Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dobro i zło w wydaniu USA
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Co mnie zastanawia, to ogrom biedy i rozpaczy na œwiecie, ogrom zniszczeń i zła i tak niewielu ludzi, którzy chcieliby coœ budować i dšżyc do dobra. Ostatnio obejrzałem krótki filmik amerykańskiego żołnierza, który przyznaje się, że zamordował na polecenie dowódców ponad 200 cywilówe w Iraku w tym kobiety i dzieci. Weteran ów przyznał także, że zastrzelił na rozkaz dowódcy błagajšcš o miłosierdzie kobietę z córkš. Stwierdził, że nie może dalej żyć i milczeć o tym, do czego zmusza go włšsny rzšd, do bycia bandytš i mordercš. Według niego w Iraku zginęło kilkaset tysięcy cywilów z ršk ameryańskich żołnierzy. Rozkazy sš proste. Strzelać i zabijać, gruntować psychozę strachu. Opowiadał w jaki sposób żołnierze organizaujš zasadzki na Arabów zbierajšcych się w meczetach i bez miłosierdzia mordujš tysišce kobiet, starców i dzieci. Oczywiœcie media podajš że strzela sie do chuliganów. Solidarnoœć to także było chuligaństwo i warcholstwo. Podam wam dwa linki. 1.Link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=-5587990522549547050 2. Ukazał się film Arrona Russo w USA który został nagrodzony w Cannes http://www.freedomtofascism.com/ Radzę obejrzeć filmiki z tej witryny. W filmie tym Russo ukazuje prawdziwe oblicze amerykańskiego faszyzmu. Faszyzmu? Tak! Co to jest faszyzm? Faszyzm jest to rzšd korporacji przemysłowych, których celem jest wyzysk oraz zniewolenie swoich obywateli. Takimi rzšdami były rzšdy Hitlera oraz Musoliniego. Taki jest obecny stan rzšdu USA - stał się faszyzmem. Dla wyjaœnienia podstawowej definicji demokracji. Demokracja jest niewolnikiem. Mistrzem jest lud, który stworzył demokrację. Demokratyczny rzšd jest czynnikiem służšcym ludowi oraz opiekujšcym się swoimi wyborcami. Wojna w Iraku nie jest zaaprobowana przez amerykańskie społeczeństwo i rzšd USA wydaje pienišdze należšce do Amerykanów na mordercze wojny zaborcze zamiast budować więcej szpitali, walczyć z bezrobociem i wspomagać tych, których nie stać na własne łóżko. W ten sposób rzšd USA stał się rzšdem faszystowskim, który reprezentuje interesy biznesu, banków i armi, całkowicie ignorujšc a nawet przeœladujšc mieszkańców Ameryki. Jest wiele głosów w USA nawoływujšcych do obalenia faszystowskiego i terrorystycznego rzšdu oraz postawienia przed sšdem sprawców 911.

jak powiedzial osama,biladen ameryka to diabel ??:) [%sig%]

Wina tuska

kiedy oglšdam w tv prelekcję bin`a, to mam nieodparte wrażenie, ze jest ona robiona na zapotrzebowanie amerykańskich służb mroku (sponsorowanych przez naiwnych amerykanów -podobnie jak naiwni polacy sponsorujš odpowiednie anty-Ludzkie przedsięwzięcia w Polsce) nie jest możliwe, aby taki terorysta utrzymywał się na wolnoœci taki czas i udzielał wywiadów dla tv.

"kiedy oglšdam w tv prelekcję bin.a, to mam nieodparte wrażenie.." Kiedy czytam intelygentów wykształconych na TV to mam nieodparte wrażenie że potoczna nazwa - "skrzynka dla idiotów" ma całkowite uzasadnienie.

czemu ja nie moge zdjecia wkleic

biore cut a potem copy ni huja

Afterdowningstreet.com

"Kiedy czytam intelygentów wykształconych na TV to mam nieodparte wrażenie że potoczna nazwa - "skrzynka dla idiotów" ma całkowite uzasadnienie." A jak poczytasz uważniej swoje posty, to "nieodparte wrażenie" zmieni się w niezmšcona pewnoœć"

jest ktos jeszcze kto bierze brednie w tv na serio?....wystarczy sie zastanowic dlaczego Bin Laden przeciez miliarder nie moze pozwolic sobie na kupienie kamery za 4tys zl, tylko co chwila sa nam proponowane nagrania jakoscia przypominajce transmisje meczu pilkarskiego z Burkina Faso?...dlaczego nie zrobi sobie zdjecia z jakakolwiek gazeta codzienna i nie udowodni ponnd watpliwosc ze zyje he... w zabijaniu cywili w Iraku poza US Marines biora udzial wszelkiego rodzaju najemnicy oraz kontrolujacy ich i finansujacy izraelski Mossad....

http://img259.imageshack.us/img259/5060/sa40000219kv.th.jpg http://img259.imageshack.us/img259/3999/sa40000417st.th.jpg http://img340.imageshack.us/img340/4388/sa40000916be.th.jpg http://img340.imageshack.us/img340/2644/sa40001118xs.th.jpg [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wreszcie coœ na poziomie od Darusza! Gratulacje i proszę o więcej! Nie wiedziałem że macie australijskiego Nexusa po polsku. Co do organizowania ruchu oporu przeciwko huncie Busha to już kršżš pogłoski, że takie organizacje sie formujš. Na jednej z witryn facet nawołuje, aby wysyłać listy do senatorów USA z informacjš, że nie spełniajš wogóle roli jako rzecznicy woli narodu amerykańskiego, działaja na szkodę obywateli amerykanskich nie tylko grabišc mienie narododwe ale także powodujšć agresywne wojny bez zgody narodu, oraz dopuszczajšc do MASOWEJ nielegalnej imigracji Meksykańczków w iloœciach milionowych. Ten masowy exodus z Meksyku powoduje gwałtowny spadek stopy życia Amerykanów oraz gwałtowny wzrost przestępczoœci na terenach 'opanowanych' przez miliony Meksykanów. Co ciekawe, mnóstwo Amerykanów wysyła listy do senatorów grożšc im wyrokami œmierci za zdradę narodu i jako załšcznik woelu wysyła im pocztš... cegły! Myslę, że jest to sposób godny naœladowania i przypomnienia członkom parlamentu, dla kogo pracujš i kto ich wybrał. Głownym problemem dla rzšdu USA jest fakt posiadania broni przez AMerykanów. Mogš oni zorganizować w jeden dzień potężnš demonstrację z bronia w ręku w Waszyngtonie i... zdjšć rzšd i osadzić w wiezieniu lub nawet dokonać natychmiastowej egzekucji na miejscu. Dlatego właœnie amerykańskie lobby tak zaciekle walczš o to, aby nie odbierano obywatelom USA broni, ponieważ owa broń gwarantuje demokrację. Wolnoœć do posiadania broni jest prawdziwš wolnoœciš. -------------------------------------------------------------------- Takimi sloganami posługujš się promotorzy posiadania broni. I słusznie. W Polsce w 1968 w Gdańsku i Gdyni nie doszłoby do rozlewu krwi, gdyby naród polski posiadał broń. Nie doszłoby nawet do stanu wojennego. Rzšd œwiadomy niebezpieczeństw zwišzanych z faktem posiadania broni przez zwykłych obywateli całkowicie inaczej traktuje naród.

tylko prosze niech maniakalni pasjonaci nie traktujš że to coœ kontra: ;) "Co ciekawe, mnóstwo Amerykanów wysyła listy do senatorów grożšc im wyrokami œmierci za zdradę narodu i jako załšcznik woelu wysyła im pocztš... cegły!" Już wysylałem do naszych :D Nie polecam tej metodologi! Ludzie zastraszeni robiš głupstwa - a to powoduje bezsensowne niepotrzebne szkody i straty potem (patrz:historia œmierć Beksińskiego) Wtedy chore rzady szukajš sprzymierzeńców przeciwo swoim narodom najczęœciej. "Wolnoœć do posiadania broni jest prawdziwš wolnoœciš.(...)I słusznie." Polska jest specyficzna. Polacy Dysponujš Grawitacjš ..a może ona spełniać funkcje nie tylko zachęty ale i broni. I nie ma mocniejszej broni na œwiacie ani innych Planetach! I tu nie potrzeba dodatkowej (palnej) broni -uważam. Nawiasem: On faktycznie jest z tych(2.): bogobojnych przepełninych lękiem. Im więcej w nich "boga" - tym więcej lęku, resortów siłowych oraz potrzeb zbrojnych i potrzeb obstwy. "Rzšd œwiadomy niebezpieczeństw zwišzanych z faktem posiadania broni przez zwykłych obywateli całkowicie inaczej traktuje naród." "Nasz rzšd" też (aczkolwiek bardzo powoli i niechętnie) zaczyna być tego œwiadomy. Inne cywilizacje przejęły narzędzia władzy (rzšdy) w wielu krajach, nie znajšc pewnych uwarunkowań. Czujš sie bardzo zagrożone czynišc swoje zbrodnie.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.