Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cztery pytania...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13

Poniżej znajdziecie cztery pytania i jedno pytanie bonusowe. Musicie udzielić na nie NATYCHMIASTOWEJ odpowiedzi. Odpowiadajcie bez dłuższego zastanawiania się, ok? Udowodnijmy sobie samym i innym jak mšdrzy jesteœmy: Gotowi? DO ROBOTY !!! (przejdŸ na dół) Pierwsze Pytanie: Bierzesz udział w wyœcigu. Wyprzedzasz osobę biegnšcš jako druga. Którš pozycję zajmujesz? . . . . . . . . OdpowiedŸ: jeœli odpowiedziałaœ / -eœ że jesteœ pierwsza, totalnie się mylisz! Jeœli przegonisz "drugš" osobę, zajmiesz jej miejsce, a tym samym będziesz na drugim miejscu ! Spróbuj nie spieprzyć następnego pytania. Odpowiadajšc na drugie pytanie, nie trać aż tyle czasu ile straciłeœ przy odpowiedzi na pierwsze. Drugie Pytanie: Jeœli przeœcigniesz ostatniš osobę, które miejsce zajmiesz ...? . . . . . . . . OdpowiedŸ: Jeœli powiedziałeœ, że jesteœ przedostatni, ponownie się mylisz. Powiedz mi - jak można przeœcignšć OSTATNIĽ osobę? Nie jesteœ zbyt dobry w te klocki! Chyba że? Trzecie Pytanie: Bardzo skomplikowana matematyka ! Uwaga: Zadanie musi być wykonane jedynie w twojej głowie. NIE UŻYWAJ ani papieru, ołówka ani kalkulatora. Spróbuj: WeŸ 1000 i dodaj do tej liczby 40. Teraz dodaj kolejny 1000. Dodaj 30. Teraz dodaj kolejne 1000. Następnie dodaj 20. Dodaj 1000. I jeszcze 10. Jaki jest wynik? . . . . . . . . Czy otrzymany wynik to 5000? Poprawna odpowiedŸ to 4100. Nie wierzysz? SprawdŸ z kalkulatorem! Dzisiaj to definitywnie nie twój dzień. Może na kolejne pytanie odpowiesz prawidłowo? Czwarte Pytanie: Ojciec Mary ma pięć córek: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Jak na imię ma pišta córka? . . . . . . . . OdpowiedŸ: Nunu? NIE! Oczywiœcie, że nie. Ona ma na imię Mary. Przeczytaj pytanie ponownie! Ok, teraz runda bonusowa: Niema osoba, która chce kupić szczoteczkę do zębów. Poprzez naœladowanie czynnoœci mycia zębów z sukcesem wyraził o co mu chodzi, sprzedawca zrozumiał, zakup dokonany. Kolejna sytuacja - niewidomy mężczyzna chce kupić parę okularów słonecznych, jak powinien przekazać o zakup czego mu chodzi? . . . . . . . . OdpowiedŸ: Po prostu otworzy usta i zapyta ... zaczekaj moment ... nie pomyœlałeœ przecież, że zacznie robić palcami kółka wokół oczu???

Pewnie sie zdziwisz ale na KAZDE pytanie odpowiedzialem poprawnie. [%sig%]

Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom.

Jasne, bo każde z nich już przerabiałeœ, prawda Lolciu?? Bo ja tak :) Ale bardzo ciekawe doœwiadczenie, Gosiu! :) Pozdrawiam!

Dziwne, nie widzę tu HAARP-a.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Podobajš mi się te pytania. Sš genialnym przykładem manipulacji. Nie martwcie się, jeœli odpowiedzieliœcie błędnie na kilka z tych pytań. Brawo Goska. A teraz przykład paskudnej manipulacji jednej z witryn internetowych(nie mówię której, bo nie zasługuje na reklamę). Oto tytuł: Tragiczna pielgrzymka licealistów Wydaje się, iż nie ma tu żadnej manipulacji, tylko nagie fakty. Jednak przesłanie tego tytułu jest w miarę jednoznaczne. Jak powinien brzmieć tytuł ?

Komu i co dajš pielgrzymki? A Ty nie jesteœ Ufita, tylko raczej Neofita, albo masz jakieœ profita.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

1. drugš :-) 2. ja jestem ostatni... to jak mogę kogoœ przeœcignšć 3. 4100 4. O tego nie słyszałem i myœlałem że Nunu:-) 5. mówi? Wiem wiem, były odpowiedzi ale do nich zaglšdnšłem dopiero na końcu :-) te pytania sš starsze niż œwiat i pamiętam jak je jeszcze kilka lat temu rozwišzywałem. Po co były zadane? [%sig%]

Dla odwrócenia uwagi od HAARP-a i dla odwrócenia uwagi HAARP-a od Gosi :):):):) Recheche, buchacha, aaaaaa, nie mogę...

Takie trudne to nie było...nawet bez głębszego zastanawiania. [%sig%]

Goska czy to haarp ci kazał to napisać. Pytam aby nie wpaœć w pułapkę jakš stwarza haarp :-P [%sig%]

dajcie juz luz, niech kazdy ma swojš shize jak jeszcze mu z tym dobrze. Ale z obserwacji widze ze nie ja jeden tu jestem shizofremikiem, najgorsze jakby się okazało że tak naprawde na tym forum rozmawia między sobš 10 osób z czego każda się udziela za 3 :D. reporter pyta blondynke: -jakie jest prawdopodobieństwo, że spotka pani zaraz na tej ulicy tyranozaura? -no, 50% - odpowiada blondynka - bo albo go spotkam, albo nie hahahaha - zapewne œmieje się reporter i inni, a może blondynka ma racje? według mnie tak.

http://blog.tenbit.pl/i/blog/upload/notes/k/kupa100/10.jpg

http://www.cyberspaceorbit.com/phikent/haarp/Image5.gif
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 13
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.