Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
déjà vue
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2

Czym jest déjà vue?? Znajdujšc się w jakiejœ przypadkowej sytuacji, doznajemy wrażenia, że kiedyœ już w niej byliœmy, że jš znamy. Choc nie mozemy przewidziec co bedzie dalej. Pamietamy tylko ta konkretnš "przygode" "doznanie" Jak to działa?? Otóż zjawisko déjà vue może na tym polegać, że doznawane na bieżšco wrażenie zmysłowe - wskutek przypadkowej usterki w działaniu połšczeń - jest natychmiast przekazywane (kopiowane) z pamięci operacyjnej do pamięci archiwalnej i natychmiast stamtšd powraca jak echo - już w aurze wspomnienia. W pamięci operacyjnej spotyka się ze swoim na bieżšco zarejestrowanym oryginałem i stšd ów wniosek "już to widziałem".

Nastepne wyjasnieje jakie wpada mi do glowy to takie ze CZAS gdzies tam zatacza koło i zaczyna sie wszystko od nowa, i byc moze to konkretne zdazenie "pamietamy" z ostatniego "przebiegu czasu". Jak wiadomo wszystko ma swój kres, pukt docelowy, i punk przyłożenia, to co sie zrodziło musi sie powtorzyć badŸ zaniknšć wiec nie zadze zeby CZAS byl bezkresny, skoro z kads sie wzial gdzies musi sie konczyc badz w swojej "orbicie" zatoczyc w koncu kolo.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.