Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jeśli się mylimy i zmiany nie nastąpią to:
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

zastanawialiœcie się co się stanie jeœli się mylimy, bo ja tak. Scenariusz będzie następujšcy: 1. stoimy przed wielkim kryzysem finansowym, wiele ludzi straci pracę 2. politycy straszšc terroryzmem odbiorš resztki wolnoœci obywatelskich bez sprzeciwu obywateli i rzekomo dla ich dobra 3. postęp technologiczny pozwoli na wprowadzenie mikroczipów, gps, a ludzie straszeni coraz bardziej nie tylko zamknš się w swoich domach i willowych dzielnicach ale dadzš państwu większy wpływ na swoje prywatne życie 4. prędzej czy póŸniej wyczerpie się ropa naftowa 5. ludzie będš coraz bardziej egoistyczni, coraz bardziej się oddalš od siebie 6. biurokracja i przepisy jeszcze bardziej niż dzisiaj zastšpiš rozmowę między ludŸmi (już teraz częœciej sšsiedzi rozmawiajš ze sobš za pomocš prokuratora) 7. ludzie sš coraz bardziej pozadłużani, banki mogš zaczšć to wykorzystywać większoœć ludzi i w Europie i USA żyje na kredyt i to napewno nie ulegnie zmianie 8. w szkołach kamery, na ulicach kamery, to już się zaczyna dziać 9. i wiele wiele innych o których zapomniałem, o których jeszcze nie wiemy się rzeczy stałoby gdyby nie to że zmiany muszš nadejœć, i oczywiœcie władza zawsze na wszystko ma jedno wytłumaczenie: dla dobra obywateli. *Brakuje mi wyobraŸni dzisiaj, więc nie wymieniłem jeszcze wszystkiego co by było gdyby nie zmiany, pomóżcie mi i napiszcie co jeszcze...

ja wole nawet nie myœleć, co będzie jak nic się nie wydarzy, żadne zmiany, to będzie scenariusz jak z najbardziej pesymistycznych filmów s-f :/

Co się stanie jak nic się nie stanie? Zmieni się nasze otoczenie, ale My pozostaniemy, nawet jak już będziemy zgrzybiałymi dziadkami to wcišż pozostanie nam słowo, a słowa w końcu popchnš ludzi do czynów. Czy to będziemy my czy nasze wnuki, czy też ich wnuki czas pokaże. Niestety zmiany zawsze pocišgajš za sobš ofiary, dlatego dobro tak często przegrywa, dobrzy ludzie nie chcš ofiar, liczš na to że czas im pomoże, ale czas nie istnieje i samym gadaniem i czekaniem na "zmiany" nic nie zwojujemy. "Lecz teraz kto ma trzos, niech go weŸmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!".

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

wierz mi że jeœli nie nadejdš zmiany tak wielkie by powali㠜wiatowy system władzy nic nikt nie zrobi, zło się zabezpieczyło budujšc granice między państwami, uruchamiajšc buisness i media, nie wygrasz z tym wszystkim dopuki nie zdasz sobie sprawy że ten œwiat od podszewki, każda instytucja, każdy urzędnik jest tylko elementem jednego wielkiego œwiatowego systemu zła, które opiera się przedewszystkim na pozornie... dobrych intencjach a jednoczeœnie na normach które ludzie wyznaczyli bez znajomoœci prawdy o człowieku (zakłamana historia i wszelkie nauki), wyznaczajšc normy społeczne ludzie też je zaczęli egzekwować, i tu tkwi większoœć zła, liczy się większoœć, jednostka zwłaszcza ta która się niepodporzšdkuje idzie albo do więzienia albo do domu wariatów, za dużo by pisać trzeba było by opisać całš paranoję tego systemu. Ale wierzcie mi, że system w którym żyjecie, jest chory dogłębnie, a większoœć widzi tylko ułamek procenta zła. Największym złem sš stereotypy, uogólnienia, system "sprawiedliwoœci", i nader wszystko bezwzględnoœć wobec ludzi którym noga się potknęła. Bezwzględnoœć rodzi potwory. To ten system z drobnego, często przypadkowego złodziejaszka wtršcajšc go do więzienia może zrobić mafioze i nazwać ten proces jeszcze resocjalizacjš.

po co zasiewasz lęk!!!!!!!!!!!!!!!!!! wyjdzmy na ulice i bawmy sie:)))))))))))))))))))))))) kto sie przyłaczy????

masz racje idŸ się bawić... najlepiej kup sobie jeszcze lody w macdonaldzie i œcišgnij nowe dzwonki do swojej komórki z muzykš Britney Spears :-P Prawda dla ciebie jest zasiewaniem lęku, z ust kłamców płynš zwykle słodkie słowa, więc ich lubisz słuchać najbardziej, omijaj więc moje wštki jeœli lubisz wkładać różowe okulary.

http://img90.imageshack.us/img90/2878/sa40000614ss.th.jpg [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Można by jeszcze dużo wymieniać, ale jest jedno ale. Zmiany już następujš i nastšpić muszš, by nastała epoka Miłoœci. Jak ktoœ w to nie wierzy, to obudzi się w 2012 roku. W przyszłoœci obecne czasy bedš li tylko wspomnieniem. Gorzkim wspomnieniem.

Fajny artykul . Niestety , zalozenie partii biedakow nic nie da. Na szytach wladzy tej partii zaraz zrodza sie nowi-bogaci i bajka zaczyna sie od nowa. Problem chyba nie lezy w systemie ale w NAS samych. Trzeba nam przykladu, mentorow, ktorzy pokaza jak zyc bo sami z tym sobie nie poradzimy. Propagowanie obecnego sposobu na zycie (pend ku bogactwu za wszelka cene) poczynilo nieodwracalne zmiany w naszych pokoleniach. Tylko ktos spoza tej rzeczywistosci moze nam pomoc, pokazac lepszy sposob, obalic system pieniadza itd.....

Najlepszym mentorem bylby chyba nasz nioceniony Andrzej L. [%sig%]

Widzę, zę trapi was to, czy zajda jakieœ spektakularne zmiany, czy też nie. Otóż sprawa patrzac ode mie wyglšda tak: 1. Zmiany zachodzš ...i to doœć intwensywnie od wielu już lat. 2. Jest to zwiazane również z przebiegunowaniem planety, które już niemal nastšpiło (została do przebiegunowania ostatnia powłoka i pół) 2A. tego nie widać ze względów Synchronizacyjnych. (tzn. czasem wyglada strasznie, ale to służy Twojemu rozwiojowi: np. umiejętnoœci budowania Niewzruszonego Zaufaniado Siebie) 3. Nowa rzeczywistoœc jest nie dla wszystkich. (Wszyscy nie rozwinšł się do tego stopnia) ..jednak i Ci Stanowiš pewnš wartoœć. Dlatego zostajš deportowani do Naszej Przeszłoœci... Choć Dla NIch to wcišż Przyszłoœc. To Złożony Proces SynChronizacji CzasOPrzestrzeni. 4. Praktycznie porzšdkowane Dynamicznie sš Wszystkie czasoprzestrzenie równoległe, co zwišzane jest z nieustannnymi transferami. Wszystko zorganizowane jest tak, abyœ praktycznie nie zauważała różnicy pomiędzy matrixami (ochorona przed szkoiem potelekinetycznym). Jednak można to wychwycić = Ci sami ludzie , miejsca -a jednak nie Ci sami. 5. Po 2012 pewne dotšd odseparowane Matrixy sa już zMergowane, Ujednolicone, zrównoważone. 6. Tak więc my znikniemy z œwiatów niereformowalnych warhołów i buraków.. chociazby poprzez œmierć (w ich kusej œwiadomoœci). Ale Oni zniknš z naszych Œwiatów, poprzez Zanik debilizmu poniżej pewnego progu. (również poprzez œmierć tychże) Różnica jest taka, że to dla nich bedzie stratš ;))) [pkt.6 trochę uproszczony, ze wzgl na technologię przekazu] BUKA

Ad. pkt.6 W technologi tej... W œwiadomoœci jednostki funkcja zycia zachowuje Pełne Continuum. Œmierć jest jedynie funkcjš interpretacji w œwiadomoœci obserwatora i dotyczy zewnętrznoœci.

..a czasami jest to odbierane , jako "zniknięcie" i wymazanie z pamięci.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.