| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| MŚ 2006. Kadry uczestników, wyniki, ciekawostki. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
|
Witam!
Już niedługo Mistrzostwa wiata w Niemczech. To najważniejsza impreza sportowa w roku 2006.
Dzi wieczorem Paweł Janas ogłosił 23 osobowš kadrę na M.
Oto jego wybrańcy z moim komentarzem:
Bramka:
Artur Boruc (Celtic) - Pewniak do bramki. Dobry bramkarz.
Tomasz Kuszczak (WBA) - Rywal dla Boruca, niedoceniany trochę.
Łukasz Fabiański (Legia) - Przyszłociowiec, ale już dobry ;-)
Obrona:
Marcin Baszczyński - Jedyny dobry prawy obrońca w Polsce.
Jacek Bšk - Szef bloku obronnego. Jeli jego zabraknie, będzie ciężko.
Mariusz Jop (FK Moskwa) - Solidny obrońca, ale dla mnie na rezerwę.
Mariusz Lewandowski (Szachtar) - Czasem miewa bardzo dobre występy.
Michał Żewłakow (Anderlecht) - Dobry lewy obrońca, niedługo przejdzie do Olympiakosu. Ogólnie nie mam mu nic do zarzucenia.
Dariusz Dudka (Wisła) - Parę lat temu dla mnie duży talent, ale jeszcze go nie skreliłem.
Pomoc:
Euzebiusz Smolarek (Dortmund) - Wierzę w jego umiejętnoci, jego nie mogło zabraknšć w kadrze. Wierzę, że stać go na jeszcze lepszš grę.
Damian Gorawski (FK Moskwa) - Zmiennik dla Ebiego. Solidny kopacz.
Mirosław Szymkowiak (Trabzon) - Szef lini pomocy. Musi po prostu być liderem reprezentacji. wietnie strzela z dystansu.
Radosław Sobolewski (Wisła) - Dobry pomocnik, niewiele mu mogę zarzucić.
Arkadiusz Radomski (Austria) - Zmiennik dla Sobolewskiego. Solidny goć.
Piotr Giza (Cracovia) - Zmiennik dla Szymkowego. Osobicie wolałbym widzieć na jego miejscu Marcina Burkharda. Ale co ja tam wiem ;-)
Sebastian Mila (Austria) - kompletnie nieporozumienie w tej kadrze. Bez komentarza.
Jacek Krzynówek (Wolfsburg za parę miesięcy) - Dobrze, że zmieni klub, wyjdzie mu to na dobre. Trzeba w niego wierzyć.
Kamil Kosowski (Southampton) - Zmiennik dla Krzynówka, niepotrzebnie wyjeżdżał z Polski, mógł zostać w Krakowie.
Napad:
Maciej Żurawski (Celtic) - Dla mnie klasa wiatowa.
Paweł Brożek (Wisła) - Wreszcie dano mu szansę regularnych występów. To duży talent. Oby się nie zmarnował.
Ireneusz Jeleń (Wisła Płock) - Niezły napastnik, mógłby przejć do lepszego klubu. Nie wiem tylko czy stać go na jeszcze lepszš grę.
Grzegorz Rasiak (Southampton) - Zostawiłem go na deser ;-) Nie chcę mówić, że to kompletny "drewniak" ale widziałbym w jego miejsce innych napastników: Saganowski (dlaczego nie daje się mu szansy?????) Sosin, Piechna, Niedzielan. Na pewno sš lepsi od Rasialdo.
Brakuje mi w tej kadrze jeszcze jednego obrońcy. Osobicie postawiłbym na Dariusza Żurawia z Hannoveru, albo Tomasza Kłosa z Wisły, albo Michała Stasiaka z Zagłębia Lubin. Nie było potrzeby zabierać aż 9 pomocników.
|
|
|
Oh mein God. Zapomniałem o kim.
Seweryn Gancarczyk (Metallist) - Mało o nim wiem, ale musi więcej pograć w kadrze.
|
|
|
Druga mundialowa ekipa to Hiszpania.
Aragones takš oto wybrał sobie 23, wielu niespodzianek tu raczej nie ma.
Silna liga, to jest duży wybór do kadry.
Bramka:
I.Casillas (R.Madrid)
P.Reina (Liverpool)
S.Canizares (Valencia)
Obrona:
A.Lopez (Atletico)
P.Ibanez (Atletico)
C.Puyol (Barcelona)
Juanito (Betis)
A.del Horno (Chelsea)
M.Salgado (R.Madrid)
C.Marchena (Valencia)
S.Ramos (R.Madrid)
Pomoc:
C.Fabregas (Arsenal)
A.Iniesta (Barcelona)
X.Hernandez (Barcelona)
Joaquin (Betis)
L.Garcia (Liverpool)
X.Alonso (Liverpool)
D.Albelda (Valencia)
M.Senna (Villarreal)
Atak:
F.Torres (Atletico)
R.Gonzalez (R.Madrid)
D.Villa (Valencia)
J.A.Reyes (Arsenal)
Szkoda, że nie ma tutaj Vicente z Valencii. Bardzo lubię tego młodego gracza. Szkoda mi też Morientesa.
|
|
|
kogo by tam nie wystawiły w tym roku pozostałe reprezentacje, to i tak wygra Brazylia, a w 2010 Niemcy, a w 2014 Urugwaj. i nie pytajcie sie skšd to wiem bo i tak nie powiem;
|
|
|
w 2010 to wygra USA i nie pytaj skšd wiem ;)
Janas zaryzykował trochę, ale kto nie ryzykuję ten nic nie ma.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Moim zdaniemm Mistrzostwa wiata w czerwcu 2006r nie odbędš się.
Przed nami 2006-06-06 dzień dla całego wiata stanie się Boskim ostrzeżeniem.
W dniu tym działanie dobra przeciwstawi się niezwykle aktywnym w tym dniu
siłom zła. Niezgłębione pokłady Bożego Miłosierdzia rozlejš się na wiat cały i będš przez nas widoczne potrwa to 3 dni i noce. "Musi to być widoczne przez wiat cały"
|
|
|
Twoja wyobraznia wynika z nieznajomosci anglosaskiej rasy !!!!
|
|
|
Gosiu - co ma piernik do wiatraka- ?
Angielska mentalnoć do wydarzeń, które odcisnš piętno na wszystkich narodach ?
Może to zapoczštkować ostatni etap Bożego planu w którym niestety nasze pokolenie
będzie brało czynny udział.
|
|
|
"Gosiu - co ma piernik do wiatraka- ?" - Pozwolę sobie odpowiedzieć za gosię, MĽKE!! To powiedzonko jest fałszywe ;).
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
O to wlasnie chodzi, ze Bozych planow nikt nie zna, a mordy Anglosasow, sa skrzetnie ukrywane. Na Ingrzyskach tez !!!
|
|
|
Cale szczescie, ze odczuwam tylko pragnienie wypicia herbaty. Ten prad strasznie suszy i wypijam chyba 20 szklanek herbaty dziennie, a mozliwe, ze nawet wiecej.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |