Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
„Stało się drugiego kwietnia”
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3

„Stało się drugiego kwietnia” W ciepły wiosenny wieczór- pokorny, skromny sam , Strudzony Pielgrzym Œwiata-u nieba stanšł bram A tam mu już Piotr Œwięty ciężkie wrota odmyka, A tam go uœmiechnięty Pan Bóg na progu wita A z ziemi bicie dzwonów głosi mu pożegnanie Że aż u Bram Niebieskich słychać ich wołanie Uœmiecha się Piotr-Słyszysz Panie jak mu grajš? Nie chcš go przecie oddać, bardzo Go kochajš. Dałeœ go tam na chwile, na kawałek drogi A dla nich już bez niego œwiat zimny i wrogi Wycišgnšł Pan Bóg rękę-ChodŸ, spocznij po drodze, Boœ się tam napracował i nacierpiał srodze. Wiele po twej wędrówce dobra pozostało Dałeœ ludziom miłoœci i ciepła niemało. Wyprostuj znów ramiona, piersiom daj wytchnienie, Niechaj cię już opuœci słaboœć i cierpienie. Pielgrzym się wyprostował, popatrzył zdumiony Poczuł się znów silny jakby odmłodzony. -Skoro mnie Panie Boże wezwałeœ do siebie To masz tu pewnie dla mnie pracę pilna w Niebie. Wszak nie na odpoczynek ,ni na próżnowanie Wezwałeœ mnie do siebie Sprawiedliwy Panie. Nie umiem Odpoczywać, nie umiem próżnować Mogę znowu dla Ciebie jak dawniej pracować. Tylko jeœli pozwolisz, im zacznę od nowa Chciałbym ja choć na chwilę zajrzeć do Krakowa Pozwól mi Wadowice odwiedzić w milczeniu, Daj raz na moje Tatry popatrzeć w skupieniu, Bo dawno tam nie byłem, zajrzeć mi tam trzeba, Bo tam mój dom pozostał, poczštek dla nieba I uœmiechnšł się Pan Bóg- IdŸ odwiedŸ swe strony, A potem mam dla Ciebie pracę nieskończonš. Duch Twój we œwiat wyruszy by głosić po drogach Że wszyscy należš do jednego Boga. Aby nie zapomnieli możni tego œwiata Tego czego uczyłeœ przez te długie lata Będziesz Patronem Prawdy....

ladny wierszyk ;D

sam go stworzyłeœ?/łaœ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.