| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy jest niebo????? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
|
Chciałbym popisać na ten temat.wydaje mi sie ze moze być on bardzo ciekawy!Piszcie czy to niebo istnieje czy tez nie??
|
|
|
Choć zawsze mylałem, że piekło powinno być w innym wymiarze, chyba że krzyki sš tak głonie że docieraja włanie z innego wymiaru brrrrrrr.
|
|
|
sciema :)
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Niebo oczywicie jest,współistnieje razem z pieklem,choć różnica jest dosyć znaczna:)
Niebem można nazwać zdolnoc otwarcia się na nieskończonš miloć która promieniuje na byty przebywajšce w miejscach własnych wyobrażeń(wspólnych lub nie)
Im bardziej Twoj duch jest "czysty" tym bardziej mozna Go dowiadczać
Nasza wyobrażnia posiada w tamtym miejscu władzę nad tamtejszš materjš, a właciwie moc sprawczš poniewaz potrafimy (tam) stwarzac cale wiaty za pomocš własnych myli.
ożna pomyslec ze skoro sami tworzymy te miejsca sš one nieprawdziwe.
Nic bardziej błędnego! Czyz skoro wlasnymi rekami wybudujemy dom to czyz nie jest on realny?
Sa tam miejsca bardziej lub mniej zbliżone do Boga,sš tam istoty które nigdy nie oblekły się w cialo(istniejšce poza wyobrazeniami ludzi) i takze miejsca ktore nie zostaly dotknięte myslš czlowieczš ,gdyz niebo nie sklada sie tylko z tego co potrafimy sobie wyobrazic lecz takze z rzeczy przedwiecznych których istnienie lezy poza granicami ludzkiego pojmowania(przynajmniej w wymiarze w ktorym obecnie przebywamy) gdy juz sie tam znajdziemy spotkamy naszych bliskich,zwierzeta ktore dazylismy uczuciem (milosc-uczucie ktore wywoluje smiech,lzy...tez bol ,nie ginie,trwa przez wiecznosć jak niekonczšcy sie akord)i duzo duzo wiecej.
spotkamy sie tam wszyscy i odnajdziemy ,szczesliwi i radosni i nie bedzie tam klamstwa i obludy i wojen i cierpišcych dzieci .....
I jeszcze jedno,
pielegnujmy w sobie dziecko,nie dajmy mu umrzec wraz z naszym kamieniejšcym sercem.Gdy juz nie bedziemy potrafili uslyszec w sobie jego glosu ciezko bedzie obudzic sie do zycia po cięzkiej wedrówce zwanej życiem.
|
|
|
Mnie zastanawiał wzmianka w Pimie więtym odnonie opisania zjawiska: I OTWORZYŁY SIE NIEBIOSA lub OTWORZĽ SIĘ NIEBIOSA. Czy owa wizja opisana przez proroka sprowadzala sie tylko do takiego prostego opisu zawierajac w sobie obraz pewnego rodzaju portalu pomiedzy wymiarami, czy moze chodzi tu o jakis wspolnie osišgniety stan swiadosci.
Zastanawia mnie również czy niebo jest przedstawiany jako całoć stworzenia, istnienia, czy jako hiperwszechwiat wszechwiatów galaktyk?
Zauważmy że pojawia się w Pimie więtym termin NIEBO jak i KRÓLESTWO NIEBIESKIE, o którym Chrystus mówi: że jest blisko, a jednoczenie, że nie jest z tego wiata. Więc jest tu mowa o wiatach. Pytanie zatem kolejne sprowadza się takie: czym jest wiat przedstawiany przez proroków Pisma więtego. Czy inny stan wiadomoci, inne postrzeganie, inny system cywilizacji, inne ulokowanie go w przestrzeni/czasie czy tez inny wymiar.
Bez watpienia NIEBO jest... kierunek mamy podany... nam pozostawione jest tylko wybrac: ide tam czy nie ide. A logicznie spogladajac na sprawe jak na jadnosc trzyma sie to bardzo mocno sensownej calosci wszystkiego co jest.
[%sig%]
|
|
|
To bardziej przypomina przerobione krzyki ze stadionu...Ale kto wie?
Jak dla mnie sciema też
[%sig%]
|
|
|
oczywiscie ze niebo istnieje, wszystko jest dokladnie w biblii, i jets to 100% prawda, kazdy to odkryje jezeli zkonfrontuje biblie z nauka, wszystko sie ulozy w logiczna calosc, wiec nie ma powodow watpic w to co jest napisane w biblii, a piekla nie ma, prosta sprawa.
|
|
|
Hmmm w Bibli jest napisane że po mieci dusza lšduje w piekle albo niebie ewentualnie czyccu a na ziemi niema dla umarłych miejsca więc czemu duchy odwiedzajš ziemian?? przecież łamiš prawo. Boże widzisz to i nie grymasisz ???
|
|
|
W starszych wiadomociach odkop mój temat DZIWNE HISTORIE tam opisuje dowiadczenia swoje, mojej rodziny i qpe innych-niema to jak reklma:)
|
|
|
(powyższy post dotyczy ostatniego postu z poprzedniej strony)
|
|
|
Buf x w Grecji było tak samo. Hades niebo albo szare pola...
[%sig%]
|
|
|
Lubie mitologie i aż dziw pomyleć ile wspulnego ma ona z naszš religiš, ale skoro w niemal karzdej religi uznawane jest istnienie miejsca gdzie trafia sie po mierci i zaznaje wiecznego szczęcia i radoci więc co w tym musi być prawdy...
|
|
|
No ale nawišzujšc do postu kogo tam z tymi krzykami z piekła...skoro piekło jest nad nami to czemu nieba NIE MA nad nami?
[%sig%]
|
|
|
Zaraz niebo NAD NAMI i Piekło też NAD NAMI. Człowieku za duzo bysmy mieli na głowie. trzeba mnieć też co pod butami.
|
|
|
Soz pomerdało i się. Piekło pod nami a nieba nie ma? Jako tak. A pod butami mam ziemię. W butach siebie a w sobie nic.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |