| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Pouczajaca historia... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
|
...
Mała dziewczynka wchodzi do mieszkania, zapłakana... Mężczyzna patrz na nią, przenosi wzrok na matkę i mówi: to rak czustki... Matka dziewczynki mdleje, to jak wyrok. Później kładzie dziecko na leżance, na plecach. Mała płacze. Przesuwa swoja dłoń nad jej gową i dziecko zasypia. Przenosi ręce nad jej brzuch. Ma bardzo zdeformowane jelita - mówi. Wykonuje palcami ruchy w powietrzu a na brzuchu dziecka odbijają się jego niewidzalne palce. Po jakimś czasie przesuwa swoja dłoń nad głową dziecka i mała otwiera oczy. Będę ją leczył - mówi. Patrzy na ojca małej: Pan nie wierzy. A to wiara jest tu najważniejsza. Prosze dać dziecku normalnie jeść i niech się bawi.
W tym dniu dziecko pierwszy raz bawiło sie na powietrzu bez natychmiastowej, potężnej alergii skórnej. Zjadło posiłki bez zachowania ścisłej diety i usnęło spokojnym głębokim snem. Bez bólu i leków.
Wcześniej był szpital, wiele badań i lekarstw. I rozkładanie rąk...
To nie powieść, jeśli ktoś tak sądzi. To zdażyło się w ubiegłym tygodniu. Dedykuję to wszystkim parasceptykom :-))
Pozdrówka
|
|
|
Jezus mówił o Sobie i dawał znaki które jednoznacznie naznaczały Go jako Boga... A dlaczego Nostradamus pisał zielonym językiem? Tak samo Jezus - nie mógł powiedziec wprost że jest Bogiem, ale i tak to zrobił w słowach:
"Moje królestwo nie jest z tego świata"
"Tak jestem królem"
etc etc etc
Ja też uważam że Elvis żyje. :) Co w tym dziwnego? Oczywiście, że żyje :)
Pozdrawiam :) trzymajcie się cieplutko :D :D :D
|
|
|
Te słowa Jezusa są sfałszowane przez kościół, mówił iż przyszedł nie poto aby żądzić ale po to aby służyć...
Poza tym moje królestwo też nie jest z tego świata ale za boga sięnie uznaje, a na tym forum Winter przyznał się do boskości i co Brat będziesz się do niego modlił...
Żydzi i Muzłómanie też wieżą w Jezusa jako proroka, oni też maję jego nauki spisane, i jakoś nie doszli do wniosków iż był bogiem...
Pozatym Leto ma absolutną rację, Jezus trafił jak ulał w bardzo nieprecyzyjne przepowiednie żydów, oni chcieli wolności, ale Jezus im jaj nie obiecywał więc go ukrzyżowali, a kościół z tych niejasnych przepowiedni ST wyczarował teksty które jakoby nazywają go nawet z imienia, np. czytałem kościelne wydanie ST i rzecz jasna na końcu słowa ("Jezus Chrystus pan nasz") jakoby wypowiedziane przez proroka, no to super nie to kolejny dowód, tak dowód na fałszerstwo...
Aha i sprawa różnokrzyżowców, zostali wybici przez chrześcijan nie za ich potęgę ale za ich wiedzę i na tym koniec...
|
|
|
Wybacz Sew, nie wiedziałem że masz wiedzę wykraczającą poza wszytsko co w tj chwili znajduje się na ziemi. Ogłoś ją. Dlaczego nikt poza grupką osób niekoniecznie mądrych mówi takie rzeczy? Nie masz dowodów i miał ich nie będziesz. Nikt nie ma takich dowodów.
Przeczytałem Twoją wypowiedź w całości... i nie chce mi się nawet odpowiadać. Muzułmanie nie znają żadnych słów Chrystusa. Podobnie Żydzi. Oni po prostu uznają jezusa za postać historyczną. A że każdy chce mieć tak wielkiego człowieka w swojej religii to chyba nic dziwnego. Dlatego jezus jest Bogiem. Kolejny dowód na istnienie Boga.
Winter jest zbyt mały aby być Bogiem Takiego Boga nie chciałbym.
Tak, za ich wiedzę, a że nikt o nich nic nie wie poza Tobą to już całkiem inna sprawa :D :D :D
Pozdrawaiam :) Trzymajcie się cieplutko :D :D :D
|
|
|
"Winter jest zbyt mały aby być Bogiem Takiego Boga nie chciałbym"
Skąd wiesz , jaki mam wzrost ? Ładnie to tak oczerniać ludzi @#$tfu bogów ? Czy twoja religia nie każe oddawać czci bogu ? Więc proszę , oddaj mi pokłon, bo doniosę, gdzie trzeba !
-w taki oto sposób można jedynie rozmawiać z Bratem-
|
|
|
W jaki Winter? W tak totalnie idiotycznie głupi? Jeśli jesteś Bogiem to ja takiego Boga nie chcę i nie oddam mu pokłkonu. I niech doniesie gdzie trzeba skoro może. Ja takiemu Bogu czci oddawał nie będę. A nie chodziło mi o wzrost < tłumaczy bidnemu, niedoedukowanemu Winterowi ;) > Mnie rozchodzi się o Twoją małość w innych względach....
Pozdrawiam :) trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Z przyczyn technicznych (złożone ślubowanie, zasady i takie tam) nie mogę zacytować słów, które mnie naprawdę rozbawiły.... Ale jeśli rzeczywiście TAKA jest znajomość innych kultur i wiar, jaka tu została zaprezentowana, to zaprawdę, powiadam wam, drżyjcie, albowiem bliskie jest królestwo pańskie !
Buchachachacha !!
P.S. Pozwolisz, Sew, że wydrukuję sobie Twoje słowa na papierze czerpanym, oprawię w kryształ i powieszę nad łóżkiem....?
Jak to pięknie brzmi... "Pozatym Leto ma absolutną rację"
Pozdrawiam Cię, o wielebny Sew'ie ! Niech Twe słowa rozświetlą zasnute pajęczynami mroki tkwiących w ciemnoście dogmatyków !
Cholera, sorry, ale dziś mam tak jakoś... Inne moje post'y też są w podobnym duchu. To chyba przez tę pełnię.....
|
|
|
?? ?? ?? Leto zaczynasz słodko gruchać. Nie zbaczaj z tematu ;)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |