| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| nauka - badania czasów przeszłych | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
|
Mam prośbe potrzebuje bowiem informacji na temat badania np skamieniałości czy np wogule rzeczy z przeszłości np wiek gór wszechświata ... prosze o rady porady propozycje wypowiedzi i może linki a także zalety i wady metod choć w skrucie ... przyda mi się to bardzo a może i czasem tutaj do wypowiedzi i dyskusji z góry dzieki :)
|
|
|
Góry wszechświata?
Poleć na Marsa by zbadać wiek tych gór!
Ostatnio niewiele ekspedycji, których celem jest Mars udaje się. Jest więc szansa, że sam stałbyś się skamieliną na Marsie - z pożytkiem dla cywilizacji ludzkiej.
No, ale nie chcę niszczyć zapału młodzieńczego.
Zajrzyj sobie na jakąś poważną stronę. Np. na Forum Astronomiczne.
http://www.astronomia.pl/
Jeszcze jedna kwestia. Przyda Ci się też słownik ortograficzny:
http://venus.ci.uw.edu.pl/~milek/ortograf.htm
|
|
|
czy może ktoś mi przesłać jakieświadomości na temat tego tamatu?
myszki14@interia.pl
|
|
|
gór, wszechświata - zgubiłem przecinek :)
czy jednak nikt oprucz kolegi nie ma wiadomości jak sie bada wiekowe rzeczy ? :)
czy to by byla chemia, fizyka czy cokolwiek innego ?
|
|
|
Jasne...
Przede wszystkim okres połowicznego rozpadu pierwiastków promieniotwórczych... rózne pierwiastki do różnych żeczy...
ogólnie proporcje pierwiastków... w skali ziemi są one bez zmian... ale w skali wszechświata mówi to nam bardzo dużo...
do badania to raczej chemia!!!!
pytasz o sposoby badania wszechświata... odpowiedz była by dłuzsza niż wszystko napisane na tym forum!!!!
Fizyka + chemia + matematyka + astronomia = Kosmologia czyli nauka zajmująca się wszechświatem jako całoscią...
jak macie jakies zprecyzowane pytania to z miłą chęcią odpowiem!!!!
|
|
|
Cześć, mam prośbe, jeśli amcie jakiekolwiek informacje na temat : "wpływ systemów totalitarnych na życie człoweka" bardzo prosze o informacje na mojego maila linki i fotki mile widziane, musze zrobic prezentacje multimedialna, więc bardzo by mi pomogły, tak wogole to temat mojej matury ustnej z języka polskiego, wielkie dzieki czekam na kontakt
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |