Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Grawitacja - Brama do innych światów i wymiarów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1

Ostatnio coraz częœciej znajduję różne doniesienia dotyczšce grawitacji utwierdzajšce mnie w tym, że zajšłem się najciekawszš, najbardziej fascynujšcš i jednoczeœnie najbardziej tajemniczš siłš przyrody-jedynš tak powszechnš, a jeszcze nie opanowanš w ogóle przez człowieka a stwarzajšcš niewyobrażalne wręcz możliwoœci. Na poczštek kilka okreœleń i przypomnień, o czym mówimy. Grawitacja nie jest jedynie siłš cišżenia, trzymajšcš nasze nogi przy Ziemi, jak tego usilnie uczono nas w szkołach. Jest parametrem czasoprzestrzeni, jej częœciš a może najważniejszš składowš. Jest pierwotnš, fundamentalnš siłš przyrody utrzymujšcš w równowadze wszystkie gwiazdy, mgławice, planety i cały wszechœwiat. Jest w dalszej kolejnoœci podstawowym elementem i formš istnienia materii-energii /jako równoważnych/ oraz przestrzeni i czasu. Nie ma, bowiem czasu i przestrzeni bez materii-energii i nie ma materii-energii bez grawitacji. Według najnowszych doniesień pole grawitacyjne ma strukturę kwantowš a podstawowym elementem jest grawiton o liczbie spinu 2 /dwa/. Jako tak rozumiana grawitacja decyduje o prawach fizycznych istniejšcych w obszarze działania stałego pola grawitacyjnego. Takie stałe pole grawitacyjne istnieje na Ziemi i w naszym systemie planetarnym i dlatego działajš tu, w tej przestrzeni stałe, okreœlone i znane nam prawa fizyczne... http://www.dolfina.org/tose/_b/grawitacja2.htm
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.