| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| odlamki komety = tsunami w chinach? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7 |
|
antymaterialny z onetu przepowiada miedzy innymi wielkie i nietypowe )sic!) dla tego rejonu tsunami, ktore juz niedlugo ma nawiedzic wybrzeza chin. Tak sobie mysle, ze skoro juz tyle jego przepowiedni sie sprawdzilo, a przy okazji wiemy, ze za pare tygodni kolo ziemi przeleca fragmenty komety 73P/Schwassmann-Wachmann to byc moze to tsunami bedzie wlasnie efektem zapowiadanego przez niektorych spadniecia ktoregos z wiekszych odlamkow do oceanu. Co o tym sadzicie?
|
|
|
Wedlug mnie to glupoty, naukowcy powiedzieli ze bedzie oddalona o 6mln km od ziemii wiec przez co tsunami bedzie zrobione? http://hotnews.pl/artnauka-382.html poczytajcie sobie
|
|
|
Ja tam wole żeby nas omineła jeżeli w ogóle ma tętdy przelatywać:D
[%sig%]
|
|
|
no ja wiem co mowia naukowcy. Tylko, odpowiedz sobie na pytanie, czy faktycznie obserwuja wszystkie odlamki tej komety? A co jesli jakis, tak jak mowia profetyczne zapowiedzi, zboczyl z kursu i leci prosto na nas ? ;-)
|
|
|
Nic nie musiało zbaczać z kursu, wystarczy że jaki większy kawałek "wlecze" się na końcu i spotka się z Ziemiš. Ale nie ma się co tym tak przejmować bo Ziemi i zyciu na niej zagraża tyle niebezpieczeństw że to jest cud że żyjemy od kilku tysięcy lat bez globalnej katastrofy, mamy mega fart. Bo zagrażajš nam nie tylko asteroidy i komety, wystarczy że w pobliżu wybuchnie supernowa, których nie umiemy przewidywać, że nie wspomnę o kolizjach międzygalaktycznych.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
najgorsze to jest jak Droga Mleczna spotka sie z Wielka Andromeda... wtedy bedzie dopiero ... a nie mowiac o supernovej, rok temu czy 2 lata temu niedaleko ziemii wlasnie byla, ale udalo sie ominac (czyt. nie doleciala )
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |