| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Spisek czy nie ??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
Jeden z najbardziej ciekawych, choć jednoczenie najbardziej tajemniczych czy wręcz "fantastycznie" brzmišcych aspektów wydarzeń 11 wrzenia - również pomijanych medialnym milczeniem - jest istnienie i stosowanie od co najmniej kilku lat przez siły powietrzne armii amerykańskiej nowej technologii Global Hawk opracowanej przez firmę Northrop-Grumman, pozwalajšcej na przejęcie zdalnej kontroli nad samolotem, bšd to z innego samolotu bšd ze stacji naziemnej. Nie jest niemożliwociš, iż technologia ta mogłaby być zastosowana do zdalnej kontroli samolotów, które spektakularnie, na oczach milionów widzów rozbiły się o budynki World Trade Center. Kapitan Donn de Grand Pré, były pracownik Pentagonu wraz z grupš wojskowych i cywilnych pilotów, w tym wieloletnich dowódców sił US Navy i US Air Force przeanalizowali loty i zachowanie się samolotów i w raparcie stwierdzili m.in, iż: "Tak zwany atak terrorystyczny był w rzeczywistoci wspaniale przeprowadzonš operacjš wojskowš [...] wymagajšcš profesjonalnych wojskowych umiejętnoci dowodzenia, komunikacji i kontroli. [Akcja] była bezbłędna jeli chodzi o czas, wybór maszyn użytych jako sterowane pociski, oraz koordynację doprowadzenia ich do z góry założonego celu." * Emerytowany kapitan de Grand Pre twierdzi, iż sam uczestniczył podczas swej służby w Armii w testach zdalnego przejmowania kontroli nad innymi samolotami. Skšdinšd wiadomo, że już w 1999 roku technologia Global Hawk pozwoliła na zdalnš kontrolę samolotu przez 27 godzin, a dochodzš sygnały, iż wykorzystano jš także do operacji w Afganistanie w padzierniku 2001 roku. ■
Przeczytajcie koniecznie ten link : http://www.wir.ca/artykuly/zdalnie/
|
|
|
Simonus Tak z grubsza spojrzeć to okazuje się,że jestemy oszukiwani serwowanymi w telewizji wiadomociami. Masz racje samoloty nie były cywilne, mało tego nie istnieje żadna lista pasażerów , których nie mogło byc - kolejna iluzja. A Pentagon? przeciez to jasne,że uderzenie samolotu spowodowałoby większe zniszczenia włšcznie z kilkudniowym wypalaniem się ropy. Jaki my pionki możemy mieć na to wpływ?
|
|
|
Woj, zdaje sobie sprawe z totalitaryzmu, ktory ogarnal Ziemie. Nie wszyscy jednak chyba ogluchli. Ja nie ! Zdaje sobie sprawe, ze nic ode mnie nie zalezy, ale wlasnie propagowanie wiedzy, czesto otwiera uszy i pobudza swiadomosc. Uwazam, ze wiedza, ktora ja propaguje jest bardzo wazna dla ludzi i dlatego bede to robila dalej. Nie wolno sie poddawac. Nie wolno przestac wierzyc w ludzi i w ich dobre intencje oraz w ich przedsiebiorczosc i moc.
Moim zdaniem jest duza roznica w uwazaniu sie za Boga, a zaakceptowaniu tego, ze kazdy czlowiek jest Bogiem na Ziemi. Nigdy nie wiemy, ktory z nich moze uczynic cud !!! Jestesmy tworcami zycia na Ziemi i jego rozwoju.
Czlowiek wyznaczyl sobie jednego Boga, ale tak naprawde, to my nie wiemy, ilu bylo tworcow Wszechswiata i dobrej matuszki Ziemi.
Zyjac na Ziemi, od samego poczatku istnienia jestem zdana na ludzi. Tak jak kazdy z nas. Sa tez ludzie, ktorzy sa zdani na mnie. Na tym polega wspolnota ludzka i jej rozwoj.
Milo sie z Toba rozmawia. Pozdrawiam.
|
|
|
Biorš pod uwagę, że nasza cywilizacja ewolułuje, ja raczej uważam Gosiu, że to co się dzieje na wiecie to stan przejciowy.
Trzeba w praktyce niestety udowodnić reszcie pewne błędne kierunki i wtedy pozostanš zarzucone na zawsze.
A co do samolotów, to nigdy nie będziemy mieć pewnoci co uderzy następnym razem.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Goska - O to włanie chodzi by mieć wiadomoć tego co się wokół nas i z nami dzieje. To co robisz jest bardzo dobre i dzięki temu wielu ludzi może poszerzać swojš wiedzę. Nie zmienia to faktu w moim przekonaniu , że niewiele możemy sami zrobic. Gdyby była większa lojalnoć, zamiłowanie do prawdy i piękna a za tym czyny poszły by w parze - nie watpie ,że wszelkie uciski , spiski itd. znalazły by w przedbiegu swój kres. Ja nie przestałem wierzyc, ja realnie widze , że osobowy egoizm powoduje ogłupienie ludzkie. Gdzie nie siegniesz wzrokiem, kogokolwiek nie wysłuchasz każdy został lub jest nadal krzywdzony przez drugiego człowieka. Trzeba jednak nadal ufać i wierzyc w ten zalšżek dobra- to prawda , inaczej dalszy sens życia stałby pod znakiem zapytania.
Różnica jest zasadnicza, mogę się uważac za faceta lub zaakceptować to ,że każdy człowiek to facet......doć grubymi nićmi szyte Gosiula :)
Wiemy , że twórcš zycia jest Bóg , nie wielu ale JEDEN Bóg - dlaczego tak twierdze? Poniewaz wszystko co Bóg zapowiedział słowami proroków w Biblii sprawdza się , wypełnia się w czasie - to jest włanie dowód na to,że Ten Bóg który objawił siebie i swoje Imie jest Jednym Bogiem , o czym niejednokrotnie mowi.
Każdy z nas jest zdany na ludzi, lecz mamy też możliwoci wyboru . Gdy spotyka nas co dobrego - podana pomocna dłoń, przyjań, miłoć czy cokolwiek innego , może jaki drobiazg mylimy sobie ,że zawdzięczamy te odruchy ludzkiej dobroci człowiekowi - nie przyjdzie nam myl ,że to jest własnie dar od Boga, Jego troska -.
Igor zwrócił uwage na cos szczególnego , na fakt zagrożenia - zagrożenia , które stało się trecia naszego życia. I nigdy nie wiadomo skšd nastšpi i gdzie kolejne uderzenie - to jest włanie ta niemoc , na która niestety nie mamy wpływu jako ludzie i tu nasza boskoć sie kończy.
Pozdrawiam.........i vice versa w rozmowie !
|
|
|
dopuki nie będzie jednoci wród ludzi to wszelkiej masy spiskowcy będš mieli duże pole do popisu. No bo popatrzcie, wszyscy polacy jak jeden mšż narzekajš na ceny benzyny, a wystarczy solidarnoć ludzka i postawienie twardo sprawy: od dzi nikt nie jedzi samochodem. Jak mylicie kto by dłużej wytrzymał? Po dwóch dniach gdy skarbowi państwa, wszystkim stacjš benzynowym i orlenowi zajżało by widmo bankructwa to od razu by akcyze obniżyli i mamy osišgnięty cel. Lecz to jest niemożliwe bo ludzie nie umiejš się w tak dużej grupie postawić przeciwko temu co im przeszkadza. Jestemy w większoci egoistami i mylimy o własnym, a nie ogólnym dobrze. Jedyne na co nas stać to strajk jakiej grupy którš łšczš wspólne interesy (górnicy, pielęgniarki itp.). A przecierz jako wszyscy ludzie mamy jeszcze większy interes i spokojnie moglibymy żyć tak jak my chcemy, a nie tak jak nam to narzucajš. Przecierz ci którzy sš zadowoleni z obecnej sytuacji to promil z ogółu, a wszystko jest robione pod ich dyktando, a pozostali sš tylko tłem.
|
|
|
szuineg To jest własnie to co mnie wkurza , brak solidarnoci - jednoci ! Wszelkie spiski o których nalezy wiedziec zanim by sie rozwinęły zostały by nie tylko zdemaskowane ale i " rozbrojone". Wiedza o tym to jedna sprawa ale walka z tym to juz inna para kaloszy. W wiekszoci jednoć czego niestety nie mozna powiedzieć nie tylko o nas , w całym wiecie egoizm bierze góre. Jednostka troszczy sie tylko o własna dupe i w taki sposób dajemy pełne pole do popisu nad kontrolš ludzi i wiata.
|
|
|
Woj, roznimy sie bardzo. Ja nie wierze w Biblie i w prorokow. Dla mnie Biblia jest ksiazka napisana nie wiadomo kiedy, przez kogo i po co. Juz sam fakt, ze opieraja sie na niej illuminaci, odstrasza mnie od niej. Biblii nie znali moi dziadowie ani pradziadowie. W Polsce pokazala sie ona w postaci "Starego i Nowego Testamentu" w polowie lat 60-tych. Ksieza byli bardzo sceptycznie nastawieni do jej czytania. Jezeli juz, to kazali czytac "Stary Testament" w oparciu o "Nowy". Nikt wczesniej w Polsce Biblii nie znal. Jezeli ksieza z niej cos cytowali, to tylko po lacinie, a nielicznym ten jezyk byl znany. Zreszta, kto w 1900 roku umial czytac w Europie ? Nie wspomne o wiekach wczesniejszych. Nie wierze wiec w zadne bajki biblijne. Nie wierze tez zadnym prorokom. Czemu ich nie ma teraz ???
Kazdy z nas od chwili poczecia jest zdany na ludzi w bardzo szerokim tego slowa znaczeniu. Nie chodzi tu tylko o pomocna dlon. Chodzi o egzystencje. Najpierw Ciebie jako zarodek pod sercem musi nosic czlowiek, a pozniej w calym swoim zyciu korzystasz z tego co ludzie wytworzyli i osiagneli. Ta zaleznosc miedzyludzka sie bardzo poglebia i jest to nieodwracalne. Na tym polega postep ludzkosci. Jezeli nawet przyjdzie Ci do glowy zyc na bezludnej wyspie bez ludzi, to zawsze pamietaj o tym, ze ktos Cie urodzil i wychowal !!!
Nie dziwie sie dzisiejszym wladcom swiata na Ziemi. Robia tak i to na co masy pozwalaja. Oni maja silne charaktery, ktore zanikly w szerokich masach ludzi.
Kiedys czlowiek sie duzo uczyl, bo musial zyc intensywnie i sam dbac o wlasne interesy. Sam musial umiec zabic swinie czy inne zwierze, zeby sie najesc. Sam musial umiec uszyc sobie szaty , zeby nie bylo mu zimno itd. Dzisiaj czlowiek zyje konsumpcyjnie i dlatego zatraca swoja boskosc i charakter. Biernie czeka, z ktorej strony dostanie w leb. Wlasnie dzieki takiej postawie milionow ludzi mozna wprowadzac tyranie i tajne bronie.
Ja nie bede marnowala czasu. Bede walczyc dalej o swoja godnosc i innych tez !!!!
Pozdrawiam.
|
|
|
Goska faktycznie się różnimy , ponieważ Ty sens zycia widzisz tylko w egzystencji i człowieku, w tym co człowiek osišgnie i kto bedzie z tego czerpał korzyci. Mój sens i cel zycia sięga nie tylko życia tu na ziemi, która jest miejscem chwilowym ale przede wszystkim spoglšdam tam skšd nasze zycie ma swoje ródło - ku Bogu. Dlatego siegam do Biblii gdzie zapisana jest historia człowieka , która sprawdza sie jesli ktokolwiek pofatyguje się skonfrontować treć z minionymi wiekami , z tym równiez co dzieje sie obecnie . Prawda,że treć Biblii była przez wieki dostepna tylko dla kleru i tylko oni mogli tłumaczyć jš i nauczać swoje owieczki. Nie bez przyczyny tak się działo - Kociół postarał się aby wypracowac przez ten czas swoja wizje religii , nawet " ogniem i mieczem " - niekoniecznie prawdziwš , zgodna z wolš Boga. Konsekwencje tego niestety sa przerażajšce ! Piszesz ,że księża czytali i czytajš Nowy Testament w oparciu o Stary Testametn , jednak nie można czytac Starego Testamentu w oparciu o Nowy Testament i tu własnie kłania się ogłupienie i zła nauka . Dlaczego obecnie nie ma proroków? nie wiem czy nie ma, byc może i sš nie zmienia to faktu,że ci którzy bedšc wierni Bogu przekazali Jego słowa - slowa , które się nie zmieniaja przez wieki, słowa które w swoim czasie się wypełniajš w historii czlowieka i które sš zapisane w Księdze nad ksiegami - Biblii aż się wypełnia co do joty. Stawiasz czlowieka bardzo wysoko , w twoim przekonaniu pretenduje on do miana boga- bóstwa. Czy czasem nie przeceniasz ludzkich mozliwoci? Kopernik " wstrzymał słońce , ruszył ziemię" to on , Kepler i Galileusz po raz pierwszy udowodnili ,że ziemia jest okršgła a nie płaska . Fakt takich " boskich odkryc" mamy co nie miara - odkryli oni jednak cos co istniało i istnieje, co czego ręka ludzka nie utworzyła , nie zbudowała. Popatrz zreszta na dzieła ršk ludzkich jakie sa marne, owszem szatki uszyje, pozywienie zdobedzie , wybuduje - ale ostatecznie to wszystko nie jest trwałe , po za tym trzeba ciagłej troski aby tš trwałoć przedłuzyc. Jesli chodzi o całe stworzenie na ziemi i we wrzechwiecie o to czlowiek się nie musi troszczyć, wszystko odradza sie na nowo bez udziału człowieka - Stwórca tych wrzechrzeczy jest Wrzechmocny i nie ma nikogo kto byłby mu równy. Bioršc pod uwage intelekt czlowieka , jego mozliwoci rozwoju, poznania nalezy sie odrobina pokory- za taka ozdobe czlowieka, dar - zamiast zwierzęcego instynktu.
Zaleznoc międzyludzka istniała i istnieje tak długo jak trwac bedzie wiat i my. Jeden od drugiego jest zalezny i każde pokolenie czerpie korzyci z pracy , wynalazków i wszelkich zdobyczy wiedzy poprzednich. To jest naturalne ! Jeden ma wiedze lekarska, drugi piekarska - i jeden jest potrzebny drugiemu. Ta zaleznoć to nie postęp, dzisiejsze pokolenie nie mysli o nastepnych lecz jak samemu sobie udogodnić zycie, że z tego będa czerpały następne - to wiadomo. No wiesz samorodkiem żaden człowiek nie jest - ba nawet żadne stworzenie, każdy ma matkę i ojca - czemu przykład ten miał słuzyć , nie wiem - czyzby tej zaleznoci? czy postępu?
Nie neguje tego ,że nalezy dementowac kłamstwa , bierne czekanie do niczego nie prowadzi. Jednak czynne zaangazowanie w globalnym spisku jest dla jednostki doć trudne , dlatego owszem nalezy sie jednoczyć i przeciwdziałac planom zniewolenia czlowieka. To nie siła charakteru dzisiejszych władców wiata , ale oddanie siebie w służbe diabłu. To jest własnie odwieczna walka , która finał swój bedzie miała na ziemi - czy za naszego pokolenia? Iluminaci gdyby kierowali sie Biblia , staliby po stronie Boga , zwodzenie swiata własnie na tym polega by pod parawanem dobra - mnozyły sie macki zła z globalnym Nowym Porzadkiem wiatowym , jednš religiš New Age itd. na czele . Miliony ludzi juz nie raz były wprowadzone w tyranie i tajne bronie. Jesli czlowiek bedzie trzymał sie kurczowo tylko własnej mocy , zawsze sie zawiedzie. To własnie błędne pojęcie " boskiego rozumu" którego nauka ma swoje w pra poczatkach zwodzi i utrzymuje człowieka w przekonaniu ,że jest panem tego wiata. Nasza niemoc uwydatnia sie zwlaszcza w walce z zywiołami. Więc gdzie ta boskoć człowieka ? Godnoć to inna sprawa, nie pozwoli na zdeptanie przez kogo , ale chetnie i bezceremonialnie sam swa godnoć miesza z błotem.
Pozdrawiam ! :)
|
|
|
Oj Gosia, kto nie rozumie logiki, ten nawet nie wie że jej nie rozumie. Twoje zwroty: " dla mnie " tršcš już nie dyskusjš ani polemikš, lecz dosłownym gadfaniem. Wiem, że stac ciebie na podwyższony moziom mmyslenia, ale sie dobrowolnie umyslowo zaniedbała. Toz nie jestes miara wszystkich miar! Nie rozeóżniasz co subiektywne a co obiektywne. Tu używsz " bezpardonowo" ogólno babskiego paradygmatu, Ty nie potrzebujesz poznać - przemyleć, bo ty czujesz...Twoje trzecie oko wszystko wie / tylko nie wie skšd / Nie wybiegaj " przed orkiestre " i bierz pod uwagę co mówiš inni.Wszystko albo negujesz , albo sceptycznie odtršcasz. Kopernik, też pewnie co nabajdurzył i może był żydem i należał do jakiego spisku. Na temat Biblii wypowiedziała sie prymitywnie, jak tylko można / zawsze własnš miarš / i Gosiu otwarcie powiem, że nie godzi się człowiekowi nawet półinteligentnemu na to replikować, bo nawet ateici nie zdobywajš sie, na takie niedorzeczne wypowiedzi na temat jej strony literackiej czy przeslania i punktach nie jasnych. Ty mieszasz panteizm, implokujesz czyje koncepcje wyznanioew a sama w swoim " nihilizmie" nie zwracasz uwagęna pytanie, czy utrzymujesz, że człowiek jest jedynym fenomenem, ewenementem we wszechwiecie, jako inteligencja osobowa? Poza nim niema nie bylo nikogo i nogdzie odobowej istoty. Ignorujesz proponowane przemylenie - że powinna zaprzeczyć, wszelkim zjawiskom ezoterycznym, magii, spirytyzmowi,satanizmowi, jako bajdurzenia dla dzieci.Wiem, że chcesz uratować wiat - ależ " na miłóć Boskš" zacznuj nieco poprawniej myleć.Twoja wiara w " niesończone potencjalne możlowoci" toż to wiara ezoteryczna w jaki czynnik XYZ co połknęła " na wiarę" i kompilujesz różne ciekawe wieci, a sama sie w tym gubisz. Biblę nikt w kociele nie czytał po łacinie do lat 60- tych / masz na myli msze gregoeiańskie po łacinie trwały do tego czasu, a biblijne wersety były z ambony czytane po polsku. Owszem w sredniowieczy była nawet kara mierci za czytanie Bibli, ale Gosiu ty się pieszysz i masz pomerdane niektóre wiadomoći. Czytałem jak dyskutuje z tobš " Woj" Wnioskuję, że nie jest katolikiem, bo promuje Biblię a nie dogmaty i chciałbym zapytać go - czy próbował kiedys utożsamić Mwsjasza Izraela z Jezusem z Nazaretu?........ bo mnie się to nie udało ani nikomu, kogo ost proszę. Niech Woj napisze mi odpowiedz na oremet@wp.pl Ty zas Gosiu jeste bardzo fajna dobra ale zagalopowana w negowaniu Boga. Ale jeszcze pogadamy. Jeremiasz czekam na kontakt z " Woj "
|
|
|
Gosiu!
To moze powinnimy zawišzać spisek, by ujawnić inne spiski!? Teraz mówie zupełnie poważnie. Jest temat Darka, o tym, jak ulepszyć jakoć ludzkiego zycia, niestety, bardzo trudno zmusić ludzi do mylenia. Teraz "przodujšcš ideologiš" jest kapitalizm, a ilu ludzi z Waszego otoczenia czytało Stiglitza? Wszak to laureat nagrody Nobla!
Moze co sie zmieni. W ostatniej Polityce jest artykuł o vlepkarzach, o tym jak przerabiaja reklamy ( bilboardy), by własnie ludzi zmusić do myslenia....:)
Numer z zostawieniem samochodów w garazu MÓGŁBY przejc, gdyby praca była dla ludzi a nie ludzie dla pracy......
Igor moze mieć rację, ze cywilizacja ewoluuje, ale potrzebny jest jaki ogólny CEL, zrozumiały dla ogółu. Bo teraz całe społeczeństwa zyjš tylko po to, by zwiekszać PKB, dzieci powinny sie rodzic, by nie zbankrutowal ZUS, a wszyscy musimy wiecej zarabiac, by kupować sobie nowe gadzety......
Jak tu znaleć czas na IDEĘ?
Pozdrawiam.... :)
|
|
|
Widzisz Gosiu, Twoja choroba polega na tym, że za bardzo wierzysz w technikę, a za mało w "magię".
Znajd całoć np. w "Bogu" - ON poprzez NAS tworzy też technikę.
Work together for good (God).
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |