Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Eksperyment niewidzialność
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40

Nie wiem dokładnie w którym roku, ale na pewno po drugiej wojnie, Amerykanie przeprowadzili eksperyment. Wytworzyli bardzo silne magnetyczne nieopodal Karaibów, i skierowali tam lotniskowiec. Gdy lotniskowiec wszedł w zasięg pola, wtedy zniknął z radarów. Pojawił się jakiś czas później u wybrzeży Grenlandii(albo Islandii-nie jestem pewien). Większość załogi nie żyła, a z pozostałymi działy się różne rzeczy.np:Jeden zaczął się palić, jeden wszedł w ścianę i zniknął itd. Słyszałem o tym jakiś czas temu i nawet nie wiem czy to prawda. Czy może ktoś też o tym słyszał?, wie w którym to było roku i jak dokładnie nazywał się eksperyment???

Winter Okey Winter. Niech będzie. Dziwny to co prawda dla mnie zwyczaj, ale potrafię zrozumieć, że to specyfika tego forum. Pozdrawiam i Ciebie i Moskita:)

:) i na kolejnym forum moje błędy ortograficzne wywołały buże -powoli zaczynam się przyzwyczajać:) Ale obiecuje Word do ręki i błędy precz:)

O ile mnie pamięć nie myli to na silniku grawitacyjnym kiedyś rozmawialiśmy o amerykańskim okręcie niewidocznym dla radarów. Jeżeli ktoś go nie widział to polecam obejrzenie jego fotek. Nazywa się Sea Shadow i jest opracowany w tej samej technologii co samolot F-117

Mieliśmy gadać o eksperymencie, a nie o ortografii :)))

Mam kilka informacji na ten temat. Znajdziesz mnie w forum na www.wirtualna francja.com Michel Pillet

W październiku 1 943 roku marynarka Stanów Zjednoczonych jakoby przeprowadziła tajemniczą próbę, znaną jako "eksperyment Philadelphia". Chodziło o to, żeby za pomocą silnych, pulsujących pól magnetycznych uczynić niewidzialnym okręt wraz z załogą. To praktyczne zastosowanie zaproponowanej przez Einsteina "jednolitej teorii pola" (nigdy zresztą nie dokończonej) powiodło się podobno do tego stopnia, że wywołano uskok w czasie i potężny niszczyciel wraz z załogą w ciągu kilku minut przeniósł się z Filadelfii do Norfolk i z powrotem. Przez całe lata okręt i poszczególni członkowie załogi mieli potem wskutek "skutków ubocznych" znikać na jakis czas i pojawiać się ponownie w innych miejscach. Informacja zaczerpnieta w internecie

Wierzyć ... czy nie wierzyc ? Wpiszcie w wyszukiwarce hasło "Szypow" - znajdziecie dużo wyjaśnień na podobne tematy. np. ---- http://science.eu.org/rozne/teoria.php

Do -PTRgwerty,-wypominanie błędów ort.tam gdzie nie o to chodzi ,-jest skutecznym zniechęcaniem do dyskusji tych którzy [czasem] zechcieli by o czymkolwiek wspomnieć [na temat forum].Z czasem możesz zacząć dyskwalifikować tych forumowiczów ,którzy mają inne zdanie od Twego.Osobiście mam [problem] z ort.-Czy wypowiedż pisemna [na temat],nie ma dla Ciebie wartości [tylko] dlatego że są w wyrazach błędy ort?. Pozdrówka ,-sorki dla pozostałych że nie na temat. zawsze niepoprawny z ort,-duch.

dawno, dawno temu, napisałem na tym Forum post o tytule coś jakoś "Intelektualny terroryzm", czy coś w tym duchu. Praktyki PTRQwerty'ego zaliczyłbym do takich właśnie praktyk. A o "Eksperymencie Philadelphia" jest mnóstwo danych w internecie. Osobiście uważam ten eksperyment za absolutnie możliwy do realizacji, więc doniesienia są zapewne prawdziwe. Niestety, ignoruje się wnioski z tego eksperymentu... :( [%sig%]

Potrzebuje informacji na temat Teorii Prózni i pól torsyjnych w ujeciu Szypowa

Takie podobne zjawiska zaobserwowano przy cewkach helix, przez ktore przeplywal prad o wysokiej czestotliwosci, wystepowaly zakrzywienia czasu i przestrzeni. Jak dla mnie to dobry wynalazek do latania w przyszlosc po numery totolotka :-) no i do podrozowania za darmo :-)

eksperyment filadelfia maczal w tym palce pan einstein generalnie jezeli was to interesuje poczytajcie o teorii prozni to jest dopiero luta a my szaraczki jestesmy prochem marnym....

milo: no wlansie energia prozni to duza energia, np moj lifter z niej kozysta po to aby latac :-)

To się nazywało Eksperyment Filadelfia

I do d.... polecieli, trzeba miec mapę.

Za duzo sie filmow naogladaliscie: http://film.onet.pl/10042,film.html

nieprawda,podobnie jak z V7 i latadłem Searla

http://ciekawi.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?418867,,wpisz w google.pl eksperyment filadelfia (montauk)...to sie wie po prostu...troche sciemy w tym co czytales.

Ja się w pełni zgadzam !!! Byłem kiedy w kosmosiw i mi powiedzieli że Einstein to jeden z nich !!!

"Eksperymentu nie kontynuujš , bo wtedy wyszedł spod kontroli" Po pierwsze racja, ameryka by nie zrezygnowala z niewidzialnosci, po drugie wiadomo ze wykorzystuje sie ogromnie pola magnetyczne w broni sluzacej do kontroli pogoda, przez manipulowanie polem magnetycznym kuli ziemskiej, biegnacym od biegunów. Podejrzewam ze to jest kontynuacja tego eksperymentu. skutki tej broni ponoc nie sa znane, ale to juz nie sa zarty.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.