Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy piramidy ostrzą żyletki?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15

Witam! Slyszalem, ze przy pomocy piramidki mozna naostrzyc zyletki a produkty spozywcze przechowywane pod nia utrzymuja dluzej swiezosc. Ciekawe czy to prawda i w jaki sposob to dziala? Ciekawe czy ktos robil tego typu eksperymenty? Uncjusz

najlepszym przykładem produktów spożywczych (a hahahaha) sš chyba mumie które tam leżš przez tysišce lat niezepsute. Ale odradzam ci konsumpcji :-P [%sig%]

Powiem tak: Czytałęm o tym i się też nad tym zastanawiałem. Podobno pewien Czech to nawet opatentował. Jeżeli to zrobił musi być w tym jakaœ prawda:) Zapewne czytałeœ "Oczy Sfinks. Tajemnice piramid" autorstwa Danikena, tam jest poniekšd to opisane, a jeżeli nie czytałęœ to polecam. Ja osobiœci sšdze że coœ w tym jest... ale tu trzeba się dokładniej zastanowić i samemu przeprowadzić takie doœwiadczenie.... A apropos ten goœciu przez całe życie zużył bodajże 25 żyletek:D

To dużo bo ja ani jednej :D - gole się elektrycznš . To jest tak ze ktos cos uslyslasz, powiedzial drugiemu i urodzila sie historia . Ja w to nie wierze ale z checia poczytam o faktycznych doswiadczeniach forumowiczów. pozdro

w kazdej legendzie jest ziarnko prawdy.. podlewaj je obficie slowami propagandy a i legenda stanie sie "prawda" ;D .. no.. a tak powaznie to jakby mial slaby zarost i zyl krotko to i kilka zyletek by wystarczylo.. ;) a piramidy sa ladne:P

Moj kolega próbował robić takie rzeczy. O dziwo (podobno, bo mnie przy tym nie było) to działa. [%sig%]

Gdyby faktycznie dawalo sie ostrzyc zyletki przy pomocy piramidy, to pewnie bylyby opublikowane gdzies w internecie badania pokazujace obraz ostrza zyletki powiekszony pod mikroskopem przed wlozeniem do piramidki i po wyjeciu. Bylby to jednoznaczny dowod. Takich zdjec nigdzie nie znalazlem. Spotkalem opinie, ze zyletki wyjete z piramidy lepiej gola ale to dosyc subiektywny test. Uncjusz

ej ludzie jak by opublikowali to firmy produkujace zyletki splajtowały by!!! wiec trzymajš to w tajemnicy! pozdrawiam "czy to ja czy sny wpływaja na sen o œnie"

O tych piramidkach czytałem już wiele lat temu. Ale kto teraz używa żyletek? Biznes na tym zrobili już dawno. Poprawiało to strukturę metalu zwłaszcza w najcieńszych miejscach (ostrze). Ten "trik" dawało się zastosować chyba góra trzy razy. Mocno stępionym żyletkom nie pomagało. Zdjęcia były.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

A gdyby przeprowadzic test z zywnoscia? Gdyby: 1. Zrobic piramidkie i np. stozek. 2. Pod obydwie konstrukcje wstawic np jakies owoce lub cos innego do jedzenia. 3. Obserwowac czy beda roznice w swiezosci produktow Moze ktos zechcialby zrobic taki test? Uncjusz

Uncjusz, temat stary i nieœwieży. Odwrócę zagadnienie - czy żyletki ostrzš piramidy ? Na to pytanie odpowiedŸ może być twierdzšca - w niektórych sytuacjach. Pzdr i nie męcz już tym tematem.

A co ci w nim przeszkadza? To samo można powiedziec o twoich wypowiedziach. Stare, nieœwieże. Nie męcz się już. I co, miło? [%sig%]

Ja jestem w trakcie wykonywania takiego domowego eksperymentu. Piramide takš ukończę za ok tydzień więc się podziele z wami wynikami obserwacji:)

Ja już robiłem takie eksperymenty - kupiłem piramidę (dużš, aluminiowš), wg zaznaczonej polaryzacji ustawiłem jš na osi północ-południe i wsadziłem pod niš pomidora. Po iluœ tam dniach (nie pamiętam) zauważyłem, że stracił sporo wody, ale się nie zepsuł, tylko taki sflaczały był - zjadłem go. Podobno jakby potrzymać dłużej, to by wysechł i smakowałby pewnie coœ jak mumia ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Nie ma to jak dobra mumia. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.