Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kto Czytał Limes Inferior?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

Polecam Tę Ksišżkę Choć Czytałam Jš Bardzo Dawno Temu :-) Autorstwa Janusza Zajdla Którš Z Resztš Otrzymałam Od Asi ;-)

Pamiętam, że zamiast pieniędzy były tam punkty różnych kolorów:-) Pracownicy zgodnie z wykształceniem otrzymywali dany kolor i jak można się domyœlać wykształcenie dawało punkty o lepszym kolorze. Był tam jeden facet, który chyba nigdy do końca się z tym nie pogodził. Acha, były miasta a na około rolnicze pola, panowała centalizacja, no wiecie ;_)

a jaki to jest lepszy kolor? ;)

Cóż, nie pamiętam tych kolorów dokładnie, niebieski, czerwony, żółty.... Pewnie niebieskie były najlepsze ;-)

Tylko nie wiem, co robi tam socjalizm?? W końcu to tylko fantastyka.

heh

http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit

Natalia to jest bardzo proste socjalizm to taki ustrój gdzie wszyscy sš równi, a dokładniej podzieleni, nierozumiesz?

Ksišżka była napisana w czasach komuny i cenzury, myœlę że żeby jš dobrze zrozumieć trzeba było przeżyć te czasy. Wtedy uważałam jš za wspaniałš i dziwiłam się jakich mamy tępych cenzorów (że jš przepuœcili). Inne ksišżki Zajdla też były dobre.

Równi, a dokładniej podzieleni? Jak coœ jest równo podzielone, to jest równoważne. Jak coœ jest nierówno podzielone, to jest wiadomo. Co do socjalizmu, to masz na myœli równy podział? To œmieszne, raczej nigdy nie było równego podziału. Ogólnie uważam, że równoœć jest pojęciem, które nie istnieje w œwiecie. Myœlę, że nawet ta sama liczba jak 1 i 1 się składa z innych zmiennych czasoprzestrzennych ;-)

Poza tym nawet wzory ze znakiem równoœci sš tylko modelem przybliżonym, który wystarcza ludziom na tyle na ile.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.