Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
CałujMeMeridiany...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14

Kto Umie Całować Meridiany?? [%sig%]

ja

To Lepsze Od Jedzenia ;-)) [%sig%]

Według kanonów medycyny tradycyjnej kršżenie "energii" Qi w żywym organizmie odbywa się œciœle wytyczonymi szlakami, tzw. kanałami. Kanały te, biegnšce głównie wzdłuż ciała, nazwane zostały przez Europejczyków kanałami energetycznymi, południkami, meridianami. Meridiany, poprzez system odchodzšcych od nich cienkich odgałęzień, łšczš okreœlone punkty na powierzchni ciała z odpowiednimi narzšdami wewnętrznymi. Na obwodzie kończyn poniżej stawów łokciowych i kolanowych meridiany łšczš się między sobš w pary za poœrednictwem gałšzek łšczšcych (Luo). W ten sposób tworzy się sieć oplatajšca całe ciało. Umożliwia to swobodne kršżenie Qi i przejœcie z jednego meridianu do drugiego, z narzšdu do narzšdu, a przez to zachowanie energetycznej równowagi organizmu. [%sig%]

chyba chciałeœ powiedzieć medycyny chińskiej, bo medycyna tradyjna kojarzy mi się z tš konwencjonalnš, która na miano medycyny nie zasługuje wogóle. Medycyna konwencjonalna opiera się na zasadzie jakš stosujš mechanicy samochodowi coœ choruje ucišć, wywalić, ewentualnie wymienić. Medycyna chińska leczy cały organizm, medycyna konwencjonalna leczy jedno a niszczy reszte.

Ja jestem mechanikiem kwantowym. [%sig%]

Chciałam się przypomnieć, to ja Natalia D. [%sig%]

Zapomniałam haseł do poprzednich kont. [%sig%]

Mój adres: resource@o2.pl [%sig%]

daj natali, to ci je wylize do bialej kosci [%sig%]

http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit

Synonimem piękna jest biały płatek œniegu. [%sig%]

Wow, to inrtugujšcy eksperyment :)) [%sig%]

Powinnam zostać psychiatrš ;-) [%sig%]

a ja psycholożkš [%sig%]

http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.