Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Romeczek
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

Najpierw amnestia, chore plany szkolne a teraz obowišzkowa matura z matematyki. Ciekawe na co nasz wspaniały romeczek jeszcze wpadnie? I co teraz? Bo chyba się powieszę.

I zostałeœ informatykiem. Czemu? Bo matematyka Ci pasowała. A mi nie pasuje. Rozumiem, matematyka to podstawa, potrzebna itp. Powiem tak: Po co osoba która jest niš kompletnie nie zainteresowana miała by się edukować w tym kierunku? Marnowanie czasu. Nie uważam że wszystko co powiem jest właœciwe, ale można by było pozmieniać kilka rzeczy. Klasy polonistyczne pisały by mature z języka, matematyczne (mat, fiz, inf) wiadomo- matematyka. Po to np. Wendol jest informatykiem żeby ludzie korzystali z jego usług. Uczyłeœ się matmy żeby kto inny nie musiał się jej uczyć. No, jeżeli to co mówie ma sens...może inaczej Po to matematyk jest matematykiem żebym ja nie musiał nim być. Nie musze marnować czasu na uczenie się rzeczy dla mnie zbędnych, bo zajmujš się tym odpowiednie osoby, którym to pasuje. Trochę namieszałem. Tak czy inaczej, głównie chodzi mi o to że nie potrafię zrozumieć edukacji na siłę.

Poza tym lubię lać wodę :D

Też nie potrafię zrozumieć edukacji na siłę, tym bardziej że wysłali mnie do Kalisza i muszę się tam uczyć mnóstwa niepotrzebnych mi jako informatykowi rzeczy. W ogóle system edukacji w dzisiejszym œwiecie nie jest po to, by kogoœ czegoœ nauczyć (to jego skutek uboczny), tylko po to by stanowić narzędzie selekcji ludzi. A to, czego się uczy to tylko materiał (lepszy lub gorszy), by było co obrabiać (odtwarzać).

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ta, słyszałem że pracownicy (a zwłaszcza nauczyciele) będš zwalniani jeœli się nie dokształcajš na bierzšco na kursach itp. Sugerujesz że szkoły to w pewnym sensie sposób na oddzielanie słabych od tych z potencjałem. Logiczne że nikt nie chciałby zatrudnić kogoœ niekompetentnego i niewyedukowanego. Tu jest problem, bo nie każdy jest uzdolniony jak pozostali, nie każdy znajdzie pracę. Czarno to widzę.

Przestan siem martwic i cwicz radosc zycia zevnetrzego.

Mianowicie? Bo chciałbym mieć powód do radoœci w tej szarej codziennoœci.

Mam takie szczęœcie, że mnie nie pytali jakš szkołę skończyłem (skończyłem SGH, a nie jakšœ informatykę), tylko co potrafię. Powiem więcej - kierownik powiedział, że woli pasjonata, niż kogoœ, kto skończył szkołę, ale wcale tego nie lubi.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

No to masz fajnego szefa. ZnajdŸ pracę która Ci odpowiada a nie przepracujesz dnia.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.