| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Pewne zjawisko | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
|
Z góry chciałbym zaznaczyć że temat ma mało wspólnego z forum, więc przepraszam za chaos do którego się przyczyniam. Chciałbym tylko znać zdanie osób tu przebywajšcych.
Mianowicie:
Pewnego dnia mój kolega jechał sobie spokojnie autobusem, siedzła w nim jaka pani i 2 łyse dresy.
Dresy prowadziły konwersacje o ostatnich meczach, a kobieta z kim rozmawiała. W pewnej chwili poruszony chyba został temat piłki nożnej ( u nas na pomorzu popularna jest arka gdynia...) bo reakcja dresa była mniej-więcej taka
"Masz co do areczki? Masz co? Jaki problem?"
Kobieta najwyraniej się przestraszyła. Po chwili komentarz drugiego:
"Ona wyglšda prawie jak facet, możesz jš spokojnie naj****"
Po jakim czasie dresy wysiadły, a kobieta już siedziała cicho
Jak można skomentować takie zachowanie? Prosze o wasze zdanie na ten niezbyt interesujšcy temat...
|
|
|
Wcale nie zachowała sie prowokujšco.W dresikach pojęciu, forma krytyki nie wchodzi w rachubę, majš więc problem , nie ona.Ich chamskie zachowanie wiadczy tylko o ich skarłowaciałych umysłach.
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
To ja też co opowiem.
Mianowicie:
Pewnego dnia mój kolega jechał sobie spokojnie autobusem, siedzł w nim jaki dres i 2 starsze panie.
Starsze panie sobie gawędziły, a dresik z kim rozmawiał.
W pewnym momencie rozmowa dresika zeszła chyba na religię (u nas na południu popularny jest jezus i jego sekta) bo reakcja staruszki była miej więcej taka:
-masz co do kocioła i naszego proboszcza? Masz jaki problem? Dresik nie reagował na zaczepki, po chwili druga staruszka zagaduje do pierwszej
patrz jak on wyglšda, możemy spokojnie mu najebać, a potem powiemy że nas napadł i pujdzie siedzieć bezbożnik jeden.
Dresik się mega spišł, strach wiecił z jego oczu.
Po jakim czasie staruszki wysiadły, a dresik już się nie oddzywał.
Jak można skomentować takie zachowanie??
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
szuineg, takie zachowanie nie miało chyba jeszcze miejsca
jak zwykle występujesz w roli adwokata diabła
|
|
|
Masz rację takie nie miało, nie zakończyło się haapy endem. Staruszka nie groziła, ale wsadziła chłopaka do paki i dopiero po 2 miechach jak ksišdz przy spowiedzi jš namówił to poszła na psy i odwołała oszczerstwa. Porzšdny chłopaczyna stracił pracę, dobre imię i zapewne mnóstwo zdrowia (fizycznego i psychicznego - w kryminale nie lubiš takich co napadajš na staruszki), tylko dlatego że był łysy i w dresie, a babcia miała jaki uraz.
|
|
|
Babcie czekaja na tramwaj, a dres w ich strone do kolegi:
- Szkoda, ze nie ma takiego proszku, ze posypiesz i znikaja.
Jedna babcia na to:
- Nie martw sie synu, jak ty bedziesz stary, to juz taki proszek wynajda.
|
|
|
nie mam zamiaru bronić moherów, bo to jest gatunek ginšcy, na wymarciu. ale myle, ze prędzej masz szanse na to, że wyjdziesz bez szwanku po konfrontacji z babciš niż z łysym dresem.
oczywicie najrozsšdniej jest potepić każde skrajne reakcje i w ogóle wszystkich, którzy maja problemy emocjonalne i szkodzš innym, ale czy to co da. potrzeba po prostu ludzkich odruchów.
|
|
|
|||
|
Szuineg, jak najbardziej odpowiednie podejcie. Dobre bo obiektywne. Nie myl sobie, że ja też wielbię te stare babunie które tak ochoczo zajmuja miejsca. Spotykam się z tym codziennie, ale staram się wykazywac zrozumieniem. Niestety, często spotykam się z agresjš i chamstwem od osób wtarszych. No stety.
|
|
|
|
|
http://www.violin .co.nz/images/violins_title.jpg |
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |