Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy słudzy diabła świadomie służą swemu władcy ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300

Wielu jest ludzi, którzy na tym i na innych forach starajš się w sposób mniej lub bardziej podstępny szerzyć fałsz, deprawację, idee fałszywej wolnoœci itp. Załóżmy, że sprowadzili poprzez swojš pisaninę niejednego człowieka na złš drogę. W ten sposób stajš się sługami szatana. I tu pojawia się pytanie jak w temacie: Czy słudzy diabła œwiadomie służš swemu władcy ? I dalej, czy jeœli nieœwiadomie, to kara za te czyny będzie mniejsza, niż gdyby czynili to w pełnej œwiadomoœci ?

A rob czlowieku co chcesz. Ruchaj sie z kim chcesz i w co chcesz. Twoja sprawa. Ja cie nie krytykuje za to czy jestes pedalem czy kimkolwiek. Czytam i wyciagam wnioski i jesli chce odpowiadam, a ze komus sie to nie podoba i mnie wyzywa to co mam nadstawiac drugi policzek? [%sig%]

tak mówi pismo œwięte :)

To sie nadstaw. [%sig%]

najpierw Ty mi nadstaw :)

Przeciez ty jestes zajety przez MOD. [%sig%]

Mój błšd, nie dojżałem twojej wypowiedzi: "Autor: AntiUS Data: 23-04-2006 23:58 nigdy nie należy być bezbronnym i zbyt ufać ludziom, ale to wcale nie oznacza że należy się stawiać w roli Boga i decydować o ich życiu, mamy prawo do obrony ale nie do decydowania siłš o czyimœ losie." A co jeżeli losy ludzi się splatajš w taki sposób że to co dla jednego jest ograniczeniem wolnoœci drugiemu uratuje życie? Albo co jeżeli czyjaœ wolnoœć doprowadzi do czyjegoœ nieszczęœcia? Chciałbyœ wzišœć za to odpowiedzialnoœć? Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę z tego co robi (a raczej większoœć sobie nie zdaje), czemu jest tyle wypadków drogowych pomimo istnienia sztywnych regół? Bo te regóły kogoœ ograniczajš, a ten ktoœ chce być mšdrzejszy więc jedzie 100 tam gdzie jest 50 i bum wypadek. A my możemy tylko gdybać co by było jakby taki głšb pomyœlał zanim wsišdzie do auta. Samochody to idealny przykład braku samokontroli u ludzi.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

mówiš mi szybki lopez. pamiętasz jak sznurówki sznurowałeœ ;) To byłem ja.

Promyk pieprniczysz jak potluczony Kaziu. [%sig%]

szuineg: każdy powinien odpowiadać tylko za siebie

Dobranoc monotematycznoœć mnie uœpiła.

Chciałbyœ żyć na œwiecie gdzie każdy odpowiada sam za siebie??

tak

A dlaczego ja mam brac odpowiedzialnosc za idiote, ktory za szybko jedzie. Zawsze mowie zeby sie te wszystkie debile pozabijaly gdzies na drzewach nie robiac nikomu krzywdy.Ja nie ufam nikomu na drodze.Co do splatania sie losow w roznych okolicznosciach. No coz nie wszystko mozna przewidziec. Wypuszczajac kryminaliste z wiezienia trzeba sie powaznie zastanowic czy cos z tego nie wyniknie. Wiele bylo takich przypadkow, a w naszym chorym systemie prawnym gdzie prawo chroni przestepce takie wypadki przy pracy sa szczegolnie dotkliwe dla zwyklych zjadaczy chleba. [%sig%]

z drugiej strony przestępca idšc do więzienia staje się jeszcze gorszym przestępcš i jak wyjdzie będzie jeszcze bardziej bezwzględny, więzienie to zemsta społeczeństwa a nie resocjalizacja,w przyszłoœci trzeba będzie się nad tym głębiej zastanowić, zwłaszcza ze zwykle jest tak że wielcy złodzieje (politycy) zamykajš małych :-P

witek, piszesz: "A dlaczego ja mam brac odpowiedzialnosc za idiote, ktory za szybko jedzie. Zawsze mowie zeby sie te wszystkie debile pozabijaly gdzies na drzewach nie robiac nikomu krzywdy.Ja nie ufam nikomu na drodze." Nie każę ci brać za niego odpowiedzialnoœci, ja nie chcę dać temu idiocie prawa do samoustanawiania co jest dla niego dobra a co złe. Możesz nie ufać nikomu na drodze, ale to cię nie uchroni przed wypadkiem.

Trochę więcej wiary szuinegu w ludzi, niektórzy dobrze wiedzš co robiš. Mojego kolegę kiedyœ zatrzymała Policja za zbyt szybkš jazdę i powiedział im, że jest poważnym człowiekiem, że wie co robi, że dostosowuje szybkoœć jazdy do warunków na drodze (inna sprawa, że miał legitymację SW) i mandatu nie dostał. Wiesz szuinegu, że większoœć ludzi mimo ograniczenia do powiedzmy 90 km/h w razie trudnych warunków jedzie wolniej? Sš nawet przypadki, że to właœnie zbyt wolna jazda może powodować zagrożenie na drodze. Reasumujšc: ludzie sš różni i nie można wszystkich traktować jak matołów. Każdy przypadek powinien być rozpatrywany indywidualnie. A ludzie przestajš myœleć, jak ktoœ myœli za nich. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.wendol.cba.pl/books/polecane/wolnawola.pdf [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dary Dary losu...

Jak do tej pory dzieki tej elementarnej zasadzie braku zaufania komukolwiek na drodze od 15 lat nie mialem stluczki i chcialbym aby tak pozostalo. Ulanska fantazje pozostawiam debilom, ktorzy na szwajcarskim serze proboja osiagi swych furmanek.Zdarzalo sie wielokrotnie, ze to ja musialem podejmowac trudne decyzje wlasnie za kogos kogo poniosla fantazja.Jazada samochodem to nie wyglupy gokardem na torze. Uwazam, ze przed przystapieniem do kursu a w konsekwencji egzaminu nalezaloby przeårpwadzac testy psychologiczne, czy delikwent w ogole nadaje sie do prowadzenia samochodu. [%sig%]

Użyłem porównania metody "róbta co chceta" do jeżdżenia autem, a wy mi od razu zaczynacie dyskutować o samochodach. Ludzie sš zwierzętami i nie należy im pozwalać na życie według własnego uznania (i teraz doszłem do tego że jeżeli jest jakiœ spisek i rzšd œwiatowy to ja się pod tym podpisuje). Poddaję się, jak chcecie mieć wolnoœć i swobodę to proszę bardzo, ale najpierw trzebaby te zwierzęta (ludzi) wytresować, a do tresury jest potrzebna kara i nagroda, my chyba jesteœmy własnie tresowani.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.