Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dlaczego ten monitor faluje?.?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20

Czy jak się długo używa komputera, to monitor może zaczšć falować??

Ja wiem, że on k..wa zawsze faluje, lecz czy mu się psuje częstotliwoœć, że jakoœ tak raz widać, raz nie??

Obraz jest cały czas, okey, lecz te drgania sš wkurzajšce.

Czasem obrazy wyglšdajš tak, jakby ktoœ zanużył je w wodzie.

Acha, niczego też nie biorę, unikam narkotyków, alkoholu, kawy, papierosów, więc jestem super czysta.

Czy ktoœ spotkał się z czymœ podobnym?? Czy to tylko mój brak wiedzy jest przyczynš mojej konsternacji?? WQięc jak?? Hallo>>

...a moze w poblizu monitora cos stoi? np. wieza???

NIE : EIN

Stoi mały telewizor, video, drukarka, głoœniki, lecz wszystko jest wyłšczone, oprócz komputera i monitora:-)

"Falowanie zauważyłem podczas konfiguracji komputera czyli na drugi dzień po kupieniu ... co kolega zgloœił do sklepu, więc powinni wymienić monitor .... Ja w tym wypadku wymieniłbym monitor, bo widziałem wiele monitorów przy których stały głoœniki (np. u mojego kumpla wisi kolumna 120 W 0.7 m nad monitorem i wszystko jest ok .... więc wymieniłbym monitor .. bo co to za monitor co potrzebuje "sterylnego" powietrza do w miarę zadowalajšcej pracy ... sam osobiœcie mam Deawoo 14", ale piętnastki tej firmy na pewno nie kupię ....... Testowaliœmy u kolegi wszystkie możliwe ustawienia rozdzielczoœci i częstotliwoœci odœwieżania i w każdej falowanie występowało, choć z różnym natężeniem ... Ostatnio podobno obraz faluje koledze nawet jak wieża jest wylšczona, co œwiadczy o tym, że nie miała ona żadnego wpływu .... po prostu monitor jest do d.... DentarG"

mareklisok Moj monitor tez jest do kitu chyba. Ekran często faluje podobnie jak przy tel komorkowym. Drży w lewym boku, czasem bardziej, czasem mniej. Nie ma w poblizu zadnych glosników ani innego rodzaju pol magnetycznych. Czy to karta graficzna czy monitor? AlvinR 12-01-2004, 22:38 Wyglšda na niestabilnš pracę cewek odcylajšcych. Kierunek serwis

"Przyczyn może być wiele, najproœcie będzie zaczšć od podłšczenia monitora do innego komputera (u kolegi, sšsiada - najlepiej żeby zasilanie było inne niż u ciebie). Jak już będzie wiadomo CO jest uszkodzone (komputer czy monitor, ew. żadne z tych urzšdzeń) to można myœleć dalej. Sšsiad mógł kupić mikrofalówke Samsunga albo booster do CB (500W, a jak!) albo na dachu postawili BTS-a (przemiennik telefonii komórkowej - niekoniecznie na Twoim dachu, zakłóca w promieniu 50m) albo pod domem stoi radiowóz (autentyczne) albo sšsiad "odkręca" licznik energetyczny domowym sposobem (też z życia wzięte) albo kabel od monitora chomik nadgryzł albo królik (na pasztet go!) albo zepsuł sie monitor (układ zasilania - przeważnie) albo...."

albo sšsiad "odkręca" licznik energetyczny domowym sposobem (też z życia wzięte) - TO DOBRE

Napisz jaki masz monitor. Może coœ zaradzę - w końcu informatyk jestem :) Prawdopodobnie to kwestia odœwieżania - jakie masz ustawione?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ten monitor nie jest mój. To odœwieżanie to w Herzach?

Tak, w Hz.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To 60 Hz ;-)

I dlatego faluje. Niektórzy w pracy dziwiš się, że ja zauważam nawet 75 Hz. Tak, widzę różnicę pomiędzy 75, a 85 Hz, nie mówišc o 60 Hz, przy których dostaję oczoplšsu.

Chociaż Ty rozumiesz kurna.

Mowa oczywiœcie o monitorach CRT. W przypadku LCD nie ma praktycznie różnicy pomiędzy 60, a 75 Hz (max w przypadku LCD) ze względu na bezwładnoœć ciekłych kryształów. To tak, jak z jarzeniówkš i z żarówkš z żarnikiem.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.