Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kosmiczny paraliż ??
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4

Kosmiczny paraliż Zaburzenia snu zwane paraliżem sennym mogš dotykać nawet 50 proc. ludzi. To stan między snem a jawš. Towarzyszš mu halucynacje, wyczuwanie czyjejœ obecnoœci i omamy słuchowe. Budzš się nagle. Nie mogš poruszyć ciałem ani nawet wezwać pomocy. Widzš błyski œwiateł i brzęczšce, obce dŸwięki. Czujš, jak elektryczne impulsy wędrujš wzdłuż ich ciał. Czasem towarzyszy im wrażenie, jakby unosili się w powietrzu. Wtedy pojawiajš się obcy. Ich skóra jest szara lub zielona. Często majš zasłonięte oczy, brakuje im włosów i nosów. Rozpoczynajš testy. Narzędzia badawcze wprowadzane sš do nosa, uszu i innych otworów ciała. Niekiedy dochodzi nawet do aktu seksualnego. Wszystkie te zabiegi sš niezwykle bolesne. Po kilku sekundach, czasem minutach, intruzi znikajš. Badani znów sš we własnym łóżku i mogš się poruszać. Jeszcze niedawno takie relacje o bliskich spotkaniach z kosmitami zasługiwały co najwyżej na czołówki w brukowcach. Ale niektórzy naukowcy zastanawiali się, z jakimi zjawiskami mamy tu do czynienia. Z halucynacjš? Sugestiš? A może czymœ innym? Wydaje się, że w końcu uczeni wpadli na właœciwy trop. Zaskakujšcy, który każe jeszcze raz zweryfikować dotychczasowš wiedzę o jednym z najbardziej tajemniczych, a zarazem najbardziej fascynujšcych ludzkich stanów. O œnie. Przeœwiadczenie o byciu badanym przez obcych to efekt zaburzenia snu - paraliżu sennego, przekonuje Susan Clancy z Har-vard University, autorka wydanej właœnie w USA ksišżki "Abducted. How People Come to Belive They Were Kidnapped by Aliens" ("Jak ludzie zaczynajš wierzyć, że zostali porwani przez kosmitów"). Jej tezę potwierdzajš najnowsze badania przeprowadzone przez prof. Christophera Frencha z London University, psychologa od lat poszukujšcego racjonalnego wytłumaczenia zjawisk z dziedziny parapsychologii. Jego zdaniem paraliż senny może sporadycznie dotykać nawet 50 proc. ludzi i jest stanem pomiędzy snem a jawš. Polega na usztywnieniu ciała, jakie charakteryzuje normalny sen przy częœciowym wybudzeniu. Towarzyszš mu halucynacje: słyszenie głosów i wyczuwanie czyjejœ obecnoœci. Wklejka .... z " Newsweek" To jest częœciowo jedna strona "medalu"......a druga strona ?

a druga to paraliz

Z mojego stanu wiedzy istniejš cztery stany œwiadomoœci człowieka. W każdym z tych stanów umysł człowiek pracuje na innej częstotliwoœci długoœci fali.Każdy z tych stanów charakteryzuje się okreœlonym zachowaniem się człowieka.Będšc na podstawowym poziomie œwiadomoœci (stan alfa)(najdłuższa długoœć fali)jesteœmy aktywni,œwiadomi (chodzimy,myœlimy, uczymy się)-żyjemy. W czasie zasypiania wchodzimy w stan beta, który charakteryzuje się "błogoœciš"- robi się nam dobrze tracimy kontakt z otaczajšcš rzeczywistoœciš jednak dla naszego mózgu to nadal praca tylko na innym niższym poziomie częstotliwoœci (jesteœmy wtedy najbardziej podatni na sugestie, najlepiej uczymy się i zapamiętujemy -podœwiadomie (można się nauczyć wydobywać tš wiedzę- nie wiem czy słyszałaœ o metodzie "SILWY"-bardzo zajmujšce i fascynujšce!).Następnym etapem jest twardy sen na poziomie gamma-również poziom hipnozy. O ostatnim poziomie ludzie wiedzš b. mało-można np. dojœć do niego w czasie hipnozy, ale może to być poziom nieodwracalny i bardzo niebezpieczny. Nie będę już nudził, chociaż mnie to troszkę interesuje. Na HOBBY jest zawsze za mało czasu! Do następnego słowa pisanego!? Czeœć

Hej! To nie stan alfa jest stanem rozluŸnienia?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 4
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.