemy. Moze byly jakies pluskwy ale raczej tak dla jaj :-]

www.google.pl

Gosiu Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie gdybam w sprawach technicznych, tylko opieram się na wiedzy własnej i cudzej. Niczego nie muszę udawać, znam się na wielu rzeczach, ale logiczne, że nie mam pojęcia o wszystkich dzisiejszych możliwościach. A istnieje w ogóle ktoś taki? Od takich rzeczy są specjaliści w poszczególnych dziedzinach i właśnie w tej konkretnej sprawie się wypowiedzieli, o czym doniosło Radio Zet. Twoja choroba polega na tym, że przy niewielkim pojęciu, coś sobie sama dopowiadasz, po czym traktujesz to jako pewnik, a później masz Księżyc świecący własnym światłem, powietrze w kosmosie i wszechmogącego HAARP-a. Żebyś Ty chociaż rozumiała to, co czytasz i logicznie myślała, to nie byłoby tak źle.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

magicadam Oczywiście sobie zażartowałem z Gośki :)

wendol:
Gosiu Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie gdybam w sprawach technicznych, tylko opieram się na wiedzy własnej i cudzej. Niczego nie muszę udawać, znam się na wielu rzeczach, ale logiczne, że nie mam pojęcia o wszystkich dzisiejszych możliwościach. A istnieje w ogóle ktoś taki? Od takich rzeczy są specjaliści w poszczególnych dziedzinach i właśnie w tej konkretnej sprawie się wypowiedzieli, o czym doniosło Radio Zet. Twoja choroba polega na tym, że przy niewielkim pojęciu, coś sobie sama dopowiadasz, po czym traktujesz to jako pewnik, a później masz Księżyc świecący własnym światłem, powietrze w kosmosie i wszechmogącego HAARP-a. Żebyś Ty chociaż rozumiała to, co czytasz i logicznie myślała, to nie byłoby tak źle.
Jeszcze dopisze ze to co ktos pisze tez nie zawsze jest pewne :-] Szukaja sensacji tylko zeby zdobyc czytelnikow.

www.google.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.