| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| regresja | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
|
Czy jest na forum kto kto uczestniczył w sesjii regresjii?
Bardzo bym chciała pogadać na ten temat.Ale bez jaj:))
|
|
|
natym forum moze ci cie uda zadac pytanie wybitnemu psychologowi w dziedzinie hipnozy regresigu podwyszonej swiadomosci itp :>
http://www.cheops.fora.pl/index.php
ale wštpie zeby ci sie udalo poniewaz bardzo zadko Dr Andrzej Wójcikiewicz zagloda na forum Moze znajdziesz jednak czego szukasz :P <tez w to wštpie > taki zemnnie wštly chlopak :>
|
|
Wina tuska |
|
E,ciekawiło mnie tylko to jak ludzie odbierajš regresję.
Czy to co przychodzi jako mysl do nazego umysłu która jest wizjš,tudzież wspomnieniem,nie moze byc przypadkiem zlepkiem różnych wyobrażeń,tego co lubimy,tego co kiedys przeczytalismy lub obejrzelimy w kinie lub telewizjii....
Dajmy na to,ze mamy jakis problem z którym udajemy się na sesje regresjii chcšc go rozpracować.Relaksujemy się ,wchodzimy w stan wiadomej półhipnozy i nagle ciach widzimy co.Regreser od poczštku insynuuje nam(i jest przekonany) ,że jest to wizja z naszego poprzedniego wcielenia.
Moim zdaniem jest mozliwe ze nasza podwiadomoc może bardzo łatwo i sprytnie dobrać takie obrazy które bedš pasowały po prostu do naszego problemu i nagle zacznie się to fantastycznie zazębiać.
Oczywicie słyszałam o przypadkach hipnozy lub tego że małe dzieci mówiły o jakichs zdażeniach co pózniej po poszukiwaniach i badaniach się potwierdzało.
Tylko tak sobie głosno myslę,skad taki "szary" obywatel jak ja,moze wiedziec że to prawda w moim przypadku,nie bedę przeprowadzac badań na szeroka skalę,bo nie mam na to czasu ani możliwoci:)
Dyskutowałam o tym z moim facetem który jest absolutnie sceptyczny i raczej nastawiony anty do wszelkiego rodzaju "ezoterycznoci",bo uważa że to tylko chwyt,żeby nas wykołowac i dobrze zarobić,a my zyjemy tylko raz i to włanie jest brutalna prawda.
Ja szukam,sprawdzam,biorę pod uwagę każdš opcję.
Kurde,chyba zaraziłam sie od paru osób postawš racjonalnrgo badacza,który na wszystko musi miec dowód naukowy:)))hehe
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dzięki,bardzo ciekawe.
Fajne jest to ze dzielisz się swoja wiedzš:)Że wiesz gdzie co jest,czasem dotarcie do jakiejs informacjii moze zajac konu dużo czasu a tu masz wszystko gotowe:)
|
|
|
No problem - jak mawiajš w kieleckiem ;)
Łatwo mi to wszystko przychodzi. Jak czego potrzebuję, to mi się przypomina, że gdzie, kiedy to czytałem. Znalezienie tego to minuta osiem, bo mam dobrš pamięć.
Cieszę się, że mogę komu pomóc.
Na zdrowie :)
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |