| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dlaczego Pio Walczył Z Szatanem? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
|
Co O Tym Sšdzicie?
Podszedł do okna i chciał zawołać, lecz nie mógł wydobyć głosu. Na parapecie pobliskiego okna siedział pies monstrualnej wielkoci. Ojciec Pio opowiadał póniej z przerażeniem w głosie: “Widziałem jak ogromny pies wszedł przez okno, a z pyska jego unosił się dym. Upadłem na łóżko, i usłyszałem głos z głębi psa: “to on, to ten.” Podczas gdy cišgle leżałem na łóżku, zwierzę skoczyło na parapet, stamtšd na dach, i znikło”.
|
|
|
|
|
|
List do Ojca Augustyna z 18 listopada, 1912 r.
„Wróg mnie nie opuszcza; atakuje mnie nieustannie. Próbuje zatruć moje życie swoimi piekielnymi zasadzkami. Jest na mnie zły, że Ci przekazuję te fakty i sugeruje, że powinienem je zatrzymać do własnej wiadomoci, jako mojš i jego tajemnicę. Każe mi opisywać Ci tylko te miłe wizyty; mówi mi, że tylko takie opowieci sprawiajš Ci przyjemnoć. Pastor został poinformowany o bitwie, którš toczę i jeli chodzi o Twoje listy, zasugerował, żebym otwierał je tylko w jego obecnoci. Tak więc po przybyciu Twojego pierwszego listu udałem się do jego kancelarii aby tam go otworzyć. Ale kiedy tylko go otworzyłem, zobaczylimy razem z pastorem, że był cały zamazany tuszem. Czy była to zemsta diabła? Nie chce mi się wierzyć, iż wysłałby mi list w takim stanie, zwłaszcza że wiesz, że słabo widzę. Z poczštku nie moglimy przeczytać tego listu lecz póniej położylimy na nim krzyż i bylimy w stanie przeczytać pewne fragmenty.”
PADRE PIO DA PIETRELCINA: Epistolario I° (1910-1922) a cura di Melchiorre da Pobladura e Alessandro da Ripabottoni - Edizioni "Padre Pio da Pietrelcina" Convento S. Maria delle Grazie San Giovanni Rotondo - FG
|
|
|
Się zastanawiam po lekturze "Mistrza i Małgorzaty" Bułhakowa Michaiła, jakimi rodkami posługuje się teraz Szatan.
|
|
|
Gdyby jedynie szatanowi przydzielić role pastwienia się nad ludzmi, to bym teraz posuwał supermodelke na złotym materacu.
|
|
|
Skoro media sš narzędziem Szatana, i jak piszesz on się pastwi nad ludmi, to czemu ludzie korzystajš z mediów?
|
|
|
Bo sš puci.
A niektórzy zawierajš małżeństwa z w sumie przypadkowš osobš, bo nie było nic ciekawego w telewizji.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |