| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cloudbusting | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
|
Witam!
Czy ktos z forumowiczow zajmowal sie tym zagadnieniem?
|
|
|
Kombinujecie bez rezultatu, bo wasze usiłowania nie majš naukowych podstaw.
Spróbujcie zbudować teorię, póniej zróbcie dowiadczenia potwierdzajšce, a
będziecie mieć to, o co wam chodzi.
Darmowych ródeł energii szukać należy w oparciu o znane już zjawiska.
Do jednego naczynia wrzućcie pole E-M, przestrzeń, czas, no i wodór oczywicie.
W stosunkowo prostych warunkach można przy wykorzystaniu znanej wiedzy
zbudować urzšdzenie, które "produkuje" więcej energii, niż jej zużywa by działać.
Dodam dla ułatwienia, że zjawisko wykorzystuje efekt tunelowy i fuzję.
|
|
|
Kubelku, podaj mi jakies namiary na Ciebie. Czy uzyskales jakies ciekawe rezultaty bawiac sie Hieronimusem ? Jesli tak, to jakie ? Masz moze jakas stronke ?
a do wszystkich:
..."Wyobraznia jest wazniejsza od wiedzy".... - Albert Einstein
i smiejcie sie pelna geba, bo jutro mozecie stracic zeby !
[%sig%]
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
ufito, najpierw każesz innym oblać głowy zimnš wodš, a za chwile piszesz: "W stosunkowo prostych warunkach można przy wykorzystaniu znanej wiedzy
zbudować urzšdzenie, które "produkuje" więcej energii, niż jej zużywa by działać.
Dodam dla ułatwienia, że zjawisko wykorzystuje efekt tunelowy i fuzję."
Jak dla mnie znana wiedza to ZASADA ZACHOWANIA ENERGII, więc nie ma urzšdzeń które produkowałyby więcej energii niż jej zużywajš, to bzdura, sš urzšdzenia które mogš zamieniać nieznanš formę energii w to co znamy, ale nie ma czego z niczego. Gdyby było inaczej to po wynalezieniu takiego urzšdzenia o nadsprawnoci energetycznej poprzez jego urzytkowanie wytworzylibymy taki nadmiar energii że zniszczony zostałby cały wszechwiat.
Efekt tunelowy to zjawisko kwantowe i nie występuje w klasycznej fizyce (gdyby tak było możnaby rzeczywicie "rozmnażać" energię), a jedynš fuzję jakiej dokonał człowiek to bomba termonuklearna.
|
|
|
Co prawda przy zjawisku tunelowym, zasada zachowanie energii się sypie :)
Aczkolwiek nie sšdze by przy użyciu praw fizyki obecnie znanych dało się skonstuować takie urzšdzenie o sprawnoci pow 100%
|
|
|
Jeli kepułg chcesz ze mnš polemizować, to najpierw czytaj uważnie i staraj się zrozumieć.
Moim celem jest podsunięcie pomysłu, a nie pouczanie.
Dlatego postaram się wyjanić, co miałem na myli.
Jeli wemiemy pod uwagę uproszczonš definicję sprawnoci, to
wg niej sprawnoć, to stosunek energi otrzymanej do włożonej razy 100, wyrażony w
procentach.
Ponieważ energia włożona, czyli doprowadzona przez nas do urzšdzenia jest mniejsza
od otrzymanej, to mamy do czynienia ze sprawnociš większš od 100%.
Uproszczenie polega na nieuwzględnieniu energii pobranej z paliwa, gdyż jest ono
powszechne i tak tanie, że można je pominšć. Masz rację - definicja ta pomija prawo
zachowania.
To i tylko to miałem na myli.
Chodzi o fuzję t-j w "zimnej" plazmie protonowej.
Znów słowo "zimnej" użyte zostało jako miara włożonej energii i nie obrazuje
rzeczywistej temperatury.
Rzeczywista temperatura okrelona jest poprzez parametry: energia, czas, przestrzeń i
specjalny układ koncentracji energii fali cinienia.
Reagenty znajdujš się w stanie plazmy o maksymalnym stanie jonizacji.
Pomysł zrodził się w oparciu o obserwacje astronomiczne i życie gwiazd.
Otóż efekt tunelowy okrela, że istnieje niezerowe prawdopodobieństwo
zajcia zjawiska nawet przy niespełnieniu warunku osišgnięcia energii progowej dla
pewnego zajcia takiego zjawiska.
Czyli istnieje szansa, że nawet przy dużo niższej od wymaganej temperaturze
zajdzie reakcja fuzji t-j .
Oczywicie im temperatura wyższa, tym P jest wyższe.
Temperatura jest funkcjš kilku parametrów, m.in. energii włożonej, objętoci roboczej,
czasu reakcji, warunków E-M reakcji.
Dalsze szczegóły nie sš mi na razie znane. Wiem tylko, że efekt JUŻ wychodzi
dowiadczalnie. Paliwem jest zwykła woda w stanie cieczy.
Ciekawostkš jest to, iż zjawisko zachodzi znacznie lepiej w skali mikro niż w skali
makro. Z całš pewnociš nie chodzi tu o elektrolizę wody.
Pozdro
|
|
|
o ja pierdziele bška puszczam prrrrr ...... Ufita Ty pedale okrutny cišgle tylko pierdzisz swymi mierdzšcymi , skażonymi pustotš Twego umysłu tekstami . Ufita wiem że Stary i Gruby i lubisz wpierdzielać pšczki i Kurczoki ... dam tobie rozrywke spedalony człowieczku w skórze emerturze emerytowanej twym wiekiem ... więc Słuchaj --- jo takim gadom jak ty zawsze wciskam kasete o jakoci .. ( Czekaj Myle ) Ooo Ooooo !! mam MPEG . łapiesz klocku kapuciany ??? .. więc tak , teraz tytuł -- Kubu Puchatek i Friends -- bardzo edukacyjno przyrodniczy to film ., Kubu puchatek odsłania alkowy tajemnic Umysła i jego poplštanych scenariuszy które tworzš człowieki na codzień w ekstazie udupienia się w życiu nierozwojowym tj. jak Ty.
Od siebie co wrzucę .. jestem Doktorem Habilitowanym który wykłada w chinach i bangoku , oo w Maroko też .. Maroko to miasto pajška leona przyjaciela leopolda co poldkiem po wybrzeżu miga w ciepło orgazmowe noce naszej cudnej i przekochanej polki Polski :))) i wiedz ... zabijasz się niszczšc oczy na staroć . Mylisz że wylewnoć twych mšrdoci skłoni kogo do mylenia poza tobš samym ???? bo ja myle , że nie . Sam się skłonisz ku jeszcze głebszej i perfidnej głuoptcie jakš zarzucasz innym . Ja sam jestem głupi ,skonczony idiot ! i jest mi dobrze z prawdš na ustach wybijanš cudem techniki - klawiszami na radio - czy jako tak he he . Moja Merry zwie się Rysia przesyła tobie mój Ty zšbku spedalony całusa w Fallusa . Tylko uważaj jak go wycišgniesz , bo Rysia ma próchnicę zaawansowanš i nie ma czucia w szczenie , więc czasem jak kogo polubi i buziaka daje .. to rysuje powierzchnię . A od siebie Kocham Cię Ufito i życze tobie więcej Siły w zewnętrznym wiecie opuszczonych monitorów i kabli netowych .
Buzka od Leopoldka co poldkiem lubi migać
|
|
|
WOW, ufito piszšc: "Uproszczenie polega na nieuwzględnieniu energii pobranej z paliwa, gdyż jest ono powszechne i tak tanie, że można je pominšć. Masz rację - definicja ta pomija prawo zachowania." jak ty bierzesz takie uproszczenia pod uwagę to wszyscy jedzimy nadsprawnociowymi pojazdami, szkoda tylko że to paliwo wcale nie jest takie tanie jak by być mogło.
dalej: "Jeli kepułg chcesz ze mnš polemizować, to najpierw czytaj uważnie i staraj się zrozumieć. Moim celem jest podsunięcie pomysłu, a nie pouczanie."
Jeżeli nie jest twoim celem pouczanie to dlaczego to robisz? (bez uzasadnienia), czy moja wypowied sugeruje że nie przeczytałem uwaznie tego co napisałe wczeniej?
"Darmowych ródeł energii szukać należy w oparciu o znane już zjawiska.
Do jednego naczynia wrzućcie pole E-M, przestrzeń, czas, no i wodór oczywicie.
W stosunkowo prostych warunkach można przy wykorzystaniu znanej wiedzy
zbudować urzšdzenie, które "produkuje" więcej energii, niż jej zużywa by działać." - Takie co to żadna podpowied, każdy kto by się odrobinę interesował wie jak działa słońce (po co do tego zestawu czas i przestrzeń? to chyba parametry bez których nie da się nic zrobić -nikt nie zrobił jeszcze czego z niczego, lub czego w zerowym odcinku czasu).
dalej: "Dalsze szczegóły nie sš mi na razie znane. Wiem tylko, że efekt JUŻ wychodzi dowiadczalnie. Paliwem jest zwykła woda w stanie cieczy.
Ciekawostkš jest to, iż zjawisko zachodzi znacznie lepiej w skali mikro niż w skali makro. Z całš pewnociš nie chodzi tu o elektrolizę wody."
Ten efekt to na razie tylko obserwacja efektu tunelowego, czy atomów w stanach superpozycji, na razie na ziemi (oficjalnie) nikt nie osišgnšł kontrolowanej reakcji fuzji i moim zdaniem będzie o to ciężko.
łatwiej (i bezpieczniej) byłoby zainicjować takš reakcję na orbicie okołoziemskiej w dużym reaktorze, lub we wnętrzu księżyca.
|
|
|
Drogi kepułg,
jak bym podał gotowe, to nie byłoby ciekawe.
Sam nie mogę nic zdradzić, bo pomysł nie jest mój.
Skala mikro o której piszę, nie jest skalš atomowš !
Chodzi o to, że urzšdzenie działa majšc wymiary centymetrowe,
a nie np. metrowe czy milimetrowe.
Czas i przestrzeń sš szalenie ważne, zapewniam cię.
Przestrzeń jest potrzebna do uzyskania gęstoci plazmy,
a czas decyduje o rezonansie i koincydencji zjawisk.
Dopiero nałożenie kilku zjawisk daje pożšdany efekt.
Prace toczš się nad uzyskaniem największej sprawnoci, czyli
chodzi o to, aby jak najwięcej protonów zmusić do fuzji
poddajšc je takiemu samemu pobudzeniu.
Zjawisko jest impulsowe, a moc jak na takie wymiary doć znaczna.
Energia powstaje w postaci ciepła.
Istota zjawiska jest jak poprzednio pisałem.
Z tego co wiem, to do silnika (generatora) jest jeszcze daleko.
Jeli silnik powstanie, to być może w postaci turbiny, nie wiem.
Pozdro i dzięki za zainteresowanie
ps. dowiem się, co słychać w pracach i może co będę mógł
opublikować
|
|
|
Ty chyba naprawdę jeste Ufita :)
Chcę jedno takie urzšdzonko.
Przynajmniej na ogrzewaniu zaoszczędzę.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Witam! zapraszam na stronę www.republika.pl/joe_cell
- opisy ogniwa Joe'go
- linki do filmów Joe Cell
- zdjęcia ogniwa
- ksišżka Alex Schiffer The Joe Cell
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |