Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ELEKTRONICZNA KONTROLA
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16

W głowie kłębiš się nam myœli, których nie chcemy. Męczš nas uporczywe i irytujšce migreny. Nie czujemy się swobodnie. Otóż jest możliwe, że nie jesteœmy sobš. Nasz umysł może być przez kogoœ zdalnie sterowany. JAK NA CZŁOWIEKA DZIAŁAJĽ FALE ELEKTROMAGNETYCZNE? Nasz system nerwowy pracuje w zakresie niskich częstotliwoœci na falach o centymetrowej długoœci. Za pomocš tych częstotliwoœci włókna nerwowe przenoszš wrażenie bólu, uczucie głodu, zmęczenia, mdłoœci, poczucie równowagi itp. Jeœli na naturalne sygnały generowane w ciele nałoży się sztuczne sygnały przesyłane w formie centymetrowych fal, do mózgu może dotrzeć informacja np. że trzęsie się ziemia, albo że dzieje się coœ złego i trzeba w panice uciekać. Nasza œwiadomoœć złudzenie przyjmie za rzeczywistoœć. Od lat napływajš doniesienia mówišce, że rzš¬dy niektórych państw zaangażowane sš w ba¬dania i opracowanie skomplikowanych tech¬nologii umożliwiajšcych bezpoœredni wpływ na umysł człowieka. Celem tych badań jest uzyskanie nowych „bezpiecznych" broni oraz rozwijanie nowatorskich strategii wojskowych. Istniejš jednak uzasadnione obawy, że tech¬nologia ta będzie niewłaœciwie stosowana. Broń bowiem może służyć nie tylko do celów wojskowych, ale także do ingerowania w stre¬fy życia społecznego. Kto bowiem posiada kontrolę nad tš technologiš, może mieć bez¬poœredni wpływ na umysły wszystkich ludzi na œwiecie. Nic więc dziwnego, ze badania otacza się wielkš tajemnicš. Pierwsi byli naziœci Technologia kontroli umysłów ma długš histo¬rię i równie długi okres zaprzeczania jej istnie¬niu. Już niemieccy naziœci rozpoczęli poważne naukowe badania nad możliwoœciš kontrolo¬wania umysłów za pomocš traumatycznych przeżyć. Josef Mengele, zwany „Aniołem Œmierci", przeprowadzał takie badania na bez¬bronnych ofiarach obozów koncentracyjnych. W japońskich obozach jenieckich (i nie tylko tam) doprowadzano ludzi do szaleństwa po¬przez stosowanie psychologicznych manipula¬cji. Ale wszystkie te techniki wymagały mnóstwa czasu i nie zawsze dawały oczekiwane re¬zultaty. Politykom i wojskowym marzyła się broń, która wpływałaby na myœli ludzi za jed¬nym naciœnięciem guziczka. A to oznaczało za¬jęcie się falami elektromagnetycznymi. Po II wojnie œwiatowej technologia ta zaczꬳa się gwałtownie rozwijać. Wschód i Zachód konkurowały w tajnym wyœcigu w pracy nad broniš elektromagnetycznš. Dopiero teraz na œwiatło dzienne zaczynajš wypływać niektó¬re szczegóły badań. Na przykład Denis LeBihan, członek Francuskiej Komisji Energii Ato¬mowej, powiedział publicznie, że techniki mo¬delowania procesów mózgowych osišgnęły ta¬ki etap, na którym „jesteœmy niemal zdolni do czytania ludzkich myœli". Inny naukowiec, Jean-Pierre Changeux, neurolog z Instytutu Pa¬steura oœwiadczył, że: „chociaż niezbędny do tego celu sprzęt jest wysoce specjalistyczny, niedługo stanie się powszechnie dostępny i bę¬dzie można używać go na odległoœć. Otwiera to drogę do takich nadużyć, jak wkraczanie w dziedzinę osobistej prywatnoœci, kontrolo¬wanie zachowań i pranie mózgu". Ciche dŸwięki Technologia noszšca skrótowš nazwę SSSS (Silent Sound Spread Spectrum - Poszerzone Spektrum Cichego DŸwięku) została opraco¬wana przez Amerykanina, dra Olivera Lowery i opisana w patencie nr 5159703. W patencie sposób ten nazywa się „niemym porozumie¬waniem". W skrócie chodzi o to, że naukowcy wykorzystujšc komputery, potrafiš rozpoznać częstotliwoœci fal mózgowych człowieka doty¬czšce okreœlonych emocji. System SSSS umoż¬liwia nagranie owych bardzo niskich lub wyso¬kich częstotliwoœci, a także odpowiedniš ich zmianę - np. uczucie niezadowolenia zmienia na satysfakcję, czy odwrotnie - a potem za pomocš dŸwięków lub wibracji „zaindukowanie" (wzbudzenie) ich w mózgu człowieka poprzez słuchawki, głoœniki itp. Takie zmody¬fikowane fale można zapisać na płycie, by od¬twarzać je wielokrotnie. Naturalnie, owe ciche dŸwięki mogš być ukryte w zwykłej muzyce, gdyż sš niesłyszalne dla naszych uszu. Już odczytujemy myœli! Inna technika to Zdalne Monitorowanie Neu¬ronowe. Pozwala ona nie tylko odczytywać myœli, ale także je przekazywać. W jaki sposób? Wszystko, co przewodzi pršd elektryczny wytwarza pole magnetyczne o charaktery¬stycznych cechach. Każdego z nas otacza pole bioelektryczne. Wytworzone jest ono przez re¬akcje elektryczne zachodzšce wewnštrz nasze¬go ciała, np. przez fale mózgowe. Zaawanso¬wane technicznie urzšdzenia sš w stanie zloka¬lizować takie pole i odczytać elektrycznš dzia¬łalnoœć mózgu nawet z dużej odległoœci. Uzy¬skane w ten sposób dane przetwarza kompu¬ter. Informacja może być przesłana do oœrodka słuchu w mózgu, wywołujšc wrażenie „słysze¬nia gtosów". Można też przesłać obrazy do mózgu œpišcej osoby, wywołujšc okreœlone sny. Tš metodš da się nawet zmieniać nastro¬je, sposób percepcji, a także przejšć kontrolę nad aktywnoœciš ruchowš danej osoby. W Japonii można już kupić sprzęt do odczy¬tu pola bioelektrycznego. W sprzedaży sš tele¬wizory sterowane „siłš woli". Człowiek siedzš¬cy przed ekranem nakłada na głowę urzšdze¬nie z elektrodami, które mocuje się do czaszki. Elektrody te odczytujš elektrycznš działalnoœć mózgu, co pozwala sterować telewizorem za pomocš myœli. Zniewalanie mikrofalami Syntetyczna telepatia to termin używany do okreœlenia techniki wprowadzania do czyjegoœ umysłu stów, myœli i poglšdów za pomocš pewnego rodzaju elektroma¬gnetycznego nadajnika, podobnego do radiowej lub telewizyjnej stacji nadawczej, z tym, że działajšcego w zakresie pasma mikrofalowego. W 1961 roku Allen Frey, biolog i specjalista w zakresie inżynierii psychologicznej odkrył, że człowiek może słyszeć mikrofale. Ludzie wystawieni na działanie promieni mikrofalowych o częstotliwoœci od 1310 do 2982 MHz i œrednim natężeniu od 0,4 do 2 mW/cm2 odbierajš wrażenia foniczne w postaci dŸwięków przypominajšcych brzę¬czenie lub pukanie, które pojawia się w okoli¬cach tyłu głowy. Opierajšc się na badaniach Freya stwierdzono, że za pomocš odpowied¬nio modulowanych mikrofal można przekazy¬wać całe słowa wprost do mózgu odbiorcy. W psychotronicznej wojnie prowadzonej z zastosowaniem modulowanych mikrofal nie trzeba zabijać żołnierzy, wystarczy obezwład¬nić ich poprzez zakłócenie stanu równowagi lub zdolnoœci logicznego myœlenia. Cały naród można by stopniowo podporzšdkować psy¬chicznie za pomocš długoterminowego napromieniowywania go modulowanymi mikrofala¬mi. Kiedy ochota do obrony i zdolnoœć oporu zostanš zniwelowane, wystarczš już tylko poli¬tyczne negocjacje do uzależnienia podbitego w ten sposób narodu. Cywilizacja schizofreników Jakie sš granice możliwoœci manipulowania umysłem? Kolejnym krokiem może być wpro¬wadzenie tej technologii do łšcznoœci sateli¬tarnej. A co się stanie, kiedy dojdzie do sytu¬acji, gdy dwa kraje walczšce ze sobš będš emitowały na tym samym terenie sprzeczne ze sobš przekazy? Czy mieszkańców czeka wtedy schizofrenia, czy może jeszcze coœ gorszego? Wizja Georga Orwella, angielskiego pisarza, który w powieœci „Rok 1984" opisuje totalitar¬ne społeczeństwo poddane stałemu nadzoro¬wi, gdzie nawet najbardziej intymnych myœli nie można ukryć przed władzš, nie jest aż tak odległa. Jednostki niepodporzšdkowanie obo¬wišzujšcym regułom zostanš najpierw zidenty¬fikowane przy zastosowaniu techniki elektro¬nicznej. Następnie sklasyfikowane i poddane wyrafinowanym komputerowym metodom stymulacji osobowoœci. Wszczepi się im pożš¬dane wzorce zachowań. W razie potrzeby usu¬nie się z ich pamięci niepotrzebne wspomnie¬nia, zastępujšc je nowym zestawem przeżyć. Czy tak będzie wyglšdał Nowy Porzšdek Œwiata? JACEK SŁOMIŃSK

Wesołych Œwišt Gosiu Ci życze :)

Ode mnie też Wesołych Œwišt ;-)

Dziekuje bardzo za zyczenia. Swieta minely mi bardzo milo. Mialam tylko problem z dodzwonieniem sie do Polski. Udalo mi sie dodzwonic dopiero w drugi dzien Swiat. Wszystkim zycze radosnego i ciekawego Nowego Roku 2006 !!!!!

odkurzam troche watek.. pomyslalem ze tu bedzie to njlepiej wrzucic Neuronowy dopalacz Newsweek 06:03 Dawno temu udomowiliœmy zwierzęta. Wkrótce nasze mózgi stanš się domem dla komputerów. Czy zapanujš one nad nami, tak jak my nad psem czy koniem? - zastanawia się Bożena Kastory w tygodniku "Newsweek". Wkrótce niepotrzebne nam będš notesy z telefonami i datami ważnych spotkań. W zakamarkach naszej pamięci bez trudu zmieœcimy wszelkie potrzebne informacje. Nauka też nie będzie nam sprawiać kłopotów. Miliony elektronicznych neuronów wprowadzone do naszych mózgów będš przekazywać wiedzę i umiejętnoœci z mózgu do mózgu tak jak dziœ wymienia się e-maile między komputerami. Te elektroniczne komórki nerwowe nauczš się współpracować z biologicznymi oraz komunikować ze œwiatem zewnętrznym. Czy jednak sztuczne neurony i nasze komórki nerwowe będš zdolne do wspólnego działania? Jeden z eksperymentów na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Diego zdaje się odpowiadać na to pytanie twierdzšcš. Zespół neuorbiologa Scotta Makeiga połšczył elektorniczne neurony z żywymi komórkami homara we wspólnš sieć. Hybryda poczštkowo zachowywała się chaotycznie, wkrótce jednak sztuczne neurony zaczęły dokładnie naœladować żywe. Sygnały wysyłane przez jedne i drugie utworzyły ten sam "wzór", jakby podejmowały wspólne decyzje. 30 lat wystarczy, aby do naszej kory mózgowej wprowadziły się miliony elektronicznych implantów. Wspomogš naszš pamięć i szybkoœć myœlenia. Ÿródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,wid,8146428,wiadomosc.html

Przesylanie wiadomosci i myli, to juz dawno praktykuje sie na ludziach. W ktorym watku opisywalam, jak robili to mnie. Nawet wzory chemiczne sprzed 40-tu lat bylam w stanie mowic jak z nut. To przechodzi ludzkie pojecie, co dzisiaj mozna zrobic z czlowiekiem !!!! Dla mnie jedno jest pewne, ze nie wszyscy, ktorych sluchamy i ogladamy w TV sa tak sami z siebie elokwentni, wyksztalceni i maja taka swietna pamiec. Manipulacje sa ogromne. Dlatego jest taka cisza na ten temat.

Ja np. jestem zdalnie sterowany przez moje wyższe ja z czwartego wymiaru i dobrze mi z tym. W ułamku sekundy potrafię przypomnieć sobie wiele rzeczy, przetworzyć duże iloœci informacji i podjšć właœciwš decyzję. Nie muszę nawet zastanawiać się nad tym co mówię - samo przychodzi. W sytuacjach ekstremalnych wchodzę na bardzo wysokie obroty. Nie wiem czemu się dziwisz Gosiu, to jest zupełnie normalne, kwestia ćwiczeń, wprawy. Jak byœ na codzień robiła okreœlone rzeczy, obracała się wœród odpowiednich ludzi, to też (może) byœ doszła do konkretnych wyników. Oj Gosiu, jak ty mało wiesz o psychice ludzkiej. Twoje bezsensowne domysły i wymysły oraz brak logicznego myœlenia nie zastšpiš wielkich braków wiedzy. Swojš edukację zakończyłaœ na szkole. Jakie traumatyczne przeżycie cię spotkało, że zatrzymałaœ się w rozwoju? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dariusz Wendolowski jestes w perfidny sposob przygotowany do tego, zeby zacierac mozliwosci broni HAARP. Zapamietaj sobie, ze tacy jak Ty nie potrafia nikogo urazic. Tacy jak Ty przyczyniaja sie tylko do tego, ze madrzy ludzie potwierdzaja sobie mozliwosci dzialania broni HAARP.

Sterowanie, niesterwanie.. bardziej chcialbym zwrocic uwage, ze juz w mediach masowych zaczynaja o tym mowic.. przygotowujac? ..tego nie wiem, ale podobno podswiadomosc jest tak skonstruowana, ze gdy zanotuje jakis fakt i zapisze w pamieci, choc pozornie o tym zapomnimy, bedzie to pamietala permanentnie, totez w przyszlosci, gdyby cos takiego mialo sie stac, ludzie beda przygotowani na to, nie zdziwi ich takie cos.. a co do tych wzorow chemicznych Gosiu, to jest normalne ..wyobraz sobie ze Twoj mozg jest olbrzymim dyskiem twardym, do ktorego zasobów masz swobodny dostep tylko w drobnym ulamku.. czesc pamieci zajete jest przez zasoby systemowe strujace Twoim cialem, a reszta jest do dyspozycji uzytkownika, logujac przez cale zycie 24h/ na dobe wydarzenia, a podczas snu.. hmm.. robiac byc moze takiego scandisca ;).. natomiast gdy wyszukujesz jakies dane w pamieci i korzystasz z nich, poszerzasz baze danych z danej dziedziny, i dodajesz w swojej umyslowej wyszukiwarce pewne rzeczy do "ulubionych" i masz do nich swobodny dostep, czasem zdarzy Ci sie wybrac losowo jakies danem tak jak te wzory chemiczne.... ale czasem zdarza sie ze do umyslu wkrada sie wstretny robal zwany HAARPem i namnaza sie dodajac sekwencje swoich danych do kazdego elementu zawartego w Twoim umysle... oby nie doszlo pewnego dnia do zdarzenia, kiedy skopiuje sie on do Twoich zasobów systemowych i uswiadomisz sobie, ze np. Twoje serce sterowane jest przez HAARPa.. wtedy zawal gwarantowany ;) reasumujac, przydalby sie format :D mnie zaskakiwal moj dziadek, ktory potrafil ni z tad ni z owad przypomniec sobie jakis wiersz czy rymowanke z dziecinstwa.. kiedy ja na dzien dzisiejszy nie jestem sobie wiele przypomniec, choc uczylem sie na pamiec i uczestniczylem nawet w konkursach recytatorskich. byc moze za kilkadziesiat lat sobie to przypomne :) Teraz troche wody na mlyn dla Gosi i wszechobecnego HAARPA Otoz gadalem kilka dni temu z kolesiem, ktory zajmuje sie bezprzewodowymi sieciami internetowymi w dosc duzej skali (osiedla, cale dzielnice) Opowiadal mi, ze w eterze jest tyle promieniowania, ze nie jestesmy sobie w stanie tego nawet uzmyslowic, jestesmy 24h/dobe przeswietlani roznymi danymi i ponoc sporo ludzi odstawionych od tego zapromieniowanego eteru gdzies w lasy/gory gdzie jest czysto, reaguje na ten stan mdlosciami i zlym samopoczuciem, gdyz ich cialo prawdopodobnie juz jest uzaleznione od takiego srodowiska. / taka mala dygresja, ale analogiczna sytuacja byla w pewnym eksperymencie z myszami, ktore odzywiajac sie na smietniskach i zjadajac resztki dzisiejszego dosc toksycznego zarcia zostaly poddane diecie na "zdrowej zywnosci" mozliwie jak najczystszej od wszelkiego rodzaju dodatkow chemicznych. efekt byl taki ze myszy pozdychaly, poniewaz nie mogly sie przestawic na "dobre" zarcie .. dziwne rzeczy..oj dziwne... pozdrawiam fanatykow, sceptykow, kosmitow i wszelkich zakreconych œmigłowiczów ;D

Gosiu.. mylisz mšdroœć z inteligencjš .. ktoœ może być inteligentny jak Goethe ale nafaszerowany pewnymi informacjami bedzie monotematyczny i uparty jak osioł.. a to juz wyklucza jego mšdroœć.

scoop, czy u nauczyciela, ktory wiele lat wyklada ten sam przedmiot, kwestionujesz jego madrosc ??? Zdaje sobie sprawe z tego, czym jest moj mozg. Wiem, ze jest w nim masa wiadomosci. Zdaje sobie tez sprawe, kiedy nastepuje ingerencja w moj mozg. Zastanawia mnie tylko, czy taka ingerencje mozna robic nieswiadomie ?

wracajac do watku http://komputery.wp.pl/kat,12773,wid,8152260,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2 bardzo Ciekawy wywiad a co do nauczycieli Gosiu, to sa ludzie i parapety, i moze sie zdarzyc i taki, ktory po 40 latach nauczania swojego przedmiotu nie wyjdzie poza narzucony program szkolny i niestety bedzie madry tylko w porownaniu do garstki swoich uczniow a do prwdziwej wiedzy i "madrosci" ze swojej dziedziny bedzie mial daleko jak polska reprezentacja pilkarska do mistrzostwa swiata. :) pozdrawiam

reaczej ten link, tamten jest d o drugiej strony ;P http://komputery.wp.pl/kat,12773,wid,8152260,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1

„Czytanie w myœlach” żołnierzy z USA http://www.frazpc.pl/komentarze/news/15831-_Czytanie_w_myslach_zolnierzy_z_USA [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

masakra.. coraz czesciej zaczynam myslec ze taki matrix moze sie za jakis czas ziscic...a najgorsze jest toze nie ma dokad uciec ;)

beda nas podglada? Czwartek, 19 stycznia 2006 Szpiegowskie samoloty będš latać nad Pomorzem PAP 01:40 Na pomorskim niebie pojawiš się supernowoczesne, bezzałogowe samoloty rozpoznania wojskowego, zwane Predatorami. Będš warte 144 mln dolarów! Majš stacjonować w Pruszczu Gdańskim - informuje "Dziennik Bałtycki". Samoloty zajmš miejsce maszyn z 49 Pułku Œmigłowców Bojowych. Oficerowie z Pruszcza Gd. zapoznali się już z ich obsługš podczas służby w Iraku. Pełna nazwa samolotów to RQ-7A Shadow. Wykorzystuje się je w misjach szpiegowskich. Widać je na radarach, jednak ich echo jest tak małe, że uchodzš za ptaki. Właœnie dlatego Amerykanie uzbrojonej wersji tego samolotu nadali nazwę Predator - na pamištkę niewidzialnego bohatera filmu z Arnoldem Schwarzenneggerem - wyjaœnia gazeta. Do Pruszcza ma trafić 16 takich maszyn - z jedna różnicš. Będzie to wersja nieuzbrojona. Nasi wojskowi nazywajš je "cienie". Jeden taki samolot kosztuje 275 tys. dolarów. Amerykanie sprzedajš je jednak w "pakietach" po cztery maszyny plus wyrzutnia i oprzyrzšdowanie. Koszt - 36 mln dolarów. Predatory majš pojawić się w Pruszczu Gd. do końca tego roku - pisze "Dziennik Bałtycki". (PAP)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.