Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy możliwe że to wszystko co będzie już się wydarzyło tylko się nie dokonało
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

Czy możliwe że to wszystko co będzie już się wydarzyło tylko się jeszcze nie dokonało? Coœ w styli drogi widzianej z góry której widać koniec ale się tam jeszcze nie dotarło.

http://wysylkowa.pl/o/d2/5/60625.JPG [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To już było 29.11.2003 na okultyŸmie ale warto to przytoczyć, napisał niejaki Mikołajek. W celu wyjaœnienia toku mojego myœlenia i próby sklasyfikowania Wróżbiarstwa w gronie nauki œcisłej posłużę się pewna metaforš i przykładem a który często sam stosuję we własnych rozważaniach na temat natury Wróżbiarstwa i sensu jej istnienia oraz sensu jego studiowania przeze mnie bo i to dla mnie nie jest najważniejsze. Otóż jak każda nauka stara się wyjaœnić pewien tok zdarzeń właœciwy dla danego czasu, miejsca i przestrzeni etc. Jak jest to ważne dla np. polityka wyjaœniać nie trzeba. W œwiecie materialnym, w którym żyjemy iloœć zdarzeń, która może nastšpić zależna jest od iloœci występujšcych elementów czyli jednym słowem od iloœci masy aby uproœcić przykład nawišżę do totolotka. Znamy iloœć liczb, wiemy jakie jest prawdopodobieństwo, nie wiemy jednak kiedy i co, więcej nie mamy wpływu na proces. W normalnym życiu ze względu na iloœć elementów i zbiorów bioršcych udział w losowaniu przewidzenie prawidłowej kolejnoœci wydaje się wręcz nie prawdopodobne, wniosek przewidujemy efekt nie kolejnoœć. Aby przewidzieć prócz efektu prawidłowš kolejnoœć wydaje się, że winna stworzyć jeszcze bardziej sprawne instrumenty badawcze niż posiadane dotychczas i tym samym fakt ten statuuje sens jej dalszego istnienia i powoduje, że staje się naukš otwartš. Instrumenty te winny dać dwie możliwoœci charakterystyczne dla wróżki i władcy charyzmatycznego. Wróżka jako osoba mogšca podróżować w czasie ma dostęp do poszczególnych etapów wybuchu może go obserwować, władca charyzmatyczny posiada zdolnoœć telepatycznej kontroli i wydawania poleceń innym jednostkš – inaczej mówišc posiada odpowiedni zbiór danych tak jak lekarz, œlusarz czy adwokat na których pracuje jego mózg – nic wielkiego tam się nie dziej. A wracajšc do masy, i moje teorii gdyby wzišć 100 kg dynamitu i doprowadzić do jego wybuchu to możemy wyliczyć siłę jego wybuchu oraz zakres jego oddziaływania (odległoœć przedział w czasie i punkt dotarcia fali) oraz najważniejsze czas istnienia tego wybuchu, wyobraŸmy sobie zatem, że w czasie tym pewne organizmy rodzš się i umierajš parę tysięcy razy oraz przechodzš ewolucje itd. Oczywiœcie używajšc oka prawie nic nie zarejestrujemy, mózg zakłócony zostanie przez głoœnoœć dŸwięku a tym samym jego iloœci do przetworzenia i zblokuje analizę oka, przykład œmierć od strzału z bliskiej odległoœci i brak odczuć ofiary – po prostu nie zdšży odczuć bólu. Pomijajšc oczywiœcie brutalny przykład gdy użyjemy kamery poklatkowej z prędkoœciš np. 20tys zdjęć na sekundę i skupimy się na zdarzeniu a nie pochodnych to możemy zapisać i odtworzyć przebieg wybuchu – kontrolować go w jego trakcie nie możemy. Możemy zmienić tylko masę poczštkowa i zmienić jego przebieg ( zasięg i siłę – oddziaływanie na otoczenie) – zdolnoœć odtwarzania tej kamery i zatrzymywania jej w poszczególnych klatkach posiada właœnie wróżka – dzięki niej możemy zajšć miejsce bardziej lub mniej narażone na skutki wybuchu lub po prostu go uniknšć. Różnica miedzy nami a niš (wróżkš) jest tylko taka, że nasza zdolnoœć jest tylko w czasie teraŸniejszym i podróżowanie miedzy wymiarami jest zamknięte – zostaje nam wnioskowanie tak jak np. w logice formalnej. Do tego wyobraŸmy sobie, że istnieje coœ bardziej rozwiniętego od nas (my w porównaniu z komórkami jesteœmy dla nich Bogami – dla ludzi pierwotnych np. co widzieli w latach 40 po raz pierwszy samolot też byliœmy) jak Bóg dla którego my żyjemy w czasie przeszłym. On tylko realizuje proœbę wróżki i odtwarza kasetę wideo. Istniejš też techniki pobierania informacji bezpoœrednio z półki bez poœrednictwa Boga ale jest to już i można to tak nazwać Boski Stopień Wtajemniczenia i doœć niebezpieczny, jeœli dokładnie nie jest sprecyzowany adres i miejsce gdzie leży kaseta może dojœć do odczytywania nie koniecznie obrazów przeznaczonych dla „widza”. Jak Państwo zauważyli na opisanych wczeœniej przykładach w zasadzie wszystko do czego doprowadził człowieka postęp techniczny naturalnie występuje w przyrodzie. Mówišc odwrotnie człowiek próbujšc wyznaczyć własne kierunki rozwoju podpatruje przyrodę. Dejavu o którym wspominał wczeœniej jeden z dyskutantów na tym forum jest niczym innym jak chwilowym dostępem do tego przysłowiowego „filmu wideo” do którego ma dostęp wróżka czy wróżbita, jasnowidz jak wolicie, słowa operator serwera z ograniczonym dostępem do zbiorów używał nie będę, występuje wtedy, rzeczywiste odczucie, że widzieliœmy to wszystko i znamy to wszystko ale nie rozumiemy co się dzieje, że tak jest. Pozdrawiam Igor

jak widze nick igor to juz nieczytam postu ;/

A ja wlasnie Igora czytam ! Ludzie chca wiedziec wszystko i nad tym usilnie pracuja. Pamietajmy o jednym, ze nauka jest wykorzystywana przeciwko ludziom !!!!

"Pamietajmy o jednym, ze nauka jest wykorzystywana przeciwko ludziom !!!!" Czyzby? To telewizor jest przeciwko tobie? albo samochod?...

Telewizor oglupia ludzi, a samochod moze zabic.

Nóż może skaleczyć, dziki chomik może ugryŸć. Ale Goœka coœ nie może zaczšć myœleć. Wszystko co jest w telewizorze ogłupia ludzi? Samochód może zabić tak sam z siebie. Z tobš Goœka rozmawia się jak z głupim (nie mylić z mšdrym) dzieckiem. Nauka jest wykorzystywana przeciwko ludziom - i w myœl tej zasady już dawno przestałaœ się uczyć, zatrzymałaœ się w rozwoju. Co ty tutaj robisz? Mówię Ci Goœka - zacznij się wreszcie ostro leczyć. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja bym Darku nie był taki surowy w końcu Goœka jak mało kto szuka i to się liczy, a błšdzenie? błšdzenie to ludzka rzecz. Kto szuka ten błšdzi - stara prawda. Pozdrawiam Igor

Ja juz wszystko znalazlam i dlateko pisze, tak jak to wyglada naprawde !!!! Nie jestem zniewolona teoriami wladcow swiata i mamona !!!!

Igor ale jest starsze powiedzenie "Kto szuka ten znajdzie" wiec bym sie nie zgodzil

hehe no Goœka to juz nieuleczalny przypadek :P

Gosiu, to powinnas robic za biuro rzeczy znalezionych ^^ powiedz Ty mi, gdzie Ty to znalazlas? kangury Ci powiedzialy? bo przeciez z oficjalnych zrodel nie korzystales, bo one klamia... no TV oglupia, wiec Ty zapewne informacje bierzesz z glowy.. zakladasz GOOGLE do nurkowania na glowe i wsluchujesz sie w HAARPA, wyciagajac od niego informacje o swiecie... genialne i o zgrozo jakie wiarygodne ;]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.