| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| mam pytanie w związku z OBE | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
|
Mam pytanie a raczej pytania w związku z OBE.
1) czy OBE nie jest niebezpieczne? np. czy to nie grozi śmiercią, jakimś urazem psychicznym
2) czy gdy dwie osoby w tym samym pomieszczeniu próbuja OBe i udaje im sie wyjsc to potem gdy wracają mogą zamienic sie miejscami?
3) moze jakis niepowolany duch wejsc w Twe cialo?
Bede wdzieczna za odpowiedz osoby doswiadczone, bo ja sama sie dopiero wkrecam i zaintrygowalo mnie to zjawisko. Pozdrawiam
|
|
|
Jednak- tak ,obe jest niebezpieczne. Może zajść sytuacja że w czasie obe jakiś duch usilnie będzie się starał zająć [wolne] ciało.Bardzo żadko to się zdaża a wynika to ze zbiegu dość [zawiłych] okoliczności,-wychodzenie w miejscu nazwanym [nawiedzonym], w szpitalach, przez osoby niezrównoważone psychicznie-a mające obe.Mają ryzyko nabycia jażni osoby zajmujące się spirytyzmem,-tu jak wiem jest najwięcej [ofiar].-tyle co do niebezpieczeństw o których wiem.Co do zamiany ciał to nie słyszałem o takim przypadku.Co do [niepowołanego ducha],-zdaża się coś takiego ,lecz w spirytyżmie,-nabycie jażni,często mylone i leczone jako sfizofremia,-ratunkiem jest egzorcyzm.Przy alkocholiżmie i narkomanji, występują pewne [luki] przez które wchodzi inny duch do ciała,to jażń nabyta,raczej prymitywna [szkodliwa] dla nosiciela ,jak i jego środowiska.Jażń nabyta ,prawie zawsze jest jażnią negatywną i prymitywną,która doprowadza [nosiciela] na margines życia a nawet do śmierci.Nabyta jażń jest w dość znacznym stopniu przyczyną samobójstw.Nabycie jażni ,jest również możliwe przy wykonywaniu niektórych [technik] medytacyjnych-powiązanych z oddychaniem respirującym.Przy głębokich medytacjach [biernych] ,osoba medytująca jest prawie postrzegana [dla innych bytów] jak osoba OTWARTA-medialna-[medium].Dlatego przy [takich] technikach medytacji,-należy spełniać takie zasady bezpieczeństwa jak w OBE.
|
|
|
hmm... z ja też mam pytanie: dlaczego zakłądacie że jeśli załozycie to tak będzie. :) po prostu - nic nie udowodniono a Wy jesteście nielicznymi, którzy wierzą w takie rzeczy. Ja powiem tak: byłem przychylnie nastawiony do zjawisk niewyjaśnionych kiedy tutaj przyszedłem. I mówię to otwarcie i szczerze - przeczytajcie mój pierwszy post. Ale po tych dniach rozmowy z Wami stałem się niepoprawnym sceptykiem... Dawniej twierdziłem że jakieśtam zjawiska istnieją na pewno. Dzisiaj też tak twierdzę, tylko że krąg zjawisk niewyjaśnionych zmniejszył się u mnie ze 100% do 5 % ... Hmm... nie wiem czym jest to spowodowane.
Trzymacjie się cieplutko :) Miłego dnia :)
|
|
|
jak to nic? a testy z karteczkami ? dlaczego zajmowal sie tym rzad usa ?
|
|
|
Wydaje mi się, że 2 osoby nie mogą się zamienić ciałami, gdyż z tego co mi wiadomo, ciało mentalne z fizycznym jest połączone niewidzialnym srebrnym sznurem-dla niektórych widzialnym.
|
|
|
Anka , widzę że się trochę znasz ? Z jakiego systemu korzystasz ?
|
|
|
chodzi mi o ścieżkę. Możę jakaś joga ? A może po prostu wiedza z sieci ?
|
|
|
dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno takie...
czy jest możliwość gdy jesteś w OBE odwiedzić zmarłego? np. pomyślisz o nim iii... jak tak, czy to niebezpieczne?
|
|
|
Sorry Aicora że Ci się wtrącam we wątek ALE DO DIABŁA POWIE MI KTOŚ CzY PODCZAS OBE MOŻNA PODRÓŻOWAĆ W CZASIE ??????? :[
|
|
|
Można, bez wpływu na nią.
I co z tego ?!?! Po cholere ci ta wiedza ?!? PO CHOLERĘ CI WIEDZIEĆ ŻE TO JEST MOŻLIWE JAK NIGDY TEGO NIE OSIĄGNIESZ !?!
WIESZ CO TRZEBA ABY SOBIE TAK POLATAĆ W CZASIE !?! ZDAJESZ SOBIĘ SPRAWĘ , ŻĘ TO SĄ DZISIĘCIOLECIA CAŁODZIENYCH ĆWICZEŃ !?!
A co do Aicory - kto to "zmarli" ?
|
|
|
Zejść ze 100% do 5% ,w takim krutkim czasie?.To gdzie byłeś wcześniej Bracie ze swym realistycznym i rzeczowym zdaniem?, czyżbyś wcześniej nie miał żadnej wiedzy na owe tematy? bo zmienić tak diametralnie zdanie to dziwne zachowanie ,bądż co bądż -oczytanego człowieka.Np -mając swe zdanie o czymkolwiek ,nie zmienia się swego widzenia świata z przyczyn tak prozaicznych ,-jak zdanie innych,[nie zawsze wiedzących lepiej]-czyż nie?.Osobiście poznałem twoje podejście rzeczowe i wyzbyte fanatyzmu,dociekliwe[to zdrowe moim zdaniem] ,czasem prowokowałeś innych do bardziej konkretnych wypowiedzi a tu nagle taka zmiana Twego postrzegania?.Wytłumacz mi to ,co zaszło w twej wizji zjawisk [innych].Niby wierzysz w duchy- lecz[ święte] ,w duchy [świeckie] nie wierzysz?,dlaczego?-pozdrówka.A tak swoją drogą ciekaw jestę twej miny gdy [przypadkiem] samoistnie doswiadczysz OBE ,albo czegoś tam innego z [TYCH] spraw.
|
|
|
Człowiek się rodzi i ma swego [ducha] jest nim w swym ciele,to jasne.Mamy rok 2003,więc jak mam wejść przy metodzie OBE ,w rok 1950? czy w rok 210?,skoro wychodzę ze swego ciała a ciało jest [domem] mego ducha,-moim domem?.OBE-to nie jasnowidzenie prorocze -przecie ,tylko umiejętność wychodzenia ze swego ciała ,TU i TERAZ.-cze.-masz prawo mieć inne zdanie ,to w końcu zwykła rozmowa i nikt tu nie jest ekspertem.-cze.
|
|
|
Wypowiedż z godz.22,47,-klikneła mi się Tobie Winter przez moją nieostrożność ,-była wypowiedzią na pytanie zadane przez Assault.-pozdrówka i sorki.-cze.
|
|
|
Winter, to nie tylko wiedza z sieci. To też wiedza "żywych" ludzi.
|
|
|
jakby ktoś znał kogoś kto potrafi w jakikolwiek sposób cofnąć się w czasie to błagam niech napisze !!!! A ja się zajmę budową silnika strumieniowego (dajcie mi 50 lat) i milion kilometrów pokonam w ciągu godziny, a wtedy sprawdzę co naprawdę działo się przed 10 000 tys lat !!!
|
|
|
Mam do was pytanie.
Czy czas tak naprawde istnieje? Czy Bóg wg. was jest ograniczony czymś co sami sobie wymyśliliśmy?
Jak to jest, że jedne rzeczy pamiętam jak wczoraj, a to co robiłem wczoraj nie pamiętam?
Prosta zasada brzmi:
Czas nie istnieje. Ludzie wymyślili czas by im się łatwiej żyło. Czy myslicie, że teraz jest 2003 rok?
A jaką mam pewność , że nie jest np. 5003 rok. To jest dziwne, ale jeżeli np. zrzucić ograniczenie czasem to można w nim bezproblemu się poruszać. Przecież wszystko jest umówione.
Patrzcie jak szybko leci czas, gdy jesteście szczęśliwi, a jak powoli, gdy coś idzie nie tak, to względność naszego czasu.
Założe się, że nie jeden miał akcje w stylu matrixa, kiedy wszystko się ciągnęło, a i jak w sekunde zobaczyć całe życie przed oczami.
Jeżeli istnieje coś takiego jak reinkarnacja tzn, że żyjemy teraz w wielu różnych ciałach naraz.
Dobra jest 4:39 rano i już nic mi do głowy nie przychodzi, a zastanawiam się czy na pewno jest 4:39.
nara.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |