| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Rozważania - Co się stanie z duszą gdy przeszczepimy... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
|
głowę innej osobie i w której komórce jest ta dusza? Wielu mówi o tzw oobe i mówi że to dusza opuszcza ciało itp Ale jak powiedzmy takiej osobie przeszczebimy głowę do czy dusza powendruje za umysłem (mózgiem) czy za ciałem? Czy osoby sklonowane majš duszę? jak dusza trafia do ciała? Czy dusza ingeruje się ze wiadomociš czy po prostu nie istnieje?
|
|
|
co do klonow, to mysle, ze kazdy ma swoja dusze, bo cialo i dusza nie sa nierozerwalne..
ale nasunelo mi sie w trakcie przemyslen pytanie: w ktorym momencie na czlowieka "splywa" dusza? zaplodnienie? urodziny? a moze jeszcze cos innego... hmm..
co do przeszzcepiania glowy, to nie sadze aby bylo to w najblizszym czasie mozliwe, i trudno wyciagac jakiekkolwiek wnioski... ale mysle ze jezeli do ciala a, przeszczepi sie glowe b, to dusza Ciala a reinkarnuje do innego ciala, natomiast dusza b zamieszkuje poprzez glowe w ciele a, choc pewnie moglaby miec problemy z utrata pamieci "fizycznej".. ale trudno tak naprawde cokolwiek powiedziec na tentemat, to jeszcze przez dlugi czas bedzie tylko w sferze rozmyslan..aha,jeszcze jedno, dusza to swiadomosc, wiec jezeli zyjesz to jestes swiadomy w jakims pewnym stopniu, reasumujac, posiadasz dusze ;)
|
|
|
A mnie się wydaje to mniej więcej tak:
Powiedzmy, że na istotę człowieka składa się trójczłon a więc w pierwszej kolejnoci dusza (wiadomoć) potem umysł (ciało mentalne) i na koniec ciało fizyczne. Sš to zarówno osobne ciała, jak i zespolone ze sobš. Trzeba również wierzyć w istnienie 3 wiatów. Pierwszy to wiat czystej nieskażonej niczym energii. Potem mamy wiat duchowy. Trzeci to oczywicie wiat fizyczny, czyli zagęszczona maksymalnie energia.
Prawdš jest, że tam gdzie jest życie, musi być tam również wiadomoć a więc dusza. Czyli nasze jestestwo. Bo kiedy JESTE, to znaczy, że istniejesz i masz wiadomoć. I teraz można zadać pytanie... Kiedy faktycznie dusza wciela sie w ciało fizyczne? Można tu się domyleć, że dopiero wtedy, kiedy ciało noworodka jest w znaczym stopniu ukształtowane, lub też gotowe do wyjcia z brzucha matki. A więc może dusza podłšcza się do ciała fizycznego tuż przed porodem. Ale przecież może być inaczej. W każdym razie na pewno jest to proces bezbolesny i tak naprawdę nie wiadomo jak to się dzieje. Zapewnie ważna jest tu kwestia chwilowego zapomnienia się, po co i w jakim celu się wciela ta dusza.
I teraz klonowanie. Musi być na wysokim poziomie, skoro chcemy przeszczepić głowę jednej osoby do drugiej, czy co w tym stylu. I sztukš jest przeszczepić duszę. Bo kiedy nie przeszczepimy duszy, zostanie nam tylko jaka nędzna hybryda, lub zombie jakie :). Trzeba mieć ogromnš wiedzę o wiecie energii i sposobie jej zachowań by brać się za co takiego. Na razie jest to kwestia mrzonek, odległych marzeń, by czynić takie rzeczy.
|
|
|
Scoop. Pisałem o Sw Tomaszu z Akwinu, który nie wiadomo skšd wiedzial, ze dusza "wchodzi" w ciało ok 5 miesišca ciazy....
Mam tylko 2, ale PEWNE przypadki, które dowiadczyłem, ze tak faktycznie jest....
Mało tego, obie dusze były duszami wiadomymi, które chciały wejc w ciało, zreszta jest to o tyle ciekawa sprawa, ze teraz mam z tymi osobami kontakt telepatyczny, a jak sie widzimy, to rozumiemy sie "bez słów".....
W pewnym momencie nastapiła interakcja miedzy mna a "nowymi", stšd teraz dzieci te wykazuja nawet podobne zainteresowania jak moje. Te same filmy, ksišzki, itd.....
Oczywicie, informacja o płci, dacie narodzin, łšcznie z godzina, waga i stanem zdrowia potwierdziła sie w 100%.......
Jesli to jest prawda, (dwa przypadki to nie reguła), to cała ta dyskusja o aborcji jest bezprzedmiotowa.....:)
|
|
|
Moim zdaniem to dusza jest odrazu przy pierwszych dniach cišży i rozwija się razem z Ciałem!!
Czym ciało bardziej rozwinięte to i dusza!! ;]
Pozdro all podyskutujemy na ten temat jak już będzie co wiadome o tym wiecej bo jak narazie to temat tabu....
a co do klonowania to uważam że klon jest jak robot żyje ale i nie co typu zombii kopia człowieka!!!
Taki Mix!!
KoRn-Falling Away From Me!!
|
|
|
Nie wierzcie we wszystko o czym donosza nam prorzadowe media i w ich fascynacje naukowcami. To sa wszystko wiadomosci dla maluczkich !!!!
Rok temu przeczytalam taka wiadomosc : - Za piec lat naukowcy spowoduja powtorne urosniecie wyrwanego zeba u osoby doroslej !
Tez rok temu przeczytalam : - Prezyden Bush obiecuje, ze w 2018 roku polecimy na Ksiezyc.
Wiekszosc wiadomosci podawanych przez naukowcow jest nie do sprawdzenia. Te bzdury sie podaje po to, zeby podatnik nie zalowal milionow jego ciezko zarobionych pieniedzy na nauke, ktora utrzymuje rzad.
Pomyslcie o tym i nie dawajcie sie omamiac jakims klonowaniem !!!!
|
|
|
Co do zębów, to niektórym już wyrastajš trzecie zęby i to bez pomocy naukowców - wystarczy "trochę" wizualizacji odpowiednio rozwiniętym jednostkom.
A co do "duszy" w różnych częciach ciała, to jest artykuł na ten temat pt. "Wędrujšca pamięć".
http://www.nieznany.pl
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |