Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Gdzie jest fortuna Matki Teresy ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1747 " Jeœli ktokolwiek jest w niebie, to z całš pewnoœciš Agnes Gonxha Bojaxhiu ze Skopje, znana lepiej jako Matka Teresa. 6 stycznia 1929roku przybyła do Kalkuty jako 18- letnia siostra " Zakonu Loretańskiego". 68 lat póŸniej czcigodni tego œwiata zebrali się w Kalkucie, aby jš uczcić pogrzebem rangi państwowej. Podczas tych 68 lat założył zakon, chyba najbardziej skuteczny w historii Koœcioła katolickiego, otrzymała Pokojowš Nagrodę Nobla i została najsłynniejszš katoliczkš naszych czasów. Były sekretarz generalny ONZ, Perez de Cuellar, nazwał jš " najpotężniejszš kobietš œwiata". Żaden człowiek na naszym globie nie cieszył się tak wielkim szacunkiem, jak Matka Teresa. Była przykładem dla pokoleń, autorytetem moralnym stulecia. Jej kanonizacja jest już tylko kwestiš czasu. Czy dozwolone sš wštpliwoœci w obliczu takiego posšgu? http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,1747

a chuj ci do tego, nie interesuj się bo cie jeszcze dziabne z zaœwiatów

Tempa mózgownica !!!! Jednak !!! Powal troche w œcianę może ci się rozjaœni .

Dobrze, pojedynek dwóch młotów. Zobaczymy, który większy(i cięższy). He he he !

Ufita Sierpem od razu walisz? Powodzenia :)))) Nie dziwi mnie to !!!

Chyba nie myœlisz, że po przytoczeniu Ÿródła, będšcego słynnym z kłamstw wszelkiej maœci podejmiemy rzeczowš dyskusję. Pa ! ps. oglšdaj lepiej Nie do wiary. Tam jest mniej kłamstw, niż na tym twoim plugawym portalu.

Plugawy , nie plugawy - zawsze może zawierać ziarnko prawdy ! Z tobš raczej o rzeczowej dyskusji nie może być mowy. Zawsze uciekasz gdy ci coœ nie pasuje. Nawet r a c j o n a l n y c h argumentów nie przedstawisz za " NIE " ! Więc o czym z tobš dyskutować !!!

Sprytnie, ale nie wcišgniesz mnie do dyskusji. Racjonalizm - odmiana wiary polegajšca na tym, że jej wyznawcy myœlš, że myœlš. Wierzš, że nie wierzš. Żegnam. ps. zgodnie z powyższym zmień ksywę.

Ufita Bo myœlenie o myœleniu to nic innego jak filozofia . I może własnie dlatego , że nie sa zindoktrynizowani koœcielnie inaczej myœlš....czy fałszywie? czy prawdziwie? Kto jest w stanie to sprawdzić. Jasne ! Tylko ty !!! Czy wierzš , że nie wierzš ? Może zwracajš uwagę na to by nie karmić się tak bezkrytycznie wszystkim co na tacy owieczkom sie poda. Zgodnie z zyczeniem....Żegnam :))) Cogito ergo sum :))))))

ty grzeszniku! filozofia to grzech, tylko ci filuterne zofie w głowie...

Uważaj Cogito, bo czarne jest sprytne i wredne. Majš wprawę w praniu mózgów takich owieczek jak Ufita. Ufita - nad tobš nie trzeba już nawet pracować i pamiętaj, że oni swoich wyznawców majš za dojne krowy (za idiotów), a sami w wiekszoœci nie wierzš w to co mówiš, ale majš w tym duży interes. To jest polityka. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.