| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zdrajca - słowo zapomniane | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52 |
|
Ten temat rósł we mnie od długiego już czasu.
Słowom zmieniajš znaczenie. Niektórych już nie ma.
Inne sš tylko historycznym wspomnieniem.
Czy i to jest już tylko pustym, nie niosšcym w sobie treci dwiękiem, które
tylko w uczciwych ludziach wzbudza cichy lęk i przerażenie ?
Nazwanie kogo tym słowem nie niesie już żadnych konsekwencji,
bo każdy ma prawo do własnego punktu widzenia, do "mylenia inaczej" ?
Może w imię "dobrze" pojętej tolerancji powinnimy wymazać to słowo ze słownika ?
Co wreszcie z karš za zdradę, skoro sama zdrada już nie istnieje ?
Pozdro
ps. niczego więcej nie pragnę, jak tylko tego, by Tak było tak, a Nie było nie
|
|
|
no i ja chcę usłyszeć jaka prawda w oczy kole, co uważasz za prawdę?
|
|
|
zaprawdę powiadam wam prawda istnieje tylko dla tego co jš wymylił, obiektywna prawda (dla większej iloci ludzi) nie istnieje.
A dlaczego mi odpowiadasz na moje pytanie pytaniem? To nieładnie i do niczego nie prowadzi, wszak to odpowiedzi wskazujš drogę, a pytania nas tylko kierujš w danš stronę.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
czyli wyznajesz relatywizm?
pytania sš zachętš do rozmowy, stwierdzenia sš wyrażeniem własnego zdania, zanim jednak wyraże własne zdanie chce wiedzieć na jaki temat mam je wyrazić, chcę poznać twoje poglšdy, to ma być niegrzeczne?
|
|
|
Od poczštku, napisałe mi: "przytocz, chętnie poczytam", ja się spytałem co mam ci przytoczyć, a ty mi na to odpowiadasz pytaniem.
Ja nic nie wyznaje. Ja gram słowami.
|
|
|
chodziło mi o to
"W całym artykule nie ma rzadnych faktów, tylko przemylenia autora, które nijak majš się do stanu faktycznego, tzw. pobożne życzenia. Można więcej ale nie chcę cię przytłoczyć ;)."
można więcej...? o to mi chodziło...
|
|
|
Po pierwsze szuinegu artykuł jest z 7/2005 - co napisałem, więc nie pisz, że "ukazuje się włanie teraz gdy rzšdzi PIS" - nic tam o PiS-ie nie ma.
Po drugie, odnonie PiS-u, to jest to taki fenomen na polskiej scenie politycznej, który z nikim (na dłuższš metę) jak na razie nie potrafi się dogadać, bo wszyscy sš li, tylko PiS jest dobry - no tak, to przecież ten diament, a reszta to popiół.
Jak dla mnie, po prostu system partyjny się nie sprawdza, wolałbym głosować na ludzi, którzy nie majš zwišzanych ršk jakimi umowami, nikomu niczego nie zawdzięczajš, nie sš czego winni swoim kolesiom, mogš być po prostu niezależni i sami odpowiadać za siebie. Ale żeby to nastšpiło, to najpierw musi się to wszystko rozwalić, trzeba zaorać i zaczšć od poczštku, a wtedy będzie można wybrać "starszyznę plemiennš".
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
podpisałbym się pod tym co piszesz DW z jednš wzmiankš, że ta starszyzna to nie muszš być najstarsi, ale ludzie młodzi którzy naprawdę majš zdolnoci ku temu by rzšdzić.
|
|
|
O widzisz antiUS, post darka to sš argumenty. Tak racja darku, my jestemy cacy a kto nie znami ten jest bee. Też bym wolał na takich głosować, ale nasza demokracja to uniemożliwia bo nie głosujemy na ludzi tylko na partie co jest chore samo w sobie, a jak już ma być tak to lepiej jak zamiast ty 460 ludków będzie w sejmie 10, przecież i tak 130 (czy ilu ich tam jest) PISaków zagłosuje tak jak im każe jeden kaczor, samoobrona to głos leppera, PO tuska, LPR giertycha. Normalna paranoja. Masz też rację że trzebaby to rozwalić i zaorać, zgłaszam się do rozwalania :D.
Daty artykułu nie zauważyłem choć szukałem (widać nie tam gdzie trzeba - na tym skanie szukałem), mea culpa.
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
szuineg, zanim cokolwiek zaczniesz rozwalać, pomyl choć przez chwilę,
co zaproponujesz w zamian i czy nowe na pewno będzie lepsze, czy tylko nowe.
Pozdro
ps. DW, cały czas pozostaje w mocy to, co napisałem. Twoje argumenty sš prawdziwe
tylko w odniesieniu do braku info o Pis. Reszta to jak zwykle abberacja twojego umysłu.
|
|
|
a ty Ufita jak zwykle nic konkretnego nie napisałe
jak zwykle tylko uznałe, że czyje argumenty nie sš słuszne, bo jak wiadomo jedyne słuszne argumenty masz ty i reszta twoich braci i sióstr z sekty ojca rydzyka
|
|
|
A teraz kochani wyborcy, pocałujcie nas w kupry.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |