| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy biblia mówi prawdę? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36 |
|
Heh..tak sie zastanawiam=/ Bo przecież W bibli pisze że każdy człowiek pochodzi od Adama i Ewy..oni mieli synów, z czego jeden został zabity...To skšd Ci wszyscy ludzie się wzieli?? Co syn z matkš.....!!?? Heh..po drugie..słyszałam że to tak naprawde Judasz został zmuszony przez Jezusa,aby Go wydać..=/ A w bibli pisze co innego...I Judasz jest przedstawiony jako zły człowiek...Albo czytałam też o tym że Magdalena całowała sie z Jezusem...i ponoć mieli dzieci??? Noo ludzie..już nie przesadzajmy..
|
|
|
hmm ...
a może tak przypatrzeć się współczeniejszym pismom .. np. dotyczšcym historii .. jak wiele w nich zagadek ... znaków zapytania pt. kto mówi prawdę a kto kłamie ...
w każdej historii (legendzie, bani, przekazie etc.) tkwi jaka kropla prawdy ... to po pierwsze ... po 2: kto kiedy rzekł: "nie patrzcie na palec który pokazuje księżyc" ... palec to tylko wskanik :) wskazówka ... więc czy spędzimy czas życia na analizowaniu budowy palca czy dostrzeżemy to co nam pokazuje od nas zależy :)
|
|
|
"Wiadomo, że skrybowie nie dokonywali zmian w pismach, chociażby dlatego, że byli to w większoci ludzie niepimienni i tylko kopiowali (przerysowywali litera po literze) to, co dostawali w tym celu. Taka była ich rola, a nie inna."
Ty się chyba z małym na łby zamienił.
Skryba - pisarz - niepimienny.
Kopista tekstu więtego w oczach żydów był według klawisza... niepimienny.
We lekarstwa i id już spać!
;-P
Mam tutaj niezły ubaw z tobš.
W swojej głupocie jeste genialny!
Pisz wiecej, pomiejemy się.... ;-)
No chyba że jeste... ummm... niepimienny!
Bwahahahahahahahahahaha...
A twierdzš, że Żydzi sš naj inteligentniejsi?
Ty jeste żywym zaprzeczeniem tego stwierdzenia.
;-O
Jeżeli ty jeste mšdry, to ja jestem geniuszem!
|
|
|
Watcher pokory to u ciebie za grosz nie ma, nie bardzo żyjesz naukami Jezusa !
|
|
|
tu się roi od agentów ciemnoci
....obracam się powoli ...ooo !!!
następny agent bez uaktualnień kaczuszki -teczuszki
powolutku muskam w połowie spalonš karteczkę z nazwiskiem ...i ksywš :
małymi literkami egipskiej kminy stoi jak byk DARIUSS spod znaku Pnny :))))))
uwielbiam najlepszych agentów ....
bo ...żyjš krótko :)))
|
|
|
"Watcher pokory to u ciebie za grosz nie ma, nie bardzo żyjesz naukami Jezusa !"
Żyję, żyję i jak widzisz, nie jestem jeszcze doskonały i ponosi mnie czasami jak widzę galopujšcš głupotę.
;-)
Muszę mieć jakie grzechy, nieprawda?
:-)
|
|
|
Nie musisz. Nie staraj się tak bardzo.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
"Wiadomo, że skrybowie nie dokonywali zmian w pismach, chociażby dlatego, że byli to w większoci ludzie niepimienni i tylko kopiowali (przerysowywali litera po literze) to, co dostawali w tym celu. Taka była ich rola, a nie inna."
Jeli piszesz o błędach "głuchego telefonu"
To tak jak z tymi kapłanami, co czyniš zło,
choć serca majš Dobre i intencje najlepsze.
To tak jak z tymi kapłanami
co czyniš Rytu-ały nie znajšc istoty ich znaczenia.
Jeli piszesz o błedach inspirowanych z Ciemnej strony mocy,
to tak:
skrybowi byli sługusami, jak wielu z dziennikarzy ostatnich 15lat..
Taki slave skrybuje zawsze narzecz tego, kto wydaje sie większy,
lub po prostu płaci... dobrami, kasš, wpływami itd.
tu nie wiele się zmieniło. ;) Poza tym, że onegdaj skrybów byo
niewielu - a teraz sš tu skrybowie z niemal wszystkich planet.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Jak można odnieć te wszystkie przeróbki Biblii, które opisywałe powyżej, do kodu Biblii? Też słyszałam o tych przeróbkach i nie zaprzeczam temu, ale jak to możliwe, że pomimo tych ingerencji kod dalej jest prawdziwy (tzn można z niego jeszcze cokolwiek odczytać)? Pewnie to wiesz, więc wytłumacz:)
|
|
|
co do wypowiedzi Asienki16 stwierdzam tez pewne fakty takie jak religijne i naukowe . Moze biblia klamie wkoncy to ksiega spisana przez czlowieka ktora byla przekazywania dawniej ustnie bo niewszyscy umieli czytac i pisac.wiedz jak juz byla przekazywana ustnie moglo dojsc do jakis tam przeksztalcen ale nie o to chodzi nie powinismy wierzyc w to co pisza bo pisza wiele ale liczy sie tu wiara i tylko ona moze objawic nam prawde. w to jaka mocna jest nasza wiara zalezy tylko od nas
|
|
|
BIBLIA JEST STWORZONA PRZEZ LUDZI TAK JAK WIARA. Bo niby to jak . Zszedł z nieba Bóg i powiedział JA jestem Pan i Nauczyciel? A gdzie w wiecie jest Bóg. W Gwałcie , morderstwie , terroryzmie? Gdzie on jest?
|
|
|
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=63027&p=12
Tzw. kod biblii odnaleziono nie w Biblii, tylko w Torze (Pięcioksięgu), gdyż Żydzi niczego tam nie zmieniali, bo takie majš zasady - to dla nich więtoć.
Imiona, nazwiska, nazwy oraz wydarzenia odczytywane sš w języku hebrajskim, takim samym, w jakim napisany został właciwy tekst Pięcioksięgu, oraz którym posługujš się współczeni mieszkańcy Izraela.
Daty liczone sš według starożytnego kalendarza hebrajskiego, którego poczštkiem jest rok 3760 p.n.e. (rok, w którym przybyli bogowie).
Chociaż np. Wyckret podaje datę "11 Sierpnia 3114r.p.n.e-Najważniejszy dzień w historii wiata". :)
Jeli kod Biblii jest jednoczenie ostrzeżeniem dla wiata, to skšd może pochodzić? Kto spojrzał 3000 lat wprzód i zapisał przyszłoć w Biblii?
Kod mówi, że nawet sporzšdzone na kamiennych tablicach napisy mogły być tworem Umysłu pracujšcego tak, jak komputer.
Tablice te były dziełem Bożym, a pismo na nich było pismem Boga, wyrytym na tablicach mówi Księga Wyjcia (32, 16). Lecz w tymże wersecie ukryty jest kolejny przekaz: To zrobił komputer.
Słowo komputer pojawia się w ostatnim rozdziale Księgi Daniela, zaczynajšc się w wersecie nakazujšcym prorokowi: ukryj słowa i zapieczętuj księgę aż do czasów ostatecznych.
Kod odnalazł przypadkiem doktor Elijahu Rips, matematyk i jeden z największych na wiecie specjalistów w dziedzinie teorii grup, działu o kluczowym znaczeniu dla fizyki kwantowej.
Ripsowi udało się to za pomocš komputera. Stworzył on skomplikowany model matematyczny, który, będšc uzupełnieniem programu komputerowego, potwierdził, iż Stary Testament zawiera zaszyfrowane, znaczšce informacje.
Aby odczytać szyfr, Rips usunšł wszystkie przerwy pomiędzy znakami, przekształcajšc tekst w jednolity cišg 304 805 znaków. Zrobił to, by przywrócić Torze pierwotnš, oryginalnš formę.
W tak zapisanym cišgu znaków komputer poszukiwał nazw miast, słów i zdań, wybierajšc litery odległe od siebie o stałš liczbę znaków. Program zaczšł poszukiwania od pierwszego znaku Tory i poszukiwał znaczšcych informacji przy wszelkich możliwych długociach skoku, czyli słów utworzonych przez przeskakiwanie co 1 znak, co 2, 3 i tak aż do kilku tysięcy. Następnie poszukiwania prowadzone były poczšwszy od 2 znaku Biblii i znów od poczštku, aż do ostatniej.
Zaszyfrowane w Biblii treci mogš być zbiorem różnych możliwoci. Zapieczętowana księga może zawierać wszelkie możliwe warianty przyszłoci. Każde z przepowiadanych wydarzeń może być zapisane wraz z co najmniej dwiema prawdopodobnymi jego konsekwencjami. Rips przyznaje, że kod Biblii może mieć dwa nurty, pozytywny i negatywny, stojšce do siebie w opozycji, lecz jednoczenie łšczšce się w całoć.
http://www.przystan.jezus.pl/web-pl/artykuly/kod_bib.htm#N_19
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1577
[%sig%] |
|
|
Ok, dzięki. Trochę się rozjaniło;p
P.S. Włanie zaczęłam czytać pierwszš kišżkę z Twojej stronki ("Misja") i muszę powiedzieć, że jak narazie mi się podoba:) wcišgajšca, ale już spać idę ;d
|
|
|
ja pjerdziulę znowu jakis mit ...kochani jak ksišżka może mówić ...
co najwyzej krowa w wigilię ...
:))))
czy te oczy mogom kłamać
alesz skond
czy ty mozesz krzysz mój złamać
- ale błšd
z dupy ogień
ależ swšd
kiedy Pni pójdom stond
a kto ?
Architekci Bajkopisarze
|
|
|
Pod tekstem podałem linki do artykułów negujšcych istnienie tzw. kodu Biblii.
Wnioski każdy musi wycišgnšć sam.
Tak to już jest na tym wiecie, że na większoć ważnych pytań nie ma jednoznacznych odpowiedzi.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |