| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czym są sny? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
|
Witam was wszystkich bardzo serdecznie:)
Chciałabym poruszyć tutaj pewien temat związany ze snami. Dlaczego chce poruszyć właśnie to? Ponieważ do dzisiaj naukowcy tak naprawdę nie wiedzą czym jest sen. Często śni nam się coś, co ma dopiero nastąpić, w snach widzimy zmarłych, rozmawiamy z nimi, ale śnią sie nam również koszmary...
A jaki jest wasz stosunek do snów? Piszcie!
Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko:)
|
|
|
SNY , TRUDNO POWIEDZIEĆ . DLA KAŻDEGO CZYMŚ INNYM. JA ZE SNÓW DOWIADUJE SIĘ WIELU RZECZY O ŻYCIU.
|
|
|
Pisałem już na tym forum, co sądzę o snach, nie zaszkodzi powtórzyć.
Sny wg. mnie (i nie tylko) są projekcją lub podróżą astralną. Za pomocą łączności z astralem, istoty stamtąd mogą jak gdyby wyświetlać nam "filmy" w umyśle nadświadomości, i odbieramy te filmy jako sny. Często pojawiają się w tych "wizjach" zdarzenia z przeżytych dni, są to zapisy pamięci umysłu, które są wykorzystywane jako postaci odgrywające pewne role w przekazywanych, wyświetlanych nam "filmach".
Nasz świat jest efektem ewolucji jakiej podlega każdy rodzaj wibracji energetycznej - wszystko się rozpręża. Pierwsze formy energii zaś wewoluowały z praenergii i nazywajcie sobie ją jak chcecie. Ta pierwsza forma wyewoluowanej energii ukształtowała się w strutkurę, która to przeobraziła się w pierwsze inteligentne formy energii -istoty. I te istoty za pomocą materiału jaką jest energia doprowadziły do wyewoluowania się Wszechświatów. ( w ogromnym uproszczeniu i skrócie)
pozdrawiam
|
|
|
A ja sobie myślę, że moje sny śa całkiem czymś innym, niż typowe sny :) Wystarcy poczytać wątek pana Karsa: "Wpisujcie swoje najciekawsze sny" Jakoś tak to leciało. Od tej pory mogłbym uaktualnić swoje sny o dwie pozycje.
Ale idę spać.
Miłego dzionka słoneczko :o)
Papa
|
|
|
Ja mialem dziwne sny swego czasu. Jak si ebudzilem nie potrafilem ich zinterpretowac. Widzialem tylko twarze ludzi a cala reszta byla swiatem, ktorego nie moge opisac. Poprostu jest nie do opisania!!
|
|
|
Bywają czasem takie dziwne doświadczenia senne. Mnie się ostatnio śniło, dużo ludzi z którymi rozmawiałam. I muszę przyznać, że było to miłe:)
|
|
|
Był czas w którym zapisywałem swoje sny.Bywają noce [bez owocne] lecz i bywały takie w których miewałem ,siedem-osiem tematów.Zapisywałem na kartce [przygotowanej na stoliku] wyrazy kluczowe wg.,których za dnia przypominałem sobie cały sen.To bardzo mi ułatwiało analizowanie snów-[bardzo ciekawe zajęcie].Co ciekawe -w snach powodowanych bodżcami fizycznymi,-np.ukąszenie komara-następuje odwrotność zasady typu [przyczyna a następnie skutek],chodzi mi o to że śnię o chorobie -wizycie u lekarza a na samym końcu to ukłucie igłą przy dostawaniu zastrzyku-to [ukąszenie komara],-bodziec fizyczny..Bywają sny bardziej zastanawiające i ciekawsze [opisałem jeden wcześniej]na temacie o snach .Podam jeszcze że w snach przeszedłem cały front ,II wojny światowej.Przyśnił mi się między innymi -początek wojny nuklearnej-[zaskoczył mnie w podróży].Snił mi się znajomy który tragicznie zginoł [o czym nie wiedziałem],śnił mi się tylko jeden raz,w noc po jego śmierci [zapraszał mnie do baru na piwo],rano dowiedziałem się że nie zmieścił się w zakręcie -motocyklem.Miewam równierz LD,to niesamowite sny-nieprawdopodobnie realne przeżycia w których sami jesteśmy [reżyserami].O Eksterioryzacji nie wspomnę ,bo to nie sny,lecz można [TO] uzyskać przy pomocy LD.Sny to bardzo ciekawy temat,słowem ,kiedy idę spać -to tak jakgdybym szedł na kolejny film do mego prywatnego kina.
Pozdrówka
Życzę owocnych nocy.
cze.sorki za ortografie.
|
|
|
Sny sa efektem porzadkowania informacji w mozgu (gdy go pamietamy)... sny ktorych nie pamietamy to podroze naszej swiadomosci w inne wymiary rzeczywistosci - to moja teoria, krotka ale przemyslana!:)
OOBE jest bardzo latwo otrzymac... po prostu nalezy miec czyste sumienie i harmonie mysli (tzn... ze gdy myslimy to myslimi tylko o jednej rzeczy, a wszystkie sugestie przelatuja swobodnie.. a my nie mozemy ich "przechwytywac" i "analizowac"). Moment wyjscia z ciala najlepiej uzyskac przed samym zasnieciem... gdy sie jest pomiedzy snem a jawa! A sen nie jest tworem fantazji.. jest on czescia nas, jest rzeczywisty, w koncu zyjemy w swiecie snu polowe swojego zycia, wiec musi on sluzyc konkretnym celom. A skoro mialby TYLKO sluzyc porzadkowaniu informacji, to dlaczego ewolucja nie przygotowala nas w taki sposob, ze sen nie istnialby?!
Pozdrawiam!
|
|
|
Dla mnie sny to poprostu przezycia wlasnego " ja " z innego wymiaru i odwrotnie. I to jest jedyna droga ktora poprostu mamy kontakt do innych czterech wymiarow(albo ile ich tam wlasciwie jest) ....;)
|
|
|
Sen to chyba nasze drugie życie, ale w innym świecie. Jawa na ziemi, sen w innym świecie. Kiedy tutaj śpimy to tam jesteśmy na jawie. A kiedy się obudzimy tutaj, tam zasypiamy.
Może być?
Pozdrawiam.
|
|
|
Witajcie!
Myślę, że prowadzenie własnego sennika jest mądrym pomysłem. [Trzeba wypróbować...] Ja osobiście uważam, że sen jest podróżą do jakiegoś innego nie znanego nam wymiaru (także zgadzam się po części z Wami). Tylko czym są koszmary? True napisał, że trzeba mieć "czyste sumienie i harmonijne myśli" aby sen byl owocny (tak wywnioskowałam). A co z koszmarami? Czy myślicie, że koszmary są efektem ubocznym naszej nieuporządkowanej świadomości, czy obrazem naszego nieczystego sumienia?
Pozdrawiam:)
|
|
|
Koszmary to nic innego jak nasze "zasyfione" sumienie! Wiem, ze niektorzy upieraja sie ze czynia dobrze... ale to tylko widza w odniesieniu do innych. Niech kazdy sam sobie zada pytania, czy ma czyste sumienie i idac spac jest spokojny wewnetrznie?! Koszmary sa wtedy, gdy ktoś się lekka, obawia! Pytanie czego??!! Skoro człowiek sie lęka jest to efektem jego zanieczyszczonego sumienia... Byc moze koszmarami moga byc doswiadczenia a innego okresu zycia lub wymiaru.. możliwe również, że to ingerencja innego bytu - ale to wydaje mi się mało realne (ale prawdopodobne).
Słoneczko... gdy koszmary będą ci towarzyszyly postaraj pochwycic w nich swiadomosc snienia i przestan sie bac! Jesli tego nie bedziesz mogla osiagnac.. byc moze zmien tryb swojego zycia... diete - czasami to rowniez odpowiedz stanu ciala na ducha, ktore sa w tym zyciu ze soba silnie powiazane!
|
|
|
Myślę ,że nie ma się czego obawiać, jeżeli żyjesz zgodnie ze sobą i własnym sumieniem. Koszmary czasami zdarzają się również wtedy, kiedy objesz się na maksa przed zaśnięciam (także odradzam jedzonka na noc...) No, ale mogą też powracać jak bumerang niemiłe zdarzenia z poprzedniego wcielenia. Mogą, ale nie muszą. Może czasami poprostu nieświadomie "odbieramy" różne myśli innych ludzi i efektem są koszmary (nasz mózg stara się wszystko po kolei uporządkować)
Pozdrawiam:)
|
|
|
Ciekawostka-pierwszy raz w czasie OBE [z piątku na sobotę],-widziałem coś co leciało a nie było satelitą,wyszedłem nad osiedle i przyglądałem się temu światłu bo miało zbyt czerwony kolor,-[jak na satelitę].Satelity odbijają światło zazwyczaj postrzega się białe, czasem coś błyśnie ,-to efekt odbicia światła w czasie obrotu obserwowanego satelity.Nagle to coś [leciało dokładnie na północ,-liniowo,miarowo],jakby lekko przyspieszyło ,następnie przeszło na wznoszenie ,-zmieniając kąt lotu o jakieś 20stopni ,i odleciało w przestrzeń-kosmiczną.Chciałem pozostać w OBE ,lecz wisiałem nad ciałem jak Harier przed lądowaniem,chciałem się oddalić od ciała ,lecz się nie udało -zostałem wessany.Całość OBE trwała ok. jednej minuty a obserwacja obiektu-jakieś 20 sek.OBE nastąpiło samoistnie ,jak znaczna większość mych doświadczeń z OBE.
cze.
|
|
|
Hej duszku ty to masz fajnie???
Też by się chciało pounosić w przestrzeni…
Co za pech że nie mogę, ja mam serducho jak dzwon i za ch…e nie mogę go spowolnić, planuję kiedyś trawy się napalić i wtedy sprubosać… :)
|
Dla nas sny są doznaniem erotycznych doznań. Lepiej sie to przeżywa w snacccccch niż na żywo . Sny są spoko , uwielbiamy śnić najczęściej w objęciach swoich menów a wy?Kiedyś myślałam że jestem w trakcie stosunku i zaczełam kocccccccccccccchać się w śpiku z bratem
|
|
|
No to wyszlo na jaw, gdzie Brat spędza noce. A potem tyle pisze i agresywnie odpiera zarzuty Olda, ziółko...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |