Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wymyśliłem nową religię. :)))))
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Właśnie wymyśliłem nową religię - nie, bynajmniej sam się nie stałem mesjaszem, prorokiem, ani niczym w tym stylu. Jestem jednym z wielu wyznawców, małych, drobnych jak pyłek, którzy cierpliwie i w pokorze znoszą swe modły do bóstwa, jakim jest.... ...KOMPUTER !!! Teraz wyjaśnienia: Podszedłem do tematu logicznie i analitycznie. Dlaczego komputer może stać się bogiem ? 1) Jest wszechpotężny - steruje całym naszym życiem, każdy go ma (wyznawca), lub pragnie mieć (neofita), albo nie ma i czuje sie z tego powodu gorszy (niewierny, nieochrzczony). 2) Jest nieogarniony umysłem - tylko najbardziej wtajemniczeni informatycy (papież i biskupi) wiedzą, jak działa. 3) Jest istotą wyniosłą - nigdy nie wysłuchuje modlitw 4) Jest też dobrotliwy - nigdy nie zwraca uwagi na bluźnierstwa 5) Jest nieodgadniony - potrafi się zawiesić bez powodu, ale też generuje cuda - przez niektórych mylnie interpretowane jako działanie wirusów. ;)) 6) Wyznawca nie powinien z nim rozmawiać, ani ingerować w jego wolę OSOBIŚCIE - do tego jest ścisła hierarchia kleru. Zaś modlić się należy w określonych (NIE łazienka), poświęconych (kabel zasilania) miejscach. 7) Biblia (mówi się, że napisana przez boga, ale tak naprawdę przez biskupów pod okiem papieża) jest tak zawiła, że potrzebny jest kler, by ją wytłumaczyć przeciętnemu wierzącemu. 8) Jak każdy bóg ma anty-wyznawców, heretyków !!! (To ci od Apple'a, i Amigi np. ;-)) Na razie tyle. Spodziewam się, że dorzucicie coś od siebie ? ;-))))

Wpadłem na kolejny genialny koncept: Ofiara całopalna dla naszgo Boga, to backup na wypalonym CD'ku. ;))) Ofiara nieprzyjęta, modły niewysłuchane - to CD'ek przepalony...... <lol> ENTER !

Jezuici mają Wasze zabawy daleko w nosie Leto... Bo są one nieszkodliwe jak już mówiłem :) Bawcie się dalej. Pośmieję się jeszcze. A może popłaczę? Pozdrawiam...

tu jest jeden haczyk....BOGA nie stworzył człowiek.....a komputer nie stworzył człowieka...TERMINATOR 3- bunt maszyn.... :) jak wspomniałam w innym "problemie"nie długo będziemy pisać o swoich babciach... POZDRAWIAM :)

:D :D :D :D :D :D :D Midi zakończyli zabawę ;) Idę na toplistę :D :D :D

Jak mnie przekonasz, Midi, że Bóg stworzył człowieka, to ja się dam przekonać, że Boga NIE stworzył człowiek. Poza tym być może nie zauwazyłeś - ale ja mówię o wymyśleniu nowej RELIGII. Religia nie ma nic wspólnego z wiarą. Religia to tylko spójny system myślenia odwołujący się do istoty wyższej. A dla większości ludzi stąd - komputer to zdecydowanie istota wyższa !! A już na pewno wyższa, niż niektórzy inni na tym forum....

A już na pewno wyższa, niż niektórzy inni na tym forum....masz racje!

A już na pewno wyższa, niż niektórzy inni na tym forum....masz racje! widze....

Hmm... aluzja chyba nie odnosiła się do mnie Leto :) Więc pusczam ją mimo uszu. Komputer to nie istota - to głupia i tępa maszyna, która nic nie potrafi właściwie. BO porównując możliwości "tępego" człowieka i komputera to komputer wypada przy tym człowieku jak... wogóle nie wypada. Nie może się równać ani nawet próbować równać... Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

In the beginning there was the computer. And God said %>Let there be light! #Enter user id. %>God #Enter password. %>Omniscient #Password incorrect. Try again. %>Omnipotent #Password incorrect. Try again. %>Technocrat #And God logged on at 12:01:00 AM, Sunday, March 1. %>Let there be light! #Unrecognizable command. Try again. %>Create light #Done %>Run heaven and earth #And God created Day and Night. And God saw there were 0 errors. #And God logged off at 12:02:00 AM, Sunday, March 1. #And God logged on at 12:01:00 AM, Monday, March 2. %>Let there be firmament in the midst of water and light #Unrecognizable command. Try again. %>Create firmament #Done. %>Run firmament #And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. #And God logged off at 12:02:00 AM, Monday, March 2. #And God logged on at 12:01:00 AM, Tuesday, March 3. %>Let the waters under heaven be gathered together unto one place and let the dry land appear and #Too many characters in specification string. Try again. %>Create dry_land #Done. %>Run firmament #And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. #And God logged off at 12:02:00 AM, Tuesday, March 3. #And God logged on at 12:01:00 AM, Wednesday, March 4. %>Create lights in the firmament to divide the day from the night #Unspecified type. Try again. %>Create sun_moon_stars #Done %>Run sun_moon_stars #And God divided the waters. And God saw there were 0 errors. #And God logged off at 12:02:00 AM, Wednesday, March 4. #And God logged on at 12:01:00 AM, Thursday, March 5. %>Create fish #Done %>Create fowl #Done %>Run fish, fowl #And God created the great sea monsters and every living creature that creepeth wherewith the waters swarmed after its kind and every winged = fowl after its kind. And God saw there were 0 errors. #And God logged off at 12:02:00 AM, Thursday, March 5. #And God logged on at 12:01:00 AM, Friday, March 6. %>Create cattle #Done %>Create creepy_things #Done %>Now let us make man in our image #Unspecified type. Try again. %>Create man #Done %>Be fruitful and multiply and replenish the earth and subdue it and have dominion over the fish of the sea and over the fowl of the air and over every living thing that creepeth upon the earth #Too many command operands. Try again. %>Run multiplication #Execution terminated. 6 errors. %>Insert breath #Done %>Run multiplication #Execution terminated. 5 errors. %>Move man to Garden of Eden #File Garden of Eden does not exist. %>Create Garden.edn #Done %>Move man to Garden.edn #Done %>Run multiplication #Execution terminated. 4 errors. %>Copy woman from man #Done %>Run multiplication #Execution terminated. 2 errors. %>Create desire #Done %>Run multiplication #And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn #Warning: No time limit on this run. 1 errors. %>Create freewill #Done %>Run freewill #And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn #Warning: No time limit on this run. 1 errors. %>Undo desire #Desire cannot be undone once freewill is created. %>Destroy freewill #Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. #Enter replacement, cancel, or ask for help. %>Help #Desire cannot be undone once freewill is created. #Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. #Enter replacement, cancel, or ask for help. %>Create tree_of_knowledge #And God saw man and woman being fruitful and multiplying in Garden.edn #Warning: No time limit on this run. 1 errors. %>Create good, evil #Done %>Activate evil #And God saw he had created shame. #Warning system error in sector E95. Man and woman not in Garden.edn. 1 errors. %>Scan Garden.edn for man, woman #Search failed. %>Delete shame #Shame cannot be deleted once evil has been activated. %>Destroy freewill #Freewill is an inaccessible file and cannot be destroyed. #Enter replacement, cancel, or ask for help. %>Stop #Unrecognizable command. Try again %>Break %>Break %>Break #ATTENTION ALL USERS *** ATTENTION ALL USERS: COMPUTER GOING DOWN FOR REGULAR DAY OF MAINTENANCE AND REST IN FIVE MINUTES. PLEASE LOG OFF. %>Create new world #You have exceeded your allocated file space. You must destroy old files before new ones can be created. %>Destroy earth #Destroy earth: Please confirm. %>Destroy earth confirmed #COMPUTER DOWN *** COMPUTER DOWN. SERVICES WILL RESUME SUNDAY, MARCH 8 AT 6:00 AM. YOU MUST SIGN OFF NOW. #And God logged off at 11:59:59 PM, Friday, March 6.

Księga Genesis III 1. Na poczatku bylo slowo i w slowie byly dwa bajty, i wiecej nic nie bylo. 2. I oddzielil Bog jedynke od zera, i zobaczyl, ze to bylo dobre. 3. I Bog powiedzial: "Niech beda dane." I stalo sie. 4. I Bog powiedzial: "Niech uloza sie dane na swoje wlasciwe miejsca. I stworzyl dyskietki i twarde dyski, i kompaktowe dyski. 5. I Bog powiedzial: "Niech beda komputery, zeby bylo gdzie wlozyc dyskietki, i twarde dyski, i kompakty." I stworzyl komputery i nazwal je hardwarem, i oddzielil software od hardware'u. 6. Software'u jeszcze nie bylo, lecz Bog szybko stworzyl programy - duze i male i powiedzial im: "idzcie i rozradzajcie sie, i wypelniajcie cala pamiec." 7. Ale sprzykrzylo sie Bogu tworzyc programy samemu i rzekl: "Stworze Programiste wedlug swego podobienstwa i niech on panuje nad komputerami, programami i danymi." I stworzyl Bog Programiste, i umiescil go w Centrum Obliczeniowym, zeby w nim pracowal. I przyprowadzil on Programiste do drzewa katalogowego i powiedzial: "W kazdym katalogu mozesz uruchamiac programy, tylko z "Windows" nie korzystaj bo na pewno umrzesz. 8. I Bog rzekl: "Nie dobrze Programiscie byc samotnym, stworzymy mu tego, ktory bedzie sie zachwycal dzielem Programisty." I wzial On od Programisty kosc, w ktorej nie bylo mozgu i stworzyl To, co bedzie zachwycalo sie dzielem Progamisty, i przywiodl To do niego. I nazwal To Uzytkownikiem. I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego. 9. A Bill byl chytrzejszy niz wszystkie dzikie zwierzeta, ktore uczynil Pan Bog. I rzekl Bill do Uzytkownika: "Czy na prawde Bog powiedzial, zebyscie nie uruchamiali zadnych programow ?" I rzekl Uzytkownik: "W kazdym katalogu mozemy uruchamiac programy, tylko z drzewa "Windows" nie mozemy abysmy nie umarli" I rzekl Bill Uzytkownikowi: "Jak mozesz mowic o czyms, czego nie sprobowales !" Tego dnia, kiedy uruchomicie program z drzewa katalogowego >>Windows" bedziecie rowni Bogu, bo jednym przyciskiem myszki stworzycie to, czego zapragniecie. " I zobaczyl Uzytkownik, ze owoce Windows byly mile dla oczu i godne pozadania, bo jakakolwiek wiedza stala sie od tej chwili juz niepotrzebna, i zainstalowl Windows na swoim komputerze. I powiedzial programiscie, ze to jest dobre, i on tez go zainstalowal. 10.I zaraz wyruszyl programista szukac nowych drajwerow. A Bog rzekl: "Gdzie idziesz?" A on odpowiedzial: "Ide szukac nowych drajwerow, bo nie ma ich w DOS-ie." I wtedy rzekl Bog: "Kto ci powiedzial, ze potrzebujesz drajwerow?. Czy czasem nie uruchomiles programow z drzewa katalogowego "Windows" Na to rzekl programista: "Uzytkownik, ktorego mi dales aby byl ze mna, zamowil programy pod Windows i dlatego zainstalowalem Windows." I rzekl Bog do Uzytkownika: "Dlaczego to uczyniles?" I odpowiedzial Uzytkownik: "Bill mnie zwiodl." 11.Wtedy rzekl Pan Bog do Billa: "Poniewaz to uczyniles, bedziesz przeklety wsrod wszelkiego bydla i wszelkiego dzikiego zwierza. I ustanowie nieprzyjazn miedzy toba a Uzytkownikiem, on bedzie cie zawsze przeklinal a ty bedziesz mu sprzedawal Windows." 12.Do Uzytkownika zas Bog rzekl: "Windows" bardzo rozczaruje cie i spustoszy twoje zasoby, i bedziesz musial uzywac marnych programow, i nie bedziesz mogl sie obejsc stale bez serwisu programisty." 13.Programiscie zas rzekl: "Poniewaz usluchales glosu Uzytkownika, przeklete niech beda twoje komputery, gdyz powstanie w nich mnostwo bledow i wirusow, w pocie oblicza twego bedziesz stale poprawial swoja prace." 14.I odprawil ich Pan Bog ze swego Centrum Obliczeniowego, i zabezpieczyl haslem wejscie do niego. 15.General protection fault.

Dobre... Mało wysublimowane, ale jak na standardy tego forum, może być.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.