| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Rozmowy ze zwłokami | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
|
Nie wiem czy już taki temat był, najwyżej zostanie usunięty. Nie sprawdzam nawet, bo ta wyszukiwarka... nie ważne ;]
No więc chciałem Wam opowiedzieć o pewnym programie, który leciał w telewizji. Opowiadał o kobiecie, która pracowała w prosektorium. Ubierała zwłoki. Opowiadała, że gdy nic do nich nie mówiła ciało było sztywne i nie poddawało się zbyt ubieraniu, a gdy o czym opowiadała np jaka anegdota z życia ciało bez problemu dawało się ubierać. Nawet czasem obserwowała jak z oka zmarłej osoby płynie łza. Słyszałem też, że gdy ubierano mojš prababcię w domu to też wujek musiał do niej co mówić, bo w innym wypadku nie było szans na jej ubranie. Co o tym mylicie?
|
|
|
To prawda.... No, zwłoki raczej nie płacza, ale np wybierajš sobie strój na pogrzeb.....:)
|
|
|
Dziwne, ale wtedy rzeczywicie nie trzeba im łamac ršk. Tak to prawda.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Hehe jeżeli to prawda to ja chcę żyć!! Nie wyobrażam sobie takiego czego.
Nie żyje ale wszystko słyszę i rozumiem...i tak przez cały czas, aż się rozłoże w kupe gówna i nic po mnie nie zostanie oprócz koci.
[%sig%]
|
|
|
Ale prawdziwe, jeli kto nie pracował w Prosektorium to nie wie nic na ten temat.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Mozg zyje dluzej. Kiedys uczyli, ze trzy dni dluzej jak reszta ciala. Dlatego w Polsce nie bylo wolno grzebac nikogo wczesniej jak po trzech dniach, bo zdarzaly sie ockniecia.
|
|
|
To prawda Gosiu,
ale jeszcze inaczej się dzieje, otóż człowiek po mierci (a raczej jego dusza) oczekuje w czym takim jak Buffor, tzn. nie zawsze połšczenie między Ziemiš a Niebem jest aktywne, jak niekiedy w PCie. A niekiedy jest duża kolejaka do Nieba :)
Wiec dusza sobie spokojnie czeka, na odesłanie z cielska do Nieba.
Ot i cała tajemica.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
No, to juz wiem czemu wszyscy starcy się bojš...;/
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |