| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| CZY URODZIŁAM SIĘ CZAROWNICĄ? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8 |
|
przed chwilš przeczytałam na pewnym forum pewnš informacje, której kragnet tu umieszczam:" Według starych podań każda czarownica miała na swoim ciele charakterystyczne znaki. Dzi nazywa się je "ladami po widelcu", gdyż miał je zadawać sam diabeł swoim widelcem podczas sabatów.."
i teraz zastanawiam się, co o tym myleć...bo ja mam taki włanie lad na przeramieniu, dokładnie jakby kto mnie gnš widelcem...moja mama mówi, że zawsze to miałam, że sie z tym urodziłam...co ciekawe, zawsze magia i rzeczy z niš zwišzane mnie interesowały...moja babcia też zajmuje się wróżeniem, a słyszałam, że tego typu zdolnoci dziedziczy pierwsza wnuczka (ja niš jestem)..także byłabym wdzięczna za jakškolwiem informacje na ten temat, tutaj, bšd ma maila, bo bardzo mi na tym zależy.
pozdrawiam!
|
|
|
tak tak jestes czarownica zupelnie jak Yennyfer z wiedzimina ewentualnie babcia Jaga z domku na kurzej lapce ;) :P
|
|
|
hhe..tez mam znamie....na nodze:) tez sie interesuje takimi sprawami:) tez jestem pierwsza wnuczka...i w dodatku mieszkam w siwtokrzyskim:P na lysa gore mam niedaleko:))
[%sig%]
|
|
|
Może to nie wiele was zainteresuje, ale nie bierzcie tego na poważnie. W redniowieczu za posiadanie dla przykładu 6 palców w jednej ręce można było zostać spalonym na stosie. Za co? Bo 6 palec był znakiem, że jest co jest nie tak. A jeli jest to przez szatana! Zatem ogień się zwalcza ogniem:-)
[%sig%]
|
|
|
hehe...ja sie nie uwazam z aczarownice...ale pewnie w sredniowieczu bym nia byla:)
[%sig%]
|
|
|
Ciesz się że nie żyjesz w redniowieczu, tylko w czasach kłamstw i obłudy.
"Hey, wait! I`ve got a new complain! For ever in debt to your priceless advice."
[%sig%]
|
|
|
zaciekawiona: urodziła się ladacznicš a nie czarownicš id się powie nikt tu na forum nie chce czytać twoich bzdur!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |