Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
malpy pracocholiczki??
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1

oto watek ze strony gazeta.pl: "Tak można by sšdzić po najnowszych doniesieniach genetyków z Narodowego Instytutu Zdrowia Psychicznego USA. Dzięki terapii genowej stworzyli oni małpy - pracoholiczki. Rezusy pracowały o wiele dokładniej i intensywniej. Ponadto nie zniechęcały się, pomimo mało atrakcyjnej nagrody. Pracoholizm został wywołany przez blokadę genu zaangażowanego w procesy uczenia się oraz postrzegania zwišzku praca-nagroda. Ludzie, podobnie jak małpy, oceniajš, jak dużo jeszcze trzeba wykonać pracy, by zdobyć nagrodę. Gdy nagroda jest zbyt odległa w czasie, spada nasza motywacja. - Nasze odkrycie może pomóc w leczeniu niektórych zaburzeń psychicznych - uważa dr Barry Richmond. - Problemy chorych na depresję czy schizofrenię często wynikajš bowiem z tego, że nie potrafiš oni oceniać właœciwie wykonywanej pracy i jej efektów - wyjaœnia badacz." a oto jeden z komentarzy czytelnikow: " Po co nam pracoholicy przy tak duzym bezrobociu?" i zgadzam sie z nim, zamiast zajac sie czyms pozytecznym, zwalczaniem zla, albo chorob ludzie robia sobie dodatkowe problemy. przy dobrych wiatrach moze dzieki tym glopim badaniom, doswiadczeniom wynajda cos przydatnego. a jesli nie to malpy zastapia nas w sklepach i powiekrza bezrobocie, zaprawde powiadam wam łatwiej jest posadzic bananowca niz dawac wyplate w grabe ;)

http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.