Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
początek wszechświata
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22

jak myślicie, w jaki sposób powstał wszechwiat?? jak to się wszystko zaczęło?? powszechnie wiadomo, że wszechświat powstał z materii, ale skąd wzięła się materia?? jeżeli przyjmiemy, że materia powstała z nicości, zaprzeczamy podstawowym prawom nauki. do tej pory wiemy, że wszystkie galaktyki kiedyś tworzyły jedność, wielką kulę gazów, ale co było przedtem?? skąd wzięła się ta kula?? co przyczyniło się do jej powstania?? co było przedtem?? może te pytania są nieco filozoficzne, ale chciałbym poznać waszą opinię na ten temat

nigdy się pewnie do wiemy co było w momencie 0, alle już miemy co w 10 do potęgi -43 sekundy po wielkim wybuchu , odziaływania były zunifikowane a przy ówczesnej energi mogły tworzyć się wszystkie rodzaje cząstek elementarnych.raj dla fizyka kwantowego :) co do cząstek z niczego , to owszem tworzą się cząstki firtualne ale ronie szybko znikają. myślę że punkt z kturej wyłonil się wszechświat był ponadczasowy, a raczej pozaczasowy, gdyż w chwili początku pojawił się czas wierzę w Boga (a raczej megaAbsoluta poza czasem, przestrzenią, ponad dobrem i złem), ale raczej nigdy nie dowiemy czy wogóle miał jakiś cel w tym, a jeśli miał to w życiu go nie pojmiemy)

Nie ma początku wszechświata.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.